Reedice PKAA

Pokecejme o modelech
blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 30 prosinec 2010 15:25

TEO jak sám víš mám dva postaené modely tzv. načerno bohužel taky nepatřím mezi ty co nechtějí stahovat modely, protože to by mohlo odradit budoucí autory k tomu, aby vytvořily nějaký nový, ale když ten model scháníš třeba dva měsíce porůzných bazarech a aukcích a nic a víš kde ho stáhnout tak to je pak těžké se rozhodnout, ale taky JSEM PROTI tomuto.

Reedice je dobrá věc, ale je škoda, že je někdy až moc krátkou dobu a člověk to nějak nestihne.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 30 prosinec 2010 15:33

Blazo....ano o Tobě moc dobře vím. Taky jsem proti Tobě zatím neměl žádných námitek a připomínek, poněvadž to sem na toto DF-ko netaháš a neprezentuješ se tím tady.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 30 prosinec 2010 15:44

A o tom to asi je. Myslím, že nikdo není svatý a autorský zákon se porušuje velmi snadno i v jiných oborech než papírové modely. Jen mi hlava nebere, proč se tím někteří musí prezentovat. Jestli čekáte, že dostanete požehnání, že je to v pořádku, tak na tomhle diskuzku NE. Jestli jde o nátlak na vydavatele, že pokud nebudou reprinty tak se bude skenovat, tak to prostě nefunguje. Skenovat se bude kdykoliv, pokud nebudou přílohou části, které naskenovat nejdou...
Ještě jednou prosím k návratu k původnímu tématu. To co jste tu otevřeli by mělo logicky vyústit v oslovení PKAA (podobně i téma ohledně bočnic kol). Pavel má na diskuzku konto a můžete mu poslat SZ. Podobně pokud jste u PKAA někdy objednávali máte na něj e-mail...
Budu rád když uspějete!

silk

Příspěvekod silk » 30 prosinec 2010 15:55

Já doufám, že jak napsal TEO, že je navztekanej, že to není kvůli mě. Já tu píšu čistě, férově a o kopiích ani nemluvě. Pirátsví já nepodporuji - to tu může moderátor hned smazat stejně jako to udělal i s peprnými příspěvky v noci (já to stihnul přečíst a trochu mi to připomínalo výlevy pánů ze sněmovny :lol: ).
To má diskuze s Ďourkem byla ve slušné rovině, která se tu klidně může nechat. SZ jak píše Cashpick nebylo zapotřebí, prostě od toho je tu snad téma Tlachárna. Spíše došlo jen k nedorozumění, proto se mu omlouvám za nařčení z ironie vůči mě. Promiň ....to je vše. Hezký Nový rok všem :wink:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 30 prosinec 2010 17:04

Silku....můj vztek byl adresován obecně všem, ale hlavně uživateli petrxp. Ve svém pátém příspěvku na tomto DF-ku vyhrožuje pirátstvím. Tak takovéhle panáčky tady doopravdy nepotřebujeme. Klidně může jít zase o dům dál. A všeobecně proto, aby si to uvědomili také ostatní.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!

Nová Galerie

petrxp

Příspěvekod petrxp » 30 prosinec 2010 17:27

Omlouvám se že jsem narušil zdejší přísnou morálku. Klidně můj předchozí příspěvek smažte. Pokud bych tu ještě jak říká TEO "lezl" . Tak jedině 100% legálně.:wink: Mimochodem dnes jsem si koupil první model. Od PKAA 100% legální.

Marek

Příspěvekod Marek » 30 prosinec 2010 17:58

...odskočil jsem na forum, abych se podíval ke Zdenkovi na jeho F60, a zaujalo mne toto vlákno, nejprve říkám, STOP PIRÁTSTVÍ, podporujme práci lidí, kteří se denně snaží nám zpříjemnit volné chvíle a nelitujme vynaložených peněz, stojí to za to.
:shock: Objevil se zde příspěvek, kde je napsáno, že si zde všichni tykají, nebo to dělat mají. To mě upřímně překvapilo. Nemyslím si, že je to vždy dobré, poněvadž pokud by takový smrkáč jako např, já, tykal třeba Zdenkovi či Jarkovi, tak kam to pospěje. I proto se v mých příspěvcích, které byly třeba vypjaté, nikdy neobjeví žádná vulgarita, je tím vždy zaručeno alespoň trochu slušného chování. Berme přátelé v úvahu, že toto forum navštěvují i malí modeláři, kteří mohou tyto příspěvky číst. Pokud již musel admin zasahovat, je třeba se nad tím rozumně zamyslet. :idea:
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 31 prosinec 2010 18:32

Dobrý večer,
pokusím se v krátkosti zareagovat na některé dotazy.

