Příspěvekod mára » 03 duben 2020 22:54
Měl jsem konec loňského a začátek letošního roku trochu náročný. K lepení jsem se dostal pouze sporadicky a na reporty jsem neměl čas vůbec. Teď využiju karantény a po doplnění pracovních restů se pustím do restů modelářských.
Lotuse jsem po chvílích dokončil. Problém byl jen s uložením převodovky do zadního difuzoru, kdy jsem vanu musel trochu nastřihnout abych tam převodovku dostal.

Problém nastal při závěrečné povrchové úpravě. Na retuš se mi perfektně povedlo namíchat odstín okrové žluté. Po retuši byla opravovaná místa téměř neznatelná, prozrazoval je jen jiný lesk. Toto jsem chtěl napravit přestříknutím lesklým lakem. Bohužel po nalakování se lesk sjednotil, ale opravovaná místa barevně vystouply. Momentálně po všech peripetiiích nemám náladu model lepit znovu. Časem asi model nechám kvalitněji vytisknout ( toto byl cca 5 let starý výtisk, který jsem si tehdy tiskl na pracovní epsonce) a slepím znovu, abych doplnil svou sbírku piquetovánek.
Dneska bylo hezky, tak jsem Lotuse vyfotil venku. Foták mám v opravě, tak jsem zkusil fotit kamerou. Na denním světle se krásně ukázala vystouplá retuš.

A až teď jsem si všiml prosvítající bílé v komíncích.
Hotovo:
Sbírka vozů Nelsona Piqueta: Ensign N177, Brabham BT49C, Brabham BT52, Benetton B190, McLaren M23, Brabham BT46A, Mclaren M23 , Brabham BT49, Williams FW11B, Brabham BT52, Lotus 100T, Brabham BT50 Dijon 82
Rozpracováno: