Pomoc s výběrem modelu

Pokecejme o modelech
LuCas

Re: Pomoc s výběrem modelu

Příspěvekod LuCas » 29 březen 2013 21:37

To nikdo neporadí?

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 29 březen 2013 21:52

Jestli chceš, můžu ti napsat o svých zkušenostech s lepením z kopií. Dříve jsem stavěl modely z kopií, ale ne proto, abych zachránil originál, ale chtěl jsem model zvětšit na měřítko 1:18. Kopie jsem si nechal dělat v Copy centru tak že jsem si přinesl originál a ten mi okopírovali a zvětšili, dle mého přání na papír 160g. Co se týče samotného lepení, tak vše je OK, ale na kopírce se nikdy nedosáhlo takových barev ani ostrosti nápisů, jako na originálu. Úplně nejhorší to bylo s červenou barvou. Vždycky z toho vylezla jakási mrkvová. Prostě ta kvalita kopie byla daleko za kvalitou originálu. Proto jsem od lepení z kopií upustil a stavím pouze z originálů.

Lucas80

Příspěvekod Lucas80 » 30 březen 2013 12:17

Můžu také přispět na téma kopírování: Nyní už to problém není, protože PKAA tiskne kvalitně, ale dříve to bylo tak, že některé modely byly tištěny matně a to byl kámen úrazu v tom, že se tisk neskutečně loupal. Takové modely tedy zásadně kopíruji i na úkor kvality, je to lepší než mít pak model oprýskaný. Zrovna teď stavím jeden takový, zkušebně jsem si zkusil z originálu nabombírovat kola a výsledek je vidět na fotce (naštěstí mám kopii). Pokud je ale model natištěn kvalitně, stavím z originálu.

Obrázek

Kdysi se o tom tady hlasovalo (viewtopic.php?f=25&t=851) a já byl jeden z těch 4, co chtěl lesklý tisk právě kvůli tomuto problému...

Umberto

Příspěvekod Umberto » 01 duben 2013 07:44

Já jsem lepil z kopie tyto modely:
http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=2312&start=30
http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=2299&start=15
http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=2269&start=15
http://www.cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=2&t=2070&start=15

Záleží hodně na papíře a taky na obsluze v copycentru. Když tam bude baba která to jen tupě okopíruje tak je to špatný, já chodím v Brně do Viennapoint(dole u Hřbitova) a tam chlapík mi ještě nastavuje o dva stupně tmavší odstín

kterej se právě ztrácí při kopírování. Výsledek je perfektní ale samozřejmě na některých dílech je i přes to trochu jiný odstín.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 01 duben 2013 11:31

Jo tak to mám za humny, bydlím na začátku Vídeňské u řeky. Mám spíše obavy z toho, že se mi něco nepovede při lepení z ostré verze a bude to nenávratně v kelu. Ale zase nechci, aby to neodpovídalo skutečným barvám, hold dilema. Kopie asi budou o cviku, než člověk dosáhné kýžené kvality odpovídající originálu. No ještě podumám, jak to udělám.
Rozhodně děkuji za názory a klidně se můžete vyjádřit i ostatní

Umberto

Příspěvekod Umberto » 01 duben 2013 11:43

Hele zajdi tam a rovnou si nech udělat dvě kopie z originálu a lep to celý, pokud se ti něco na první kopii nepovede tak použij druhou a pořád budeš mít v archivu origoš. Mě už tam znají, takže když řekneš že chceš kopírovat formulky tak už budou vědět. Hlavně takovej borec kolem 35let s plnovousem. A papír si už naskladnili , ten co používám já a mám s ním dobré zkušenosti.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 01 duben 2013 11:57

A ten papír má být jaký, kdyby tam nebyl ten týpek, jak říkáš. Popř. to nastavení na kopírování

Umberto

Příspěvekod Umberto » 01 duben 2013 12:01

Ten papír je gramáž 120 a pokud vím tak jinou značku než tu co používám já nemají. A nastavení odstínu o dva stupně tmavší na výstupní kopii tiskárny. Ale ten chlapík tam je pořád.

Umberto

Příspěvekod Umberto » 02 duben 2013 12:09

ještě oprava ...není to Vienna point , ale Brno Bussiness PARK pod hřbitovem, jsou to 4 budovy vedle sebe. Je to ta nejblíž ke křižovatce.

LuCas

Příspěvekod LuCas » 02 duben 2013 14:50

Jo už jsem se na to díval a k tomu závěru jsem taky dospěl ;)

Zpět na