McLaren MP 4/9, 1/24, Martin Brundle GP France 1994, Marec

Modely, které se připravují k vydání...
marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 15:24

Viktor - jedna z veci preco som chcel betu od Aldy bola ta aby sa k modelu vyjadrila verejnost a pocital som s pripomienkami. Vsetko co ste si vsimli a vyhodnotili sme to s Aldom ako chybu som opravil. Za to patri moja vdaka tym, ktori sa ku chybam vyjadrili, hlavne Aldovi.
M.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 31 leden 2011 16:07

Doteraz si neodpovedal ani na jednu z mojich doteraz položených otázok....
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 16:36

Tak napíšu pár připomínek, jestli jsou už zapracovány - tak je berte jako bezpředmětné.
- přední závěsy by měli být asi ukotveny vpředu v místě paneláže přídě
- příď by měla být zespod z části černá, spodní deska tvořila i spodek přídě
- bočnice si myslím ze spíše klesají dozadu, ale je to velice málo, hlavně to tlačí zadní křídlo moc vysoko, myslím že by nemělo přesahovat komín
- přidat malé tvarované plošky před zadní kola na spodní desku - je to zajímavá drobnost, je škody ji tam nemít
Auto je z přechodné doby - mezi VC Monakem a VC Německa. Bohužel se v té době měnily pravidlá, tak se špatně získavají podklady. To může mít následek že difuzor by měl končit po stranách hlavního tunelu už na úrovni osy zadních kol a auto by už mohlo mít dřevěnou desku zespod. Ale to jsou jen dohady.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 31 leden 2011 17:33

marec píše:Mozu moje kolesa vypadat ako Spinlerove ? Mam ich nastriekat nazeleno aby som bol "iny" ?

K tomu se vyjádřím z hlediska obyčejného modeláře.

Přijde mi, že tu občas skutečně je snaha se odlišit za každou cenu, jen aby to autor neměl podobně jako deset autorů před ním. Výsledkem tak je často zbytečně komplikovaná stavba, která z hlediska konečného efektu vlastně nic nepřináší. Přitom inspirace cizí konstrukcí (nikoli kopie) není ani trestná, ani jakkoli jinak špatná z morálního hlediska. Ostatně v tomto smyslu stejně 80% konstrukčních prvků současných autorů je postaveno na nápadech Richarda Vyškovského a Michala Antonického, které jsou 20-40 let staré.

Trochu mi to připomíná absurditu současných patentů - vyhněme se tomu dřív, než na nás vletí Sumeřané vyžadující svolení za každou věc, která má kolo.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 31 leden 2011 17:40

Aldo,mě se nějak nepozdává to natvarování deflektorů. Máš je nejvíce prohnuté ve střední části, kde by měly být rovné. Mírné ohyby by měly být jen na krajích. Mrkni na to, prosím tě.
Chtěl jsem ti sem hodit i fotku, ale nějak mi to nejde. Na Googlu to určitě najdeš :wink: .

Blackhead

Příspěvekod Blackhead » 31 leden 2011 19:40

Ahoj všem,nejde nereagovat ... jen krátce ... plně souhlasím s panem Krejčím, Cashpickem a kvr ... buďme rádi za každej novej model, proč za každou cenu vymýšlet novou složitou technologii nebo konstrukci jen abych se byl origoš ... mám ten pocit že když někdo novej se odhodlá a jde s kůží na trh, místo aby jsme mu pomohli a dotvořili model co nejpřesnější tak se probírá ... sakra, kde jsem tyto závěsy už viděl ... kurňa jsme modeláři a ne patentovej úřad ... tím samozřejmě neschvaluju plagiátorství

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 20:54

To asi není možné. Mě to příjde, že se buď nikdo nedívá nebo mě nechápe. Tady do pr... vůbec nejde o nějaké závěsy, nebo jak model vypadá zvrchu. Tento model má bočnice ukotvené na spodní desku, má stejné přední křídlo, za ním následuje kopkit (velice podobný 4/7) pak následuje vystužný kvádr na konci jen rozšířen na šířku zádě potřebnou pro 4/9 - celkově je to sestavené velice podobně - pro mě stejně když se dívám na logiku dílů a rukopis. Tento model mohl vzniknout že se autor na to díval a pak nakreslil vlastní verzi. Nebo taky mohl přímo díly obkreslit a kde tu dle potřeby natáhnout. Proto jsem se ptal jestli si myslí že to je v pořádku autora. On odpověděl - že jo. Tímto pro mě končí - a spoléhám na jeho slovo. Ale já se ptal kde by měla být hranice nové konstrukce. Já nemám problém jestli někdo použije nějaké řešení části vozu, ale také se může stát že obkreslí celý vnitřek modelu a plácne na kastli co ja vím podobného vozu jako např. je Lotus 107. A že jich není málo. To se vám zdá v pořádku. Jestli bude marec pokračovat v tvorbě taky se mu to může stát a nevím jestli bude nadšenej.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 21:04

Ještě bych doplnil, že když jsem dal za vzor FW-11 od GP Teamu, taky tady předpokládám že autor se díval na původní model, ale studiem podkladů, řešením spousty věcí které na původním modelu nebyly úplně dokonalé, a použitím dnešní grafiky vytvořil dá se říct úplně něco jiného. A je mi jedno jestli použil již používané kolá a pod... Někdy by bylo i lepší aby co je vím rozměry kol byly i mezi modeláři nějak standartizované, protože je mi proti srsti že stojí dva modely za stejného roku vedle sebs a každej má jiný rozměr pneumatik.

marec

Příspěvekod marec » 01 únor 2011 06:03

Miro posledna veta : Toto si prehnal - nenapisal som JO na toto : "Nebo taky mohl přímo díly obkreslit a kde tu dle potřeby natáhnout. Proto jsem se ptal jestli si myslí že to je v pořádku autora. On odpověděl - že jo"
MP4/9 som logicky kreslil odznova, pretoze je tvarovo ina ako MP4/7. Tebe to mam vysvetlovat ? Ak su diely konstrukcne podobne je to preto lebo som tak uznal za vhodne, na RE60 som to urobil inak pretoze som to uznal za vhodne. Pokoj s Tebou.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 01 únor 2011 07:39

Já nereaguji již konkrétně na tvůj model. To jsem již napsal, že po Tvé odpovědi to je pro mě ukončený. Taky jsem napsal pár připomínek, které k němu mám, ať je to přínosem nebo ne. Nemá význam to již rozebírat. Stejně furt tady mluvíme jeden o hruškách a druhej o jabkách. Já reaguji na předešlý příspěvek, kde někdo píše proč něco vymýšlet, když je to již vymyšleno. Tak to pak bez stanovení nějaké hranice by sme měli do své obce příjmout i největšího autora na světě - Stampu.

marec

Příspěvekod marec » 01 únor 2011 08:47

Miro to Ty a mozno p.Polak sa tu snazite stanovit hranicu ! Ja napriklad ju povazujem za zbytocnu a nezmyselnu, pretoze ak Spinler urobi pod motorom krabicku, Ty naznak motora a Antonicky na benettone B190 motor vypracuje do po detailu - neriesim to. Ak by si Ty urobil krabicku, bolo by mi to jedno, rozumies ? Mna uz napada len jedno - jesitnost.
M.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 01 únor 2011 09:15

To je zase někde mimo. To není o ješitnosti ani o tom že bych chtěl nějakým způsobem bránit vydání modelu. Ta hranice nemá stanovit piráctví a pod. Piráctví je něčem jiném. Ta hranice je o slušnosti. Když vznikal FW-16 tak zdůvodu některých řešení jsem komunikoval s panem Antonickým. I když vůz vypadá úplně jinak, ja sám vím že některá řešení jsou podobná a já je nemusel vymýšlet. To si myslím že není tak nepochopitelné. Navíc tato slušnost má i výhody slušné spolupráce a komunikace. Nejde vůbec o jednotlivé díly vozu.

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 01 únor 2011 21:25

A ze všeho nejhorší sou trpaslíci.... Chtělo by to nějak odlehčit a koukat se na výtvor.
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

marec

Příspěvekod marec » 15 březen 2011 06:59

Zdravim vsetkych, toto je linka na opravne diely McLaren MP4/9. V pripade zaujmu o originalne vytlacene diely si o tieto diely napiste v dalsej objednavke, ak si uz nebudete objednavat dalsie modely, najdeme ine riesenie. Prijmite moje ospravedlnenie.
Marec

http://www.uloz.to/8296751/mclaren-mp4- ... rnenia-pdf

Zpět na