Pustil jsem se opět do "dablstavby". Tentokrát jsem vybral modré vozy Matra MS80 z VC Itálie #20 a VC Španělska #7 v obou případech se jedná o vítězné vozy pilotované Jackiem Stewartem v roce 1969. Začínám opět koly: A nyní už dle návodu pokračuji na stavbě trupů:
Všechny ne, bude mi chybět #8 ze Španělska´69 pilotované J.P. Beltoisem- ale takovej blázen zase nejsem Nechci to zakřiknout, ale nakonec by vedle sebe měli stát verze: bez křídel (Monza 1969) s předními a nízkým zadním křídlem (Monza 1969) s předními a vysokým zadním křídlem (Španělsko 1969) Uvidíme jak se s tím poperu....
Chlapci díky za podporu. Vím, že Matra není zrovna nejlehčí, ale stavět takto navržený model je prostě radost. Jarku, beru tě za slovo (i když dioráma určitě dělat nebudu)
Po nějaké době tu mám postup. Na lemy budíků jsem použil tenkého drátku, jinak dle mého není třeba nic vylepšovat.... Natvarování výdechu chce trochu radikální přístup, ve spodní části je ohyb hodně ostrý a tisk vzal za své- naštěstí ve výsledku to není viditelné Při lepení žeber R3+R4 bych upozornil na číslování vzhůru nohama u verze Monza. U verze Spain je orientace číslování logičtější Ještě k verzi Monza v dílku č.51 - chybí v černém oválu vyznačení otvoru pro trubky chlazení (teda aspoň doufám, že tam mají být....) Dablkajak Se slepením štítků nejsem moc spokojen, pozlobilo mě "plexisklo" - respektive předvypálené ohybové linky,které mi vykukují Trupy jsou již komplet- pominu-li křidélka u verze GP Spain- ale ty až po nalepení přední nápravy. Čísla na přídi budou ještě přelepena Experimentálně jsem zkusil verzi GP Spain osadit dvanáctiválcem Matra, ale zřejmě se vrátím k osvědčenému Cosworthu
Roberte, tvojí pochvaly si moc vážím- děkuju za ni. Milane, tak už nezapírej a přiznej, že barva tvého srdce je modrá, nikoliv červená, jak se nám tu snažíš namluvit
Jelikož jedu podle návodu - další prací je přední zavěšení. Model umožňuje vytvořit celopapírové tlumiče, ale je škoda nevylepšit tyto prvky drátkem... Stabilizační tyče a držák s okem pro jejich připevnění ke spodnímu zavěšení, jsem po bocích napustil vteřiňákem pro vetší pevnost. Trupy jsou již komplet: Tímto se loučím s "barevnými" díly a nyní už bude následovat "šedočerná" práce na motoru...
Naposledy upravil(a) Ali dne 08 květen 2012 16:56, celkem upraveno 1 x.