Pomoc - Lotus 98T free - dlhe plaste...???

Pokecejme o modelech
Yanno
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc - Lotus 98T free - dlhe plaste...???

Příspěvekod Yanno » 01 březen 2013 18:45

Najlepší (podľa mňa), postup ako lepiť kolesá je ako to robia poliaci. Pri tomto spôsobe bude mať koleso na 100% kruhový prierez a nie je potrebná jediná chlopňa.
Zdeněk to popísal tu:
http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=632

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 01 březen 2013 19:19

Janko to už je zastaralý způsob. Přešel jsem na malinko jednodušší.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

johny

Příspěvekod johny » 01 březen 2013 19:35

Asi som sa zle vyjadril... pokusam sa lepit bez chlopni (ci uz motanim pasky - niekolko pasov do vnutornej strany - alebo kartonovou bocnicou...) a prave preto mam problem :) no ale pri oboch sposoboch potrebujem vediet obvod > priemer... aby mi to cele spravne sadlo, nie? Nuz a ked je plast dlhy,tak je dlhy... a bocnica mi nebude rysovat s krajom plasta...

...ci ako vypocitavate priemer? Ja som proste bral ako bernu mincu dlzku plasta, lebo ratat obvod z vysece je pakaren :)

miro

Příspěvekod miro » 01 březen 2013 20:19

Jdeš na to moc vědecky. :roll:
Já třeba nejdřív slepím (zbombíruji) bočnice. U nich pak jednoduše změřím průměr. Malinko uberu (nenapíšu kolik, to chce zkušenost) a vykroužím si kartonové bočnice. Pak klasická výplň pásky ze čtvrtky. Běhoun (pokud nemám vypalovaný od Tea) nalepím na tvrdší papír, ale ještě za vlhka ho vykroutím do kruhu. Ten pak nalepím na vyplněné kartonové bočnice, které již z boku mají přilepené vybombírované bočnice.
Chce to trošku citu. Někdy je potřeba i běhouny zkrátit třeba o půl milimetru. A než to celé zaschne, ještě ojedu násadou (kulatá fixa) "hrany" pneu, aby získaly oblé přechody (ale to si najdi někde v postupech od Tea, já se to naučil taky od něj). ;)
Pod nožem: Ferrari F93, 1993, Jean Alesi
Hotovo : 99
Buffer : hodně (něco na důchod ...)

johny

Příspěvekod johny » 01 březen 2013 20:38

Mozno.... ale :) skusam tak uvidim co z toho bude - musim si najst svoj postup...
:)

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 01 březen 2013 20:50

Důležité je zkoušet, vykašli se na výpočty. Zkoušej a uvidíš, sice zpočátku pár koleček asi budeš muset vyhodit, ale nakonec si svůj způsob najdeš :P .

Umberto

Příspěvekod Umberto » 02 březen 2013 05:52

johny píše:Asi som sa zle vyjadril... pokusam sa lepit bez chlopni (ci uz motanim pasky - niekolko pasov do vnutornej strany - alebo kartonovou bocnicou...) a prave preto mam problem :) no ale pri oboch sposoboch potrebujem vediet obvod > priemer... aby mi to cele spravne sadlo, nie? Nuz a ked je plast dlhy,tak je dlhy... a bocnica mi nebude rysovat s krajom plasta...

...ci ako vypocitavate priemer? Ja som proste bral ako bernu mincu dlzku plasta, lebo ratat obvod z vysece je pakaren :)

Ty potřebuješ poloměr, který potom nastavíš do kružítka a ten se počítá: DÉLKA BĚHOUNU/3,14/2, ale i tak to potom budeš muset trochu dolaďovat aby ti lepenkové kolečko sedělo akorát.

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 02 březen 2013 20:08

Co se týče délky pláště vs. průměru kartónů, nechávám kalkulačku v šuplíku a řeším +- odhadem:
Smotám plášť a vylepím čtvrtkou (nebo cokoliv kdo preferuje, podstatné je mít ten plášť vcelku). Poté pravítkem odhadnu průměr, nastavím na kružítko a vyřežu vnitřní kruh. Strčím do pláště, obvykle se netrefím, takže upravím lehce poloměr a vyřežu nový. A pořád dokola, než sedne přesně. S trochou cviku to dávám hned na druhý pokus. Pokusné kruhy řežu samozřejmě řežu pouze ze čtvrtky, kartón pouze až s přesným nastavením...

Selský postup, ale funguje rychle, přesně a spolehlivě :-)

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 02 březen 2013 20:24

Já postupuju skoro úplně stejně. Výpočty mě nikdy moc nebavily :lol: .

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 02 březen 2013 21:24

A nakonec doporučuju si udělat záložní kroužek do archívu. (ten ale spíše naznačit, než celej vyřezat) Bude se hodit !!!!

Zpět na