Diskusia k cenám modelov

Pokecejme o modelech
Tomáš B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš B. » 10 březen 2008 21:50

Mám taky modely z laseru a jsou krásné, mám teda hlavně ty od Forum Teamu a je to radost an to pohledět :wink: Děkuji za vydávání tak krásných modelů.
Kvalitní doutníky nevyrábí v Havaně, ani v Maranellu, ale u Forum Teamu

kvr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kvr » 11 březen 2008 11:25

Pavel Krejčí píše:Prodej ofsetů je pro mě silně prodělečná záležitost, přesněji běh na několik let. Jsem rád, když se alespoň náklady za tisk a autorské honoráře vrátí do 1 roku.

Pokud by se našel dobrý (zlatý) důvod offset vydat, dá se upravit cena. Vzhledem k současné zhruba poloviční ceně oproti laserovému tisku si myslím, že by zvýšení ceny zlatého offsetu nijak negativně prodejnost neovlivnilo.

PS: Taky jsem rád za jakýkoli model, ale je-li na výběr, tak všichni sáhneme po tom kvalitnějším. A o tom to je :)

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 11 březen 2008 11:55

Jak již jsem psal, momentálně nic v plánu není, tedy žádný další ofset....., ale znáte řčení: "nikdy neříkej nikdy" nebo tak nějak..... :D
Spíš očekávejte novou várku laserů někdy v průběhu června 2008 a další cca v listopadu 2008. A jsou tam zase pěkné skvosty, jak předělávky, tak i nové modely. Předem však upozorňuji, že budou převládat předělávky!!!!!
Podobně postižené zdravím, PK :lol:

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 11 březen 2008 23:03

Laser je laser ale zejména pro začátečníky jsou tyto modely řekl bych vyloženě nevhodné. A to není o ceně ale náročnosti tvarování oblých dílů bez narušení celistvosti povrchu.

Zmínil bych jeden fakt o nemž myslím nikdy ještě v žádném vláknu nebyla debata: Ačkoliv nad kvalitou laserů tak jako všichni vrním blahem u vozů kde převládá bílá barva je škoda že bílým plochám odpovídá barva papíru, což by bylo OK ale tyto plochy nejsou lesklé. Můžeme si říct, že je to volovina tisknout na bílý papír bílou barvu ale výsledný efekt by měl být o 100% lepší.
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 11 březen 2008 23:14

no....., bílou barvu laserovka tisknout běžně neumí a ani netiskne.....

miroslav vejmelka

Příspěvekod miroslav vejmelka » 12 březen 2008 07:17

To,že na leaseru není bílá lesklá mi nevadí,leasery lakuju,používám akrylát Motip,a výsledek je dobrý.I když retušuji Revellem,je vhodné přelakovat,protože povrch vozu se pěkně zacelí.Jenom pozor na prolakování té bílé,tedy dvakrát,zaprášit lakem,a pak opatrně nanášet další vrstvy.A co se týče tvarování leaserových dílů,jak tu zmínil Teo,lehce naslinit a vytvarovat,mám spoustu oblých pomůcek,pomocí nich si ve dlani natvaruji.co potřebuji.Pokud je to složitější tvar,a bojím se popraskání povrchu,díl před vytvarováním lehce přelakuji.Lak by měl barvu udržet.
2-Když jsme u těch novinek,chtěl bych se zeptat povolaných,v jakém stadiu je vývoj vozu Jordan EJ 191? a zdali se uskuteční předělávka vozu Zakspeed,již tu o tom byla řeč. Dále Fefe něco v Brně říkal o Tyrrelu 022 s uříznutým komínem a to Ferrari,co do Brna dovezl, by též stálo za vydání.Fefe,jak to vypadá?nebo to bude vánoční překvápko? Bral bych ho.

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 13 březen 2008 08:10

Pokud se nám podaří zdárně dokončit Porsche a Mercedes (nebude to tento rok, možná příští nebo ten další) budeme modely tisknout v ofsetu v barvě stříbrné na polomatné křídě. Je to jediný způsob jak vydat modely v nešedívé barvě. Vzhledem k nízkému nákladu, jenž chystáme s příbalem laserem pálených špic k Mercedesu (šest řad krát čtyři kola) a pálených běhounů k oběma vozům (dvě sady), se cena vyšplhá na 300-350Kč. Upozorňuji že jsem ceny tisku a pálení zatím jen zběžně monitoroval a uvedená cena je čistě informativní k diskuzi co obnáší tisk modelů s pátou barvou v nízkém nákladu, dvou modelů. Nevím zda bude na papíře prostor pro alternativy, nebo zda nevydat obě verze mercedesu W194 z roku 1954 a 1955 + jednu verzi Porsche 804 což by vedlo k opětovnému zvýšení ceny k hranici 500 Kč. A když to neprodáme, proinvestovali jsme pár desítek tisíc... Vydat ofset opravdu není žádná legrace a za vydání ofsetu č.7 jsou panu Krejčímu vděční hlavně méně zruční modeláři kteří si na laser netroufají. Měli by jsme si cenit jeho investice do nových podobně nám postižených bláznů :D
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

miroslav vejmelka

Příspěvekod miroslav vejmelka » 13 březen 2008 21:15

Za sebe můžu říct,že jsem vděčný i za ty osfety,protože mám zkušenost,že se z toho dají udělat pěkné kousky a sešit č.7 dopadl vcelku dobře,je to jiná technologie stavby,po vhodných retuších a po přelakování z toho vyjde pěkný model.velice rád bych se zde předvedl fotografiemi,ale jsem snad poslední v tomto státu,kdo nemá vhodný fotoaparát,nebyl by problém někoho poprosit,ale zatím nejsem schopen vkládat fotky,v srpnu 2007 jsem ještě ani neuměl pustit počítač,protože jsem ho nevlastnil-to na vysvětlení.
A k těm perlám,co chystá FT-dám klidně i 500 Kč za model,takovej jsem blázen,peníze v tomto směru nehrají roli,někdo to nechá v hospodě,já jsem připraven si koupit Porsche a Mercedes.Držím FT palce ke zdárnému dokončení těchto modelů-velice se na ně těším.

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 26 březen 2008 21:48

Hm....jestlipak PKAA vyda nekdy stare modely znovu...zpackal jsem Arrowse A21 a ted ho zchanim po americe :oops:

@PKAA

Proc rusi vlastne PKAA prodej starych modelu? Neni to jenom "cvaktnuti knoflikem na tiskarne" a model uz jede? :D

A budou stary modely nekdy zase k mani, nebo uz nikoli?

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 27 březen 2008 09:43

vydá, vydá......, někdy v budoucnu.
Ono to není jenom něco okopírovat nebo vytisknout. Každý model je originální tisk...., a pokud budu tisknout pouze 1 model, tak mě naúčtují i přípravu. To už je cena jednoho modelu trochu jinde, než když jich nechám vytisknout třeba 20 kousků od každého......
Toto jsem již několikrát vysvětloval na tomto DF, tak Vás opravdu nechápu, proč to opět budeme otvírat :(

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 27 březen 2008 18:56

Sorry, byla to jenom kratka otaska, dostal jsem odpoved a vsechno v poradku :wink:

Tu diskuzy o tom jsem nenasel, uz jsem tu delsi dobu