McLaren M23, J. Hunt, Vc USA 1976 / 1:24 / autor P. Špinler

Modely, které se připravují k vydání...
hepyno

McLaren M23, J. Hunt, Vc USA 1976 / 1:24 / autor P. Špinler

Příspěvekod hepyno » 24 září 2008 16:34

Začal som robiť betu ďalšej novinky od PKAA. Ide o McLaren Jamesa Hunta z VC USA 1976. Voz sa od ostatných McLarenov J. Hunta líši najmä vysokým nasávaním vzduchu do motora (ktorý bol po prvých troch pretekoch sezóny `76 zakázaný) a uchytením zadného krídla.

Obrázek

Ďalšie foto zo stavby:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

pepinel

Příspěvekod pepinel » 24 září 2008 16:47

Hepyno přeji Ti příjemnou stavbu s touto betou, vypadá to hezky :wink:

hepyno

Příspěvekod hepyno » 26 září 2008 15:41

Včera som na McLarene popracoval a až na kolesá som ho už dokončil.

Predné závesy a predné krídlo:

Komín:

Obrázek Obrázek

Motor, prevodovka a zadné závesy:

A kompletovanie vozu:

Dnes som sa pustil do kolies, ale keďže som sa aj sťahoval, dokončím ich až zajtra.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

hepyno

Příspěvekod hepyno » 02 říjen 2008 10:24

Konečne som dkokončil kolesá a model nalakoval. Ospravedlňujem sa za meškanie, ale popri tom som sa stihol presťahovať a nastúpiť do novej práce. Ale o tom inokedy...
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek

galéria cashpick

xymoxes

Příspěvekod xymoxes » 02 říjen 2008 20:53

hmm...parádní autíčko i práce..už se nemůžu dočkat až začnu s modely s motory a jejich drobnými částmi. :lol: Potom jsem velmi zvědavý,kdo poletí z okna dřív.Jestli já,nebo auto....... :wink:

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 03 říjen 2008 10:34

xymoxes píše:hmm...parádní autíčko i práce..už se nemůžu dočkat až začnu s modely s motory a jejich drobnými částmi. :lol: Potom jsem velmi zvědavý,kdo poletí z okna dřív.Jestli já,nebo auto....... :wink:

Neboj, právě motory Ford od pana Špinlera jsou dost podobné, ať už stavíš Lotus, Hesketh nebo třeba právě McLaren. :-) To motory od FT jsou jiná ráže, tam jsou dosolova pikodílky. :-D Tak se neboj.
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 15 listopad 2008 14:33

Dívám se na MCLAREN M23/8,který stavěl herino.Mám takový dojem,že tento vůz neměl chladiče pod zadním křídlem.Chladiče byly v prodloužených bočnicích a ještě na nasávacím komínu je nad marlboro ještě goodyear. NR
dali 1951

Blackhead

Příspěvekod Blackhead » 16 listopad 2008 12:23

Sem se podíval na pár fotek a fakt je to tak .... na komínu nad marlboro je ještě malým Good/Year a chladiče v podobě krabiček pod zadním křídlem nejsou ...

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 16 listopad 2008 13:28

Tu je foto zo spomínaného závodu. Je to síce Jochen Mass, predpokladám ale, že jazdil s takým istým vozom ako J.Hunt.
Obrázek

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 16 listopad 2008 13:36

Takže budu i já reagovat na nápis Good Year nad reklamou Marlboro umístěným na sacím komíně. Zde prezentovaný model na fotkách, je podotýkám Beta testová stavba. Na výtisku vystřihovánky, který jde do prodeje a dostane se do Vašich rukou, nápis Good Year již má. Bohužel chladiče pod zadním křídlem jsou u modelu nadále.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 16 listopad 2008 21:15

Zdravím p.Teo.Vaše odpověd´- bohužel chladiče pod zadním křídlem jsou u modelu nadále, mám chápat jak,mají tam byt nebo nemají.Když budu model stavět měl by odpovídat realitě.Možná že by se měl jako historik zapojit Achard aby to upravil na pravou mírun. NR
dali 1951

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 16 listopad 2008 21:22

No jestli ty chladiče tam mají být nebo ne, to nemám ani ponětí. Jen jsem se podíval doma do vystřihovánky, která byla vydána a mám ji už ve vlastnictví. Nápis Good Year je nad reklamou Marlboro a chladiče vzadu pod křídlem tam atké jsou. Takže jestli mělo dojít k nějaké korektuře a chladiče se měly z tohoto daného modelu odstranit, tak to je pro mě španělská vesnice, já nejsem vůbec dobrým historikem. jen jsem podotknul jak to na vydaném modelu je.

A myslím, že z historického hlediska a přiblížení modelu k reálné předloze, nebude zas tak velký problém z vystřihovánky vynechat tyto dané chladiče i s jejich držákem.

Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 16 listopad 2008 21:29

No, je to škoda, že sa na to príde necelý týždeň po tom ako je ten model vydaný... Na to slúži aj táto sekcia aby sa našli a odstránili aj historické chyby a myslím, že teraz je už škoda plakať nad rozliatym mliekom, bolo treba sa ozvať skôr.

:!: Pre modelárov, ktorí budú tento model lepiť upozornenie: Chladiče sa v zadnej časti auta na skutočnom voze nenachádzajú, preto tieto diely pri modely nepoužite.

galéria cashpick

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 16 listopad 2008 22:11

Hepino tebe nikdo neosočuje,ani nelamentuje nad rozlitym mlékem.Chyba je v tom kdo pustil model do etéru.Tys dělal betu jako Teo,který taky memá potuchy jak model přesně vypadá.Pro nás modeláře kteří kupujeme finální výrobek je podstatné to,že chladiče tam nejsou.NR
dali 1951

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 17 listopad 2008 20:43

Nekolný Rostislav píše:Hepino tebe nikdo neosočuje,ani nelamentuje nad rozlitym mlékem.Chyba je v tom kdo pustil model do etéru.Tys dělal betu jako Teo,který taky memá potuchy jak model přesně vypadá.Pro nás modeláře kteří kupujeme finální výrobek je podstatné to,že chladiče tam nejsou.NR

A máš ten model už doma? Jestli ano, tak prostě ty chladiče při stavbě vynechej a nedávej je tam. Pro Tebe je to takovej malej bonusek, aby jsi měl o čem tady psát. :lol: :lol: :lol:

Nová Galerie

Zpět na