ATS D4 Ford , special ABC , M.Antonický , 1:24

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

ATS D4 Ford , special ABC , M.Antonický , 1:24

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 23 leden 2013 14:56

Tak jelikož jsem už pomalu na konci s vánoční akcí,vytáhl jsem ze štruzoku další model.Tento model jsem už jednou zkoušel a totálně jsem při něm pohořel,tudíž jsem se rozhodl ho přeprat znovu.Stavím opět z kopie,včera jsem skoro půlden strávil podlepováním milionu dílků.Začal jsem motorem a psychicky se připravuji na ložiska brzdy.Ty jsem měl krásně udělaný z minulého pokusu,ale bohužel při stěhování pravděpodobně vzaly za své což mě mrzí.Tak holt pěkně od začátku.
Obrázek
Start s blokem motoru a levou hlavou válců
Obrázek
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

Bugatti

Re: ATS D4 Ford , special ABC , M.Antonický , 1:24

Příspěvekod Bugatti » 23 leden 2013 21:15

Je to krásny model, no stavať motor je tak trochu zbytočné, nebude ho vidno ani odspodu. Na kryt motora som dal sieťku no aj tak nič nieje vydieť.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

bernie

Příspěvekod bernie » 24 leden 2013 08:55

Bugatti píše:Je to krásny model, no stavať motor je tak trochu zbytočné, nebude ho vidno ani odspodu. Na kryt motora som dal sieťku no aj tak nič nieje vydieť.

:twisted:
S takovým přístupem by se vlastně nemusely minimálně malovat ani nožní pedály a dalších spousta serepetiček.

Jen ať to poctivě postaví a klidně zakuklí pod kryt i se sítí. Zůstane pocit, "je to tam".
;)

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 24 leden 2013 10:13

Klucí přiznám se,že jsem o tom taky uvažoval,motor nestavět,ale když už jsem ho začal tak ho dodělám.Možná mě během stavby něco napadne.Jen se chci zeptat,nemá-li někdo nějáke foto motorového prostoru a zadní části vozu? Brousím po internetu a nemůžu nic objevit.Bud neumím hledat nebo nevím kde.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 24 leden 2013 13:59

Ivane...? Kolikátého že jsi už začal lepit kostlivce tímto ATS-kem? 24-hodinovka Minardi, Williams FW09, Toleman TG183B HART, Ferrari 312T, Ferrari 1512, Force India.....No jo, co jsem doma marod, nemám co roupama dělat....hi hi hi.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 24 leden 2013 14:10

Zdarec Zdendo,prosím tě nééé tak nahlas :oops: .Minardi a Toleman jsou hotovy čekají jen na lak.Zatí jsem se samou leností a různejma blbostma nedostal k tomu abych dal fotky,ale napravím to.Ferrari 312 T zatím odloženo.Tam jsem si zkonil přední závěsy a nebyl jsem zatím schopen někoho poprosit o případné zaslání kopie.Force India,doutníček a ostatní modely už jdou pomalu do fronty.A vůbec,koukám jak to máš pěkně pod kontrolou :D

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 24 leden 2013 15:06

Nestavět motor? To je volovina, je na něm rozvodovka, převodovka a na nich zadní zavěšení. Pokud se nechystáš udělat sundavací kryt, tak se s motorem nemusíš nijak zvlášť mazlit, ale udělat jej musíš, aspoň v základu. To zas až tolik práce není, nebo jo? :P

Umberto

Příspěvekod Umberto » 24 leden 2013 15:22

Souhlas souhlas...motor lepit, to by jsme tady rovnou mohli začít lepit maxiboxy F1, nebo na krabici od bot načmárat třeba Jordan J11 a říkat tomu papírový model :lol:

Bugatti

Příspěvekod Bugatti » 24 leden 2013 17:27

Ja som nemyslel, že nestavať motor. Myslel som to tak. že stačí len blok motora ostatné nebude vidno. Zase nikomu v tom brániť nechcem, to ja len tak, že som sa s tým trápil a potom som to zakryl. Miesto hrania sa s motorom som mohol stavať niečo iné čo by malo efekt. Ten motor je pekný, lenže nieje ho vidieť.
Galériu mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 24 leden 2013 17:38

Jak jsem se už zmínil,taky jsem původně uvažoval o tom,že motor vynechám,ale zase jsem si uvědomil,že jak pak dál s převodovkou atd.Jak píše Bugatti,asi by stačil jen blok a fertig,ale zase mi toho motoru je líto.Buď ho tam nechám ,hotovej,nebo zkusit sundavací kryt anebo vyšperkovat motor a nechat ho vedle vozu a dovnitř jenom holej blok.Uvidím co mě během stavby napadne.takhle to chci zkusit u Tolemana,tam mi zkopie taky zbyl skoro celej motor.No uvidíme.Zatím jsem dnes zatím strávil čas nad vyřezáním dílů na brzdy(milion koleček).

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 30 leden 2013 16:54

Malilinkatý posun kupředu na motoru.
Obrázek Obrázek
ty díry na kabílky zas tak obrovský nejsou,ten foták je strašně ulhanej :lol:
Jinak mě zdrželo podlepování mnoha dílů a taky jsem začal stavbu na karosérii,ale opět jsem na první pokus pohořel-Nevím jak je to dlouho co jsem tento model začal poprvé,ale po třetím pokusu při stavbě karoserie jsem to tenkrát vzdal.Teď jsem zkončil u stejného problému a přiznám se ,že jsem byl dost zoufalý.Lepím boky s dílem kde jsou namalovány pedály,jedu pomalu,dávám bacha na přesnost,ale přesto mi nějakým záhadným způsobem jde každej bok jinam,myslím jako na výšku.Na druhý pokus už to vypadá dobře,no uvidíme dál.
Obrázek Obrázek
Už jsem se měl za totalního mantáka a že to všechno prodám.

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 10 únor 2013 11:13

tak jsem se zas na chvilku dostal k modelu a opět ty samé problémy a nemůžu přijít na to ,kde vždycky vznikne chyba.Předběžné poskládání na sucho vychází perfektně a vše sedí jak má,ale jak to slepím tak je zrada,
Obrázek Obrázek Obrázek
Levá strana sedla perfektně,ale pravá strana po slepení se zkroutí a vypadá to ,že je najednou delší a stane se z toho vlnovka.Na snímku už je po pitvě a čekají mě kosmetické upravy,ale už to konečně vypadá,že se přes tuto část konečně dostanu dál. ;) :arrow: :idea:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 10 únor 2013 11:46

Příště to zkus lepit koresem a to napřed jen boky a pak teprve po mírném odchlípnutí špičku kapkou herkulesu. A začni pravou stranou. Na špičce je vidě, že ti nesedla úplně přesně i zde může být zakopaný pejsek. Bok....bok....a teprve potom špička, co Ty na to?
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 10 únor 2013 17:10

Zdendo díky za radu,s tím koresem to příště asi zkusím.Vidíš to mš nenapadlo,člověk se furt něčemu učí.Ale postup lepení je jak jsi sám popsal.Vždy jsem začal pravou stranou,pak levá a špice mi vždy seděla přesně.Ted to vypadá,že je trochu šejdrem a nedosahuje až ke kraji,ale to už ted nebude problém napravit.srovnání špice do stran jde lehce,mám okopčený vrchní díl kokpitu na samolepícím papíře,takže ve finále to pak přelepím.Ještě přemýšlím o průhledném štítku

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 09 březen 2013 12:56

Konečně jsem se dokopal k tomu,abych zdokumentoval prozatimní posun a stav ne tomto modelu.Je tam na mě spoustu drobných dílků a malých koleček atp.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zatím ale tento model opět na chvilku opustím a uložím do skříně kostlivců.Jak jsem už napsal ,je tam spoustu malých koleček a nemám průbojník (děrovač) s příslušným průměrem tak ho na chvilku odložím.Vyřezávat ručně se mi to nechce(to by dopadlo taky katastrofálně).Prostě ho nechám trochu uležet a uzrát. ;)

Zpět na