1/reedice - to je problém sám o sobě...., pokud dám na názor modelářů, kteří píšou přímo na mejla PKAA a vydám modely o které si nejvíce píšou, je to pak absolutní propadák. Trochu mě to zaráží, ale je to tak.
Proto se snažíme vydat vždy pár modelů, ale už jen dle našeho výběru. Tam je úspěšnost prodeje nesrovnatelně vyšší, než když dáme na návrhy Vás modelářů. Nezlobte se, ale je to bohužel pravda.
Nicméně, máme snahu postupně pustit jako reedice dlouho vyprodané modely, ale nejde pustit vše najednou. Takže, prosím, obrňte se trpělivostí. Návrh typu budeme našeptávat opravdu asi neuspěje, když poslechnu část modelářů, ozve se druhá část, která se bude čertit, proč vyšel tenhle model a nevyšel tamten......
2/opravdu netiskneme na tiskárně, kterou máme doma. Opravdu kvalitní zařízení začíná od půl mega výš / cena bez DPH/. Nejde jen o to zmáčknout čudlík a už to leze. Ono je potřeba také započíst přípravu a práci lidí v tiskárně. Tam zaplatíte podobnou sumu, jestli se jedná o 1 výtisk nebo třeba 10. Pokud tyto náklady podělíte třeba těmi 10, sami vidíte, že jsme někde jinde, než při tisku 1 modelu.
3/tykání nebo vykání......., asi je opravdu lepší si nejprve vykat a pak třeba časem přejít na tykání. Souhlasím s názorem, že toto DF mohou číst i mladší ročníky a když si tady začneme nadávat, nebudou se pak stačit divit a řeknou si, že se ti fotrové od rodin úplně zbláznili :D :D

Tolik asi na vysvětlenou. Doufám, že jsem vyjasnil alespoň některé dotazy.

Jinak, všem Vám přeji super rok 2011, ostré nůžky, dobrá lepidla, šikovné ručičky a hlavně spoustu modelů, které Vám udělají radost a je absolutně jedno z kterého vydavatelství jsou :P

Zdravím Vás a děkuji za všechny Vaše objednávky v roce 2010
Pavel Krejčí - PKAA a dovolím si přidat i pozdrav od ostatních autorů a všech, bez kterých by podobné modely nevyšly.

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 04 leden 2011 00:52

Dobrý večer
Delší dobu jsem se na tomto foru neprezentoval,ale jsem na něm každý den.Toto vlákno je zajímavé a tak trochu mi nahrálo do noty.
Trochu navážu na P.Krejčího(kterého si jako vydavatele vážím) a jiných debatujicích v tomto vlákně.
Reedice-dotisk:
plně respektuji P.Krejčího ve výběru modelů a jejich nabídce.Jako vydavatel vkládá do obchodu své prostředky,a co by to bylo za obchodníka ,kdyby je nechtěl zpět.(já jako modelář jsem spokojen)
S vydáním starších modejů je to ošemetné,mladší modeláři mohou počkat,ale ti starší se jich nemusí třeba ani dožít(sranda,táhne mi na 60 a stále lepím!!)
A teď ta nahrávka.
Přes Zdenka jsem se informoval je-li možno sehnat laserem pálené doplňky na modely Ferrari.Byl jsem odkázán na Jarka,abych se pozeptal.
Jarkova odpověď:
bohužel je samostatné nedodáváme z důvodu ochrany modelů před kopírováním a následném prodeji na aukru....
Má odpověď:
mohl jsem jí zaslat jen Jarkovi,ale proč,když se mi naskytlo toto vlákno.
Já stavím modely zásadně okopírované,a proč,jednoduchá odpověď.Když zmrším originál můžu vše hodit do koše,(viz lotus 80,který mám do vrtule jak stihačka u Luftfaffe).Takto si ho můžu postavit znovu a nemusím čekat,až někdy vyjde,nebo ho někde seženu.Takto nestavím jen já,je nás určítě víc(myslím).
Piráctví,prodej,tykání:
piráctví se mi taky nelíbí,ale ruku na srdce,kdo to někdy nezkusil tak ....
K prodeji asi toto,proč bych modely nemohl prodávat?(samozřejmě originály)Já jsem za ně zaplatil a tím pádem je to můj majetek,jestli je prodám,daruju nebo na ně nechám sedat prach,je jen moje věc,ostatně třeba na aukru prodávají,nebo prodávali i účastníci tohoto fora.
Co se týče tykání,s tím nemám žádný problém,vždy se mi lépe komunikuje s partnery z branže slovem TY,a je mi jedno kolik má let.Cítím tím větší upřímnost.
Nikoho jsem tímto nechtěl napadnout,ani urazit.Je to jen můj názor.
S pozdravem jak říká TEO patlu zdar NR
dali 1951

anonym01

Příspěvekod anonym01 » 04 leden 2011 20:25

Ja si myslim že pan Krejčí je na nas moc hodnej. Však si to vemte, když si něco objednate nejpozději do tří dnu je to doma. Prodejní akce ma dost dlouhé na to aby si modelář stačil vybrat a objednat. Spiš jsem ale pro vydávání novinek. A pokud bych mohl sam za sebe tak bych byl pro model Ferrari 640 z roku 1989. Model nakreslil Petr Špinler pod číslem 098.

