poloosy kol

Pokecejme o modelech
Lucas80

poloosy kol

Příspěvekod Lucas80 » 26 únor 2013 12:32

Hodně často se setkávám s tím, že ve vystřihovánkách nacházím šablonu os nebo poloos ke kolům, které jsou stroze označeny převážně oranžovou a černou barvou. Avšak tyto barvy v reálu určitě v těchto barvách nebyly, spíše v barvě kovu (pro nás stříbrná, měděná, někde se u recenzí setkávám i s barvou do žluta - viz. pletací jehlice u Petra Frýdka). Vím že to málokdo řeší a dělá osy černé nebo z drátu, který zrovna má po ruce a barvu neřeší, ale já bych byl velmi rád, kdyby se to třeba v návodu nebo v beta stavbách uvádělo, v jakých barvách poloosy kol skutečně byly.

frydek665

Re: poloosy kol

Příspěvekod frydek665 » 26 únor 2013 13:22

Lukáši, ta žlutá, nebo zlatavá barva, kterou dost používám, ta je špatně a dělám to tak jen proto, že pletací jehlice v barvě mědi nejsou. Ty zlaté už mi skoro došly, takže na osy začnu používat měděný drát. Myslím, že všechny moderní vozy F1 mají ty osy právě měděné barvy. U starších vozů to byla spíše kovově šedá, tam je potřeba, pokud to chceš mít dle originálu, trošičku zagooglit ;) .
V beta stavbách podobné informace raději neočekávej. Beta testera až tak moc nezajímá podobnost s originálním vozem, jako to jestli jednotlivé díly sedí a model je slepitelný.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 13:58

Ano při beta testové stavbě mě ani nezajímá jestli jméno pilota je to správné. Možná mě může zajímat návaznost barevných polí mezi sousedícími díly šmikajdy a slepitelnost modelu.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

mudd

Příspěvekod mudd » 26 únor 2013 14:33

Zdeněk-TEO píše:Ano při beta testové stavbě mě ani nezajímá jestli jméno pilota je to správné. Možná mě může zajímat návaznost barevných polí mezi sousedícími díly šmikajdy a slepitelnost modelu.

v tom pripade (alespon podle meho nazoru) oznaceni beta neni spravne. z bety po odstraneni chyb je "release candidate"

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 14:52

Na korekci grafiky a různých nápisů na modelu je někdo jiný. Určitě to není mou záležitostí a úkolem. Prosím o používání českých pojmů, nejsem nikde v anglicky mluvících zemích.

Nová Galerie

mudd

Příspěvekod mudd » 26 únor 2013 15:59

omlouvam se, v praci pouzivame nejaky poloanglicky hantec, slusny cesky termnim musim tomu hledat.
mne jenom zarazila ta veta od testera: "mne ani nezajima...". samozrejme jsem predpokladal, ze mate rozdelene ukoly, a pouzvate neco na sledovani chyb, atd.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 16:38

Termín "release candidate" jsem si už našel na wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Release_candidate a v článku je použit taktéž termín "beta test" Takže jsem zase malinko chytřejší. A s tím, že jsem napsal, že mě nezajímá správnost jména pilota...ano nezajímá, lepím model na kontrolu slepitelnosti a návaznosti na sebe sousedících dílů. No a když náhodou to jméno pilote není správně, tak můžu konstatovat že mám raritní kousek a originál.

Nová Galerie

Lucas80

Příspěvekod Lucas80 » 26 únor 2013 18:20

frydek665 píše:tam je potřeba, pokud to chceš mít dle originálu, trošičku zagooglit ;)

Tak tak, Petře, jenže i to je kolikrát těžký úkol, najít ten správný obrázek těchto detailů a ještě na fotkách z původní doby...předpokládám, že autor modelu má i několik těchto fotek, podle kterých model vytváří a pokud je z nich vidět, v jaké barvě poloosa je (nebo i tyč volantu a další osy, které si vyrábíme), může to automaticky uvést do návodu, zakreslit v tomto odstínu šablonu nebo na to alespoň upozornit beta-testera, o tohle mi šlo.

míša kulička
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod míša kulička » 26 únor 2013 19:03

Zdeněk-TEO píše:Na korekci grafiky a různých nápisů na modelu je někdo jiný. Určitě to není mou záležitostí a úkolem. .

Myslím si že při testu bys ale měl uvést že nesedí třeba grafika, pokud by se jednalo čistě o slepitelnost modelu, měl bys model celý bílý na otestování.
Používám družice za miliardy dolarů abych našel v lese krabičku od jídla. Jaký koníček máš ty ?

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 19:32

Jak jsem psal - nápisy mě nezajímají. Možná jejich návaznost na sebe mezi sousedícími díly a to jsem již tady psal.

Zdeněk-TEO píše:Ano při beta testové stavbě mě ani nezajímá jestli jméno pilota je to správné. Možná mě může zajímat návaznost barevných polí mezi sousedícími díly šmikajdy a slepitelnost modelu.

Nová Galerie

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 19:39

Míšo Kuličko...moc dobře víš co beta test obnáší, vždyť si se na jednom podílel. A jak jsem psal...jestli je jmenovka Pross nebo Pros? Tak to tedy nikde zjišťovat nebudu zda je to správně či ne. Nejsem žádný historik a zas tak veliký fanda do reálné F1, abych bazíroval nad něčím o čem nemám ani páru. Lepím tyto modely protože mě to baví a líbí se mi to. Jsou to velice vděčné modely na rychlý výsledek stavby.

Nová Galerie

Dan

Příspěvekod Dan » 26 únor 2013 19:50

Lidi nemáte co lepit, že se tu zase řeší takové blbůstky. Chtěl bych mít Váš čas.

Lucas80

Příspěvekod Lucas80 » 26 únor 2013 20:24

Zdeněk-TEO píše:Nejsem žádný historik a zas tak veliký fanda do reálné F1, abych bazíroval nad něčím o čem nemám ani páru. Lepím tyto modely protože mě to baví a líbí se mi to. Jsou to velice vděčné modely na rychlý výsledek stavby.

Je trochu škoda, že nejsi ze stejného těsta. Kdybych nikdy nepřičuchnul k F1, asi bych ani nemodelařil - dělám to jenom z lásky k této královské disciplíně. Snad máš shovívavost pro nás, opačné - kteří se tomu věnují celým svým srdcem a pak zde remcají nad každým detailem - nás to prostě baví postavit vůz F1 tak, aby v rámci možností co nejvíce odpovídal reálné předloze ;)

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 26 únor 2013 20:31

Lukáši nikdy jsem proti vyšperkování modelů F1 do detailu nic neměl. Jste umělci hodni respektu a uznání. Autor Vám připraví nějaký model - možná by se to dalo nazvat polotovarem a dál už je to jen a jen na Vaší invenci a umění, dotvořit si poté daný model k obrazu svému. Kdyby jste dostali od autora bezvadný a do detailu propracovaný model, vytratila by se ta kreativita a šikovnost českého modeláře, který je schopen z ničeho vysochat unikát.

Nová Galerie

enzo66

Příspěvekod enzo66 » 26 únor 2013 20:32

Lucas80 píše:
Zdeněk-TEO píše:Nejsem žádný historik a zas tak veliký fanda do reálné F1, abych bazíroval nad něčím o čem nemám ani páru. Lepím tyto modely protože mě to baví a líbí se mi to. Jsou to velice vděčné modely na rychlý výsledek stavby.

Je trochu škoda, že nejsi ze stejného těsta. Kdybych nikdy nepřičuchnul k F1, asi bych ani nemodelařil - dělám to jenom z lásky k této královské disciplíně. Snad máš shovívavost pro nás, opačné - kteří se tomu věnují celým svým srdcem a pak zde remcají nad každým detailem - nás to prostě baví postavit vůz F1 tak, aby v rámci možností co nejvíce odpovídal reálné předloze ;)

Ahoj Lucas-tak to já mám taky tak-prostě ty krásné stroje na které hledím řadu let chci mít alespoň ve vitrínce.
Radek

Obrázek

Nevadí že něco dělám pomalu,protože to možná dělám blbě

Zpět na