Autor modelov Ján Priškin mi ponúkol robiť kontrolnú stavbu týchto dvoch čiernych krásavcov, nakoľko tento model už vyšiel vo verzii J.P.Jarier GP Monaco 1974 a sú ta len mierne odlišnosti ako, odlišné zadné krídlo a podobne. Modely by mal vyjsť tento rok. Pre milovníkov 70 rokov to bude určite lahôdka. Pre lepšiu ilustráciu pridávam aj foto z jednotlivých závodov.
poslal som fotky Yanovi a on my odpísal, citujem; " Hm, vypadá to dobre, to si nelepil Ty, že?" , vidím, že ho humor neprechádza a Ja to beriem ako pozitívnu odozvu!
na prvom modely som vlastne zabudol spomenúť asi najdôležitejšiu zmenu. chladiče už nie sú súčasťou bočníc ale sú to dva samostatné diely. zmenil sa aj ich tvar sú zrezané smerom od stredu do vonku aby kopírovali šikmú plochu bočníc.
Tak týmto moja práca na týchto kráskach skončila, lebo ostatné diely sú ako na predošlých modeloch. Dokončím to postupne. S tými šikmými bočnicami odporúčam pracovať veľmi opatrne. Kryt tela vozu odporúčam podlepiť lebo pri lepení bočníc tam príde diel 3x podlepený výkresom a má tendenciu ten vrchný plášť deformovať. Yanni ďakujem za možnosť robiť kontrolnú stavbu dúfam, že som nesklamal.