Ďourek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ďourek » 04 leden 2011 20:44

JoseFxx píše:Ja si myslim že pan Krejčí je na nas moc hodnej. Však si to vemte, když si něco objednate nejpozději do tří dnu je to doma. Prodejní akce ma dost dlouhé na to aby si modelář stačil vybrat a objednat. Spiš jsem ale pro vydávání novinek. A pokud bych mohl sam za sebe tak bych byl pro model Ferrari 640 z roku 1989. Model už je myslim i nakreslen.

Na stránkách pana Špinlera je pod názvem F189...

http://formel1.webzdarma.cz/Pictures/FerrariF189_1.jpg

Marek

Příspěvekod Marek » 04 leden 2011 20:52

Ad: Nekolný Rostislav:

...pokud Vám je skutečně 60 let, jste jistě velmi zkušený nejenom v modelaření. O to více mě překvapil, ba možná přímo šokoval Váš příspěvek ohledně kopírování (čekal bych ho spíše od člověka mého věku a nižších ročníků).

Tímto příspěvkem, pokud jsem to dobře pochopil, nám chcete říci, že lepíte okopírované ( i když vlastní, ale je to omluva?) modely?Je sice pěkné zdůvodnit to tím, že se bojíte o výsledek, ale jaké můžete mít potěšení z toho, že slepíte kopii? Přece jenom každý koupený model má svoji kvalitu a ohodnotíte tím práci nejenom vydavatele, ale především autorů. To, že se některý model nepovede se stane občas každému a je to přirozené (stačí se podívat na můj poslední model, kde mne Robert upozornil na závažnou chybu při stavbě). Např. já když už dám 200,- nebo 300,- za model, tak chci aby každý viděl, že je to originál (a on to dle mého názoru nejenom profík pozná) a také mne to nutí více se snažit při lepení, takový model mi udělá radost. Vůbec si nedokáži představit, že některý z mých 33 modelů F1 je kopie a originál leží doma v šupleti. Modelaření se věnuji 15 let a s klidným svědomím mohu říci, že jsem na okopírovaný model ani nepomyslel, ba dokonce nestahuji ani free modely. Ta představa, že toto dělá více modelářů by mne též zajímala, docela bych rád věděl, zda tuto metodu někdo praktikuje. Ještě teď nevěřícně znovu čtu Váš příspěvek, zda jsem ho skutečně pochopil. Myslím, že tento příspěvek je z Vaší strany vzhledem k tomuto fóru velmi odvážným počinem a svým způsobem si ho proto cením a rozhodl jsem se na něj reagovat.
Samozřejmě i já respektuji Váš výrok, ačkoli s ním nemohu a ani nechci souhlasit, výše popsané je pouze můj pohled na dané téma.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 04 leden 2011 22:27

To Marek:

V tomhle nevidím problém. Pokud vlastníš originál a uděláš si kopii pro slepení, tak je to jen tvoje věc. Jedinej problém máš s tím že se nemůžeš s takovýmto modelem zůčastnit soutěže a samozřejmě co se týká vypalovaných částí a kvality tisku tak je jen na tobě zda se s tím popasuješ a bude ti vyhovovat kvalita tisku, nemluvě o možných deformacích při skenování a tisku.

Z mého pohledu v pořádku.

PS: Nerozvíjejte zde další demagogie o pirátství atd. Myslím že je to všem jasné, akorát pořád máte tendenci píchat do vosího hnízda.

silk

Příspěvekod silk » 05 leden 2011 06:21

Zákon akce a reakce 100% funguje :) . Myslel jsem si, že je toto vlákno určeno pro příspěvky k tématu reedice. Dokonce se i pan Krejčí vyjádřil, za což mu děkuji. Myslel jsem si, že se tím celá věc uzavřela a nebo se na to naváže jako to třeba udělal Josefxx. Ne, ono se muselo zase přijít s tématem kopírování-pirátsví. To, že se tady o tom psalo asi před týdnem neznamená, že se na to bude reagovat - bylo i jasně napsáno, ať se drží všichni tématu. A oni to sem musí zase napsat a reagovat - mě snad trefí :lol: . Kluci, držte se tématu. A pokud chcete mermomocí diskutovat o skenech a kopiích, tak si vytvořte vlákno k tomu určené. Děkuji.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 05 leden 2011 08:02

to silk: buď v klidu, myslím že o možné rozvíjející se debatě o pirátství jsem se snad jasně vyjádřil ve svém posledním příspěvku...... viz PS:

Věc je uzavřená až v případě že je vlákno uzamčené :idea: :wink:

Zpět na