Prost AP 04 1:24 ABC Špinler

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 26 září 2011 23:00

Rozhodně pokračuj. Nejdůležitější je jestli Tě to baví.
Předpokládáme, že se můžeš řídit našimi radami. Pokud to z jakéhokoliv důvodu nejde, nelam si s nimi hlavu.

JBA35

Příspěvekod JBA35 » 26 září 2011 23:24

Je škoda Schumi, že jsi na své problémy neupozornil v prvních příspěvcích. Po pravdě jsem to hned při prohlídce prvních fotografií poznal ale bylo mi hloupé se na to ptát. Kdyby jsi to napsal rovnou, tak by tě nepostihli někdy až arogantní kritiky. Přeji Ti, ať se dílo daří.

Marek

Příspěvekod Marek » 27 září 2011 08:30

I já se myslím, že arogance a "mistrovství" některých uživatelů akorát povedou k tomu, že sem nebude nikdo nový nic vkládat z obavy, že to není dost dobré. Jen tak dál pánové. :twisted:

Pokud to (nejen) schumi myslí opravdu vážně, tak tohle je to poslední co mu pomůže. Každý jsme nějak začínali. Někdo to má v ruce od prvního modelu, někdo jich může slepit desítky a stále to není ono. Přesto jde, alespoň doufám, vždy pouze a pouze o zábavu a vlastní potěšení z výsledku ať už je jakýkoli.

Schumi nepotřebuje žádnou školu modelaření (praxi musí stejně získat sám), ale místo zbytečnejch keců třeba odkaz na daný díl a postup, ale proč by jsme se namáhali, když stačí napsat, že model je prostě shit, že. :twisted:

Tak já si tedy dovolím z pozice průměrného patlala místo keců doporučit zhlédnout např. sekci beta stavby. Udělej si čas, vklidu si projdi co nejvíc modelů a hlavně postupy jednotlivých celků. Myslím, že ti to pomůže pochopit mnoho návazností. A hlavně se nenech otrávit nezdary, ty k tomuhle "sportu" patří. Chce se to zdravě naštvát a všem předvést, že to přece jen půjde. :D A prosím tě nezapomeň zkontrolovat, to co napíšeš v příspěvcích! Přečti si to dvakrát než to odešleš, někdy to je fakt síla. :shock:
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 08:40

Já vím, že moje čeština je hrozná, ať jsem se učil jak jsem se učil, lepší než za 3, to nebylo.

Dodělal jsem kola a nápravy.

Obrázek Obrázek

Ještě budu provádět retuš, jen co si koupím nové vodovky. Bude dneska.

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 27 září 2011 08:53

Marek píše:I já se myslím, že arogance a "mistrovství" některých uživatelů akorát povedou k tomu, že sem nebude nikdo nový nic vkládat z obavy, že to není dost dobré. Jen tak dál pánové. :twisted:

Marku měl jsi napsat i dámo, taky jsem přispěla svou trochou do mlýna. :oops: Schumi0003, určitě pokračuj, tímto se ti moc omlouvám, ale bohužel poslední dobou se tu objevovala velmi podivná alter ega, tak nám zde to podezřívání přeskočilo únosnou míru. Nicméně doporučuju, stejně jako Marek, opravdu si nejdřív poctivě fórum projít a hlavně čerpat z vláken, kde někdo stavěl stejný model jako ty (většinou tu vždycky někdo takový byl). Mockrát mi to pomohlo.

K těm barvám, doporučuji fakt spíš tempery, můžeš si z tubičky odmáčknout barvu někam bokem (vděčná jsou na toto třeba víčka od limonád) a mnohem snáze se trefují odstíny, protože třeba ten Prost je tmavofialový a to už bude potřeba namíchat.
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 09:00

Tak já nějaké zkusím koupit. Jak spal Jarek u mého ferrari, xeistuju už půl roku, tech půl roku jsem se učil jak to šlo, když mám čas tak si to třeba projdu ještě jednou, učení není nikdy dost. Ale jsou modely které se jentk už asi neseženou. :cry: :cry: :cry:

Vlcacka

Re: Prost AP 04 1:24 ABC Špinler

Příspěvekod Vlcacka » 27 září 2011 09:12

Schumi0003 píše:Tak já nějaké zkusím koupit. Jak spal Jarek u mého ferrari, xeistuju už půl roku, tech půl roku jsem se učil jak to šlo, když mám čas tak si to třeba projdu ještě jednou, učení není nikdy dost. Ale jsou modely které se jentk už asi neseženou. :cry: :cry: :cry:

To Ferrari 312T2 určitě časem seženeš. :wink:
Já se učím pořád a někdy mám pocit že se zhoršuju, že podle svého znamení couvám zpátky. Jsem rak. :lol:

Jestli můžu doporučit, tak spíš tu větší sadu temperek, je sice dražší, ale je tam už hnědá, oranžová, dvě modré - prostě šance na víc odstínů. :-)

Obrázek
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.

Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 10:12

Když už, tak už, přece nebudu kupovat tu malou, abych tam běřel jako debyl znova. ale děkuji za poznámku, jo jo jo, budu rád, jsou i jiné modely které bych rád sehnal.... Třebaty obě šestikolky......

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 20:53

Tak jsem udělal podvozek, zadní a přední nápravy, koppit. Stavba byla poměrně jednoduchá, raději se vrátím k 1:12, je to lepší......

Obrázek Obrázek Obrázek

Ráno než jsem jel do Prahy, musel jsem naučit svoje broučky papat, nevím jak se mi to povedlo, ale papaly dobře :D :D :D :D :D :D :D

Obrázek

Andy

Příspěvekod Andy » 27 září 2011 21:10

Nech sa Tebe aj maličkým darí. :wink:

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 21:15

Andy
Můžeš mi to přeložit??? Buď ti nerozumím, nebo jsem to nepochopil

Andy

Příspěvekod Andy » 27 září 2011 21:21

Ať se Tobě i malým kočičkám daří. :wink:

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 27 září 2011 21:30

Ahoj Schumi, jestli můžu taky přispět nějakou tou radou:

1. retuše: Asi půjdu úplně proti tomu, co ti radí ostatní, ale podle mého názoru bys neměl tak rychle opouštět fixy.... Ano - opravdoví machři jimi pohrdají, ale pro začínajícího modeláře mají jednu zásadní výhodu a tou je úzký hrot - v porovnání se štětcem, jímž budeš nanášet tempery, nebo vodovky je to výhoda veliká - zvláště jestli máš opravdu problémy s koordinací rukou.
Já jsem s fixama začínal a dodnes je používám - teď už tedy v kombinaci s ostatními barvami.
Jejich hlavním nedostatkem je fakt, že se nedají míchat - ale na druhou stranu černá je pořád černá - používám červenou na Ferrari, modrou na Tyrrely, oranžovou na Marchy a tak podobně.

U Tebe to vidím na úplně jiný problém, než je volba barvy: Z Tvých hotových modelů křičí bílé hrany. Takže rada zní: Neretušuj až v momentě, kdy je model hotov - vždycky po vystřižení obtáhni bílé hrany správnou barvou - klidně fixem a klidně to nemusí být úplně dokonalý odstín - důležité bude, že nebude na modelu bít do očí bílý předěl.

Rozhodně to není tak, že si koupíš co největší tempery a najednou to bude všechno OK.
Dokonce bych ti ani nedoporučoval koupit to největší balení temper - z těch základních barev dokážeš namíchat kdejaký odstín - mě se naopak stalo, že jsem měl veliké balení, ale bílou a černou jsem měl už vypotřebovanou a drtivou většinou tubiček jsem ani neotevřel.... a ony stejně po nějaké době byly k nepoužití

Já jsem od fixů přecházel k temperám a potom k akrylkám - vodovky jsem úplně vynechal, teď jsem u modelářských Rewellek.. a stejně když je odstín v pořádku tak použiju fixu.

2.Volba modelů: Četl jsem v jiném vlákně, žes prosil o radu, jaký model zvolit. Podle mého názoru by pro Tebe byly ideální modely Richarda Vyškovského. Vycházely v ABC od sedmdesátých let a byly to první formule, které se kdy objevily. A my, starší, jsme se na nich vyučili všichni...
Petr Špinler už nasadil laťku celkem vysoko a modely, které dává k dispozici Fórum team jsou pro mě už neslepitelné - respektive by pro mě jejich lepení nebylo potěšením.
Oproti tomu modely Richarda Vyškovského nebyly tak realistické, ovšem autor v mnoha rozhovorech zdůrazňoval, že pro něj je nejdůležitější slepitelnost - a to tak, aby to zvládly i děti, protože časopis ABC byl hlavně pro ně.
Dodnes se tyhle modely dají sehnat v antikvariátech (tedy ne modely, ale celá ABC) a nebo na výstavách papírových modelů.

Tolik pár rad - držím palce

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 27 září 2011 21:30

Děkujem, kočičky jsou pouze dvě....... ta nejvíc černá a tříbarevná...... zbytek jsou kluci..... S babičkou máme z nich radost, je s nimy sranda.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 27 září 2011 21:32

To Marek: Obávám se, že se tu začíná razit heslo: "Kdo nelepí tak dokonale, jako my, lepí proti nám" :wink:

Upřímně řečeno, nechtěl bych být začínajícím modelářem... :cry:

Zpět na