Prost AP 04 / Enge / PKAA / 1:24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
j.brauner

Prost AP 04 / Enge / PKAA / 1:24

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 08:59

Tato reedice mi udělala velikou radost. Pro srování jsem vedle sebe dal nový tisk PKAA, moje kopie modelu z ABC a Originál z ABC.

ObrázekObrázek

Myslím, že rozdíl je jasný na první pohled.

Ctěl jsem jsko vždy začít kolečky a rozhodl jsem se vyrobit drážkovaný dezen. Z výsledkem jsem nebyl spokojen tak jsem napsal TEOvi a začal podle návodu.

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

A mezi tím dorazila zásilka od TEA, ještě jednou mu děkuji za velmi luksusní službu.

Obrázek

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 04 prosinec 2010 15:27

Pozor u dezénku suchého typu. Dělal jsem je zhruba o 2mm delší, aby šli také použít na již hotová kola. Prosím překontroluj si to a když tak jejich délku uprav podle rozměrů originál dílů ze šmikajdy. Ze zkušeností vím, že můžou být i o půl milimetru kratší a po stočení a slepení to pak docela dobře pasuje k bočnicícm.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 15:30

Ano, ano. už jsem si všim ,že jsou delší což je určitě lepší než kratší :lol: :lol: Dík za radu :D

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 04 prosinec 2010 15:42

Fajn, že ses pustil zrovna do tohoto modelu. Mám ho v plánu taky, ihned po dodělání Piquetova M23. Tvou stavbu budu pozorně sledovat, abych se když tak vyhnul případným mouchám ve vystřihovánce :D .

hepyno

Příspěvekod hepyno » 04 prosinec 2010 15:43

Ja som dávno lepil ten z ABC a na chyby som nenarazil. Je to fakt pohodová stavba a pekný monopost.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 04 prosinec 2010 16:46

Ano máte pravdu, že je to hezký model. Jen se mi zdá, že u tohoto modelu jsou trošku mimo jeho proporce. Oproti ostatním modernám od Špinlera, má tuším že kratší rozvor náprav a tím možná i kratší trup.

Na ukázku společně s williamsem ve stejném měřítku 1:18.

Obrázek
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 04 prosinec 2010 17:00

Ona to nemusí být chyba a taky se jedná o dva modely z různých ročníků. Nevím, nestudoval jsem to, ale i v dnešní době mají některé stáje auta s kratším rozvorem (Ranault) a některé s delším (McLaren). Jedněm sedí více ta trať, druhým zase jiná. Takže možná je ten model po této stránce O.K., ale nevím, je to jenom úvaha.

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 18:15

Tak jedna bočnice je hotová, lepím je na karton stejně jsko trup.
Nedařilo se mi přilepit pomocné křídlo na bočnici, když ještě nebyla
přilepena k trupu.
Po přilepení bočnice k celku šlo nalepit bez problémů.

ObrázekObrázek

hepyno

Příspěvekod hepyno » 04 prosinec 2010 19:20

Keď som uvidel ten Teov Prost, napadlo mi povedať Ti, aby si vrch bočnice nerýhoval, pretože tá ryha bočnicu špatí a vyzerá neprirodzene - ako vidím, už je neskoro :(
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 19:28

Máš pravdu, je tam uplně zbytečná, no co se dá dělat.
V realu to není tak vidět.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 04 prosinec 2010 19:34

U mňa na tom papieri z ABC to vidieť dosť. A pritom je ten ohyb naozaj úplne zbytočný.

galéria cashpick

kvr
Kontaktovat uživatele:

Re: Prost AP 04 / Enge / PKAA / 1:24

Příspěvekod kvr » 04 prosinec 2010 19:53

j.brauner píše:Tato reedice mi udělala velikou radost. Pro srování jsem vedle sebe dal nový tisk PKAA, moje kopie modelu z ABC a Originál z ABC.

Tak tenhle model jsem taky odkládal ze zcela stejného důvodu. Tak nějak tajně doufám, že se dočkáme reedicí dalších ABC modelů, třeba nejen od Petra Špinlera. V každém případě kladný bod pro PKAA.

V každém případě se přidávám do klubu, to už je skoro na paralelku, ne? :) A určitě držím palce, co jsem koukal, tak poslední stavba Lotus 107C dopadla skvěle!

hepyno

Re: Prost AP 04 / Enge / PKAA / 1:24

Příspěvekod hepyno » 04 prosinec 2010 19:58

kvr píše:
j.brauner píše:Tato reedice mi udělala velikou radost. Pro srování jsem vedle sebe dal nový tisk PKAA, moje kopie modelu z ABC a Originál z ABC.

Tak tenhle model jsem taky odkládal ze zcela stejného důvodu. Tak nějak tajně doufám, že se dočkáme reedicí dalších ABC modelů, třeba nejen od Petra Špinlera. V každém případě kladný bod pro PKAA.

No ja neviem, Lola Haas THL2 a March 871 od Michala Antonického tak nezabodovali...

galéria cashpick

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 20:14

Je pravda že Lolu jsem nekoupil ale March má. Přimlouvám se za reedice!
Jak z ABC tak za sešitu PKAA - (moc bych chtěl Williams FW21 neboť jsem pos... lak).

Bočnice jsou dokončeny.

ObrázekObrázek

j.brauner

Příspěvekod j.brauner » 04 prosinec 2010 21:10

Deflektory a pro dnešek končím, jdu si dát pivo.

ObrázekObrázek

Zpět na