Ještě k Mclarenu - po chvíli smažte

Pokecejme o modelech
ozak

Příspěvekod ozak » 22 listopad 2011 23:32

Nestěžuju si jen se ptám blíže na to o čem tady mluvíte. A to, že se nikdo v tomto případě stampa nezeptal autora jestli může model předělat. V tom mám pravdu že? Tak ať se k tomu vyjádří autor sám. A nikomu nic nezařizuju jen debatuji. A jak řídíte toto fórum nemohu posuzovat, tak dlouho tu nejsem.

mára

Příspěvekod mára » 23 listopad 2011 00:15

No nakonec se ten můj dovětek rozrostl v docela plodnou diskusi. Jsem rád, že jsem si mohl přečíst tolik názorů od svých kolegů. Jen bych nerad, aby tato debata přešla do velkých hádek. Samozřejmě, jak jsem slíbil, tyto kontroverzní stavby prezentovat dále nebudu.
Padla zde otázka, jestli to vzhledem k nepřesnostem stálo zato. Brabham BT46A bych ani za klasický warez nepovažoval. Autor úpravy (není to stampa) musel přece jenom minimálně polovinu modelu zkonstruovat znovu, a v porovnání s dostupnými fotkami docela věrně i když s velkou mírou stylizace. Jen to bylo bez číslování a návodu, takže určeno pouze pro zkušené modeláře. Na fotkách z Neratovic je nakonec vidět i pěkný model ve verzi Lauda.
Stampův McLaren je na hranici, mnou akceptovatelné věrnosti, nebo spíše kus za ní. Nebýt to Piquet tak do toho rozhodně nejdu. Mám k dispozici jen pár málo zřetelných fotek, kde lze mimo již komentované chyby najít rozdíly v proporcích reklamních nápisů. Nakonec mě pánbu asi chtěl vytrestat, takže se mi podařilo model trochu poškodit, takže bude dolepen jen jako kus z povinnosti. Tímto si splním svůj závazek naplnit vitrínu Nelson Piquet - first season. Pokud tento vůz vyjde u PKAA, rád jej zakoupím a postavím znovu.
Když jsem u stampy hledal další vozy od Piqueta, našel jsem i model vozu Lotus 100T, dokonce ve třech verzích. Tady šlo už pouze o Špinlerův Lotus 99, jen s číslem 1. Dokonce s původní návodnou kresbou. A takových paskvilů je tam naprostá většina: Fabianův Lotus přebarvený na Jordan, Williams FW 14 pouze přebarvený na FW 15 atd. Pokud člověk nechce mít zrovna tento konkrétní typ, který nevyšel tiskem, tak to za lepení rozhodně nestojí.
Jednou z možností, jak tomuto zabránit, je buď jako Rado hned vydávat všechny verze, nebo dát alternativní díly na internet ke stažení - tak že si modelář musí základ koupit.

To michal: Omlouvám se za křivé nařčení, na fotkách je nápis Goodyear opravdu bez botičky - přišlo mi to jako nesmysl. Takže při reedici chybí doplnit tyrkysově-modro-červené pruhy na bočnicích zadního spoileru.

Další v řadě modelů měl být BT50, ale raději si počkám na reedici a pusím se do něčeho jiného, asi FW11B nebo BT52.
Hotovo:
Sbírka vozů Nelsona Piqueta: Ensign N177, Brabham BT49C, Brabham BT52, Benetton B190, McLaren M23, Brabham BT46A, Mclaren M23 , Brabham BT49, Williams FW11B, Brabham BT52, Lotus 100T, Brabham BT50 Dijon 82

Rozpracováno:

michal antonický
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod michal antonický » 23 listopad 2011 08:30

Jen jsi se špatně kouknul na fotky.... :D

Model musím mírně upravit a hlavně někam zařadit (do závodů).....pak bude i barevná bočnice zadního spoileru...

A warezáky už necháme být, stejně budou stahovat, překreslovat a dělat kdovíco. Jsou prakticky nenapadnutelní a my s tí nic neuděláme....

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 23 listopad 2011 08:42

Pánové, uvědomte si , že Stampa ty modely musí nějak získat..... a světe div se, většinou je to od blba který má českou nebo slovenskou národnost, takže se nedivte že jsme na toto téma dost alergičtí.
Ozáku, nepochopím že člověk který je registrovaný 3 týdny a prakticky nic neukázal tu rozvíjí debaty typu warez a Stampa, jestli tě to tu nebaví, můžes směle pokračovat..... toto platí i pro ostatní chytráky.

PS: Chtěli jste názor autora, tak jeden máte.

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 23 listopad 2011 09:11

Jen doplním, na rusky mluvícím fóru je "poděkování" českým stampům za předání modelu Ferrari 641 od W.M.C. do rukou Stampy. Když jsem to před několika měsíci četl, nebylo mi moc příjemně a docela jsem se styděl národe. Dokud výtisky neopustily hranice východu a nepřišly k nám, nebyl tento vůz u Stampy. Opravdu jsem se styděl za jistou skupinu lidí, kteří jsou stejné národnosti jako já! A dezinformace že rusové upínají modely a posílají Stampovi se této skupině jen hodí.
Zamyslete se nad sebou jakou ostudu děláte malému státu uprostřed střední evropy.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

hepyno

Příspěvekod hepyno » 23 listopad 2011 09:53

Hlavne že sa pýtajú, či môžu použiť moje fotky... (irónia)
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 23 listopad 2011 10:09

přesunuto z Recenze do Tlachárny

Schumi0003

Model

Příspěvekod Schumi0003 » 23 listopad 2011 10:21

Jarku
Na to abych něconěkomu dával jsem asi nějak tak hladovej, Aní nevím kdo je ten Stampa, ani jsem jeho modely neviděl, ale jak můžou rusové vědět že jim to dáváme Mi?????? Třeba to nějakej chytrák koupil a dal to ke ztažení. Taky znám nějaké lidi, moc se s níma nebavím, dělají ze mě debila, že si to kupuju a né ztahuju. Koupit si to je slušnost, ztáhnou je to zlodějina...

Marek

Příspěvekod Marek » 23 listopad 2011 11:43

Přesně jak píše Kuba, vůbec nevím kdo je Stampa či Warez a ani to nehodlám řešit, protože mne to prostě nezajímá. Pokud model chci, tak si ho koupím a pokud ne, tak prostě ne. Tyhle problémy jsou dány dobou a nikdo s tím nic neudělá. Kdo je poctivej, je poctivej a kdo lump, je lump. Tak to bylo, je a vždy bude. "zklamaný výraz"
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 23 listopad 2011 12:36

11111 píše:Když jsem to před několika měsíci četl, nebylo mi moc příjemně a docela jsem se styděl národe.

Ani mě to nepřekvapuje, jednou se myslím řešilo, že vydaný model, který se začal prodávat na výstavě v Brně byl ještě večer toho dne nahrán na W fóru. Smiřme se s tím, že to skenuje někdo z těch co nakupují a myslím, že spíš osobně na soutěžích než přes internet, protože tak by o sobě museli přiznat nějaké údaje.
Nic s tím dělat nejde, tak se s tím smiřme.
Fakt je, že českoslovenští autoři téměř zabrali obor F1 z papíru a českoslovenští warezáci se rozhodli zdarma ho zpřístupnit celému světu... - ironie
Zní to jako bohulibá myšlenka a její dopad poznáme až autoři přestanou kreslit nové modely.
Jen taková úvaha - není nutné na ní reagovat.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 23 listopad 2011 12:44

Tak to v této zemi chodí. A divíte se tomu někdo? Návod k tomu dodávají ti nejčelnější představitelé, stačí si pustit zprávy. Jedna sviňárna vedle druhé.

Schumi0003

Model

Příspěvekod Schumi0003 » 23 listopad 2011 13:08

Kluci souhlasím s váma, já si kupuju ty modely které mi něco říkají a když na to mám, proč kráct????? Já jsem byl slušně vychováván a budu takto vychovávát svoje děti.
Pokud něco budu chtít, tak se zeptám autora a domluvíme se.... Autoři jsou slušní kluci se kterými se dá domluvit a kluci za slušné slůvko třeba i pomohou :D

Stačí jen jednou.

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 23 listopad 2011 13:29

No já pořád doufám že to tu takto cítí většina lidí, co sem přispívají. Ale jak psal Michal, nevyřešíme to, co si naskenujou, to aťsi jim hnije na disku. Jediné co člověk může dělat je si trpělivě zametat před vlastním prahem.
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

makr
Kontaktovat uživatele:

will

Příspěvekod makr » 27 prosinec 2011 16:25

Ahoj kolegové¨ve zbrani se skalpelem a lepidlem:-)
Nedávno jsem měl opravdu moc velkou chuť si slípnout Williams FW24 od Mistra Špinlera, ale rekoloru od tamtoho Brazilce. Tak jsem začal porovnávat. Našel jsem celkem 39 podstatných, nejen barevných, rozdílů, tak jsem se rozhodl tento pouze přebarvený, v podstatě paskvil smazat a dále se panem Brazilcem dál nezabývat.
Že udělá rekolor například na Lotus 49 v barvách JPS je docela dobrý nápad ale opět je to pouze a jen jeho výmysl a nesmysl, takže vlastně proč to. Originálních modelů vozů je taková spousta, že podle mě nemá smysl věnovat čas těmto překreslovánkám. A i z tohoto důvodu velice fandím Radovi, který "má a svědomí" celou flotilu Williamsů FW 07 a 07B. Tady překreslovači nemaj co kazit.
Spíš bych chtěl tímto poprosit vážené tvořiče modelů, zdali by se aspoň pokusili to samé utvořit se svými modely a "vyčistili" barvy a znovuvydali ty krásné vozy v lejzru. Například Williams FW14B od Michala, nebo Vyškovskýho Tyrrell 011B, Krulichův (?) Zakspeed 781 (číslo si nejsem jist) A kdyby se nejen těmto skvělým autorům povedlo "přidat" i ostatní závody, či verze, moc rád si takové sady koupím jako znovuvydaný celek.
Martin

Zpět na