Mclaren M23 - Villeneuve /1:24/ Petr Špinler

Modely, které se připravují k vydání...
hepyno

Mclaren M23 - Villeneuve /1:24/ Petr Špinler

Příspěvekod hepyno » 19 únor 2007 11:32

Cez víkend som zas lepil a lepil a lepil a výsledkom je voz, na ktorom na Vc Veľkej Británie debutoval Gilles Villeneuve. Prosím zohľadnite, že som ho z dôvodu krátkosti času zlepil pod tlakom za dva dni... :wink:
A teraz k modelu. Začal som kolesami (kým mi schli podlepované diely). Na prvom foto sú pripravené na kompletáciu, na druhom a treťom počas kompletizácie.

ObrázekObrázekObrázek

Tu sú už hotové kolesá pred prebrúsením, po prebrúsení a po retušovaní.

Obrázek ObrázekObrázek

A teraz už k autu. Najprv som si myslel, že ide iba o prekreslenie McLarenu 23 J. Hunta, ktorý svojho času predávala PKAA alebo vyšiel v ABC, ale na moje prekvapenie ho P. Špinler prekopal a prečísloval, najmä čo sa týka motorovej časti.
Na prvom foto je kokpit, na druhom karoséria pred nalepením a na treťom a štvrtom zlepený celok. Pôvodne som chcel použiť presklený kokpit, ale aj po druhom neúspešnom pokuse som sa na to vykašľal a použil diely vystrihovačky.

ObrázekObrázekObrázekObrázek

Po časti karosérie som sa pustil do motora a zadného zavesenia.

ObrázekObrázekObrázek

A potom som dokončil karosériu závesmi, prednými krídlami a spätnými zrkadlami a spojenie motora s karosériou.

Kryt motora a zadné krídlo a je HOTOWO :D Už nemám nič na pláne a dúfam, že sa úspešne vrátim k Lotusom...

A ďalší model do moje galérie. Kto má čas, nech ich poráta, lebo už ani ja sám neviem, koľko ich tam je :lol:
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

fefee

Příspěvekod fefee » 19 únor 2007 18:27

Dík Viki za foto, aspoň vidíme čo si môžme kúpiť...

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 20 únor 2007 23:53

Bylo to vlastně jen jednou, kdy Gilles Villeneuve nestartoval na Ferrari...
Na neznámém voze a neznámé trati se kvalifikoval jako devátý a pravděpodobně by získal body, kdyby nehrozilo, že se přehřeje motor a zadře se. Když zastavil v boxu, zjistilo se, že je zaseklý teploměr a chlazení je v pořádku. I přes téměř minutovou zastávku dojel na 11. místě... Je vlastně záhada, proč po něm tehdejší šéf McLarenu T.Mayer neskočil a nechal ho Ferrari...

Milanos

Příspěvekod Milanos » 21 únor 2007 07:30

No jo, to už je historie. To je stejné jako s Frankem Williamsem. Taky nedokážu pochopit, proč nenabídl smlouvy Sennovi po testech s jeho vozem, když byl tak rychlý. Mohl mít mnohem výraznější výsledky od začátku a prát se s Williamsem o další vítězství.
Obrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 21 únor 2007 10:37

Ja som čítal, že Toleman mu ponúkol viac peňazí a to rozhodlo. A potom sa Frank dlho cítil urazený, že ho takto odmietol a ďalšiu ponuku mu nedal...
Ale už sme OT...
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 21 únor 2007 10:46

Já bych řekl že mu další ponuku dal....... bohužel pro něj byla osudová :cry:

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 21 únor 2007 11:04

Představte si že by se v tom (tipuju podle fotky tak rok 82) Ayrton zabil stejně rychle jako ve čtyřiadevadesátém.
To by dnes mohla debata probíhat nějak takto: Nějaký zelenáč jménem Senna se v roce 82 zabil po třech závodech, nevíte kdo to byl? Néé nevím, ale proč tě to vlastně zajímá?
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

hepyno

Příspěvekod hepyno » 21 únor 2007 11:55

Tým, že mu ponuku nedal, som myslel po sezóne v Tolemane a preto šiel k Lotusu.

galéria cashpick

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 13 březen 2007 10:51

Měl bych jeden dotaz. Nemá někdo nějaká fota tohoto vozu a vozu J. Hunta z roku 1976? Mám dojem, že tyto vozy se příliš neliší. Zkoušel jsem u Petra Špinlera najít foto M 23 1976, ale nějak mu tam teď fotky nejdou, alespoň ne tyto.
F1 je závislost, modely F1 ještě větší :-))
Navštivte http://gp-team.ezin.cz/

hepyno

Příspěvekod hepyno » 13 březen 2007 15:40

Máš na mysli reálne autá, alebo modely?
Pokiaľ hovoríme o modeloch, pozri si ešte raz môj prvý príspevok - toto auto má nový motor, výfuky, úpravu vstupov chladičov na boku auta. Podľa Petrových slov ide o nové auto, čo dokazuje aj nové rozloženie dielov.

galéria cashpick

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 13 březen 2007 17:04

Jedná se mi o to, co vlastně vyrobil za typ arch. Vyškovský, neboť mi připadá, že je to slepenec několika podobných typů, ale žádný konkrétní. Tak zjišťuju, jestli se pletu.
F1 je závislost, modely F1 ještě větší :-))
Navštivte http://gp-team.ezin.cz/

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 13 březen 2007 20:59

Arch.R.Vyškovský nevydal věrné modely. V jeho případě jde o model vytvořený z několika fotek. Ani jeden z jeho vozů není přesný a to tvarově, ani rozložením reklam (někdy ani délkou /Tyrrell P34/, ani startovním číslem /Ligier, Renault/). Z dnešního hlediska jeho vozy nelze považovat za věrné modely. "Slepence" jsou i některé modely z počátečního období P.Špinlera či M.Antonického.
McLaren M23 G.Villeneuva jsem kontroloval a pokud jsem nic nepřehlédl a pokud Petr akceptoval připomínky (neměl jsem čas to kontrolovat, ale Pavel Krejčí na to dohlédl), tak ten model přesně sedne.

Achard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Achard » 13 březen 2007 21:10

Jóóóó, a ještě jednu zajímavost - G.Villeneuve startoval s vozem McLaren M23/8-2, se kterým J.Hunt v roce 1976 vyhrál ve Španělsku, Nizozemí, Kanadě a USA...

ObrázekObrázekObrázek

Zpět na