bernie píše:Ahoj kamarádi,
ještě než se pustím do španělské verze tohoto vozu, tak se vrátím ke kolům pro Jižní Afriku. Řešili jsme tu dezény, které mi přišly poštou a kola jsem začal stavět znovu a znovu začalo trápení s bombírováním. Moje ruce prostě nejsou stavěné na hladké ohnutí bočnice s výřezem 30stupňů, takže po první vnitřní bočnici jsem začal usilovně šmejdit po stole, v bednách s méně často užívaným vercajkem, v garáži až jsem narazil na tuto karabinku:
Její rozměr je naprosto exaktní pro tváření zadního kola a navíc velikostí pásne do krabičky, ve které Forum Team expeduje "plastový nehet" - kabinku Jacky Ickxe.
Takže jemné předtvarování v ruce a může se tlačit na radiusu karabinky. Rozdíl je evidentní.![]()
I před retuší a barvením běhounu je viditelné, že díky průběžné pevné opoře při tvarování se vyhnete propadlinám.
Závěrem přihodím obrázek hotového kola a přidám pochvalné mručení nad vybraným materiálem pro dezénky. Tento měkčí papír úžasně sedá při zahlazování kulatinou a napojování na bočnici. Aneb s tímto materiálem budete dělat koleška skoro tak dokonalá jako Honza Brauner![]()
Snad nebude trvat dlouho a dodám obrázky i předních kol s dezénky.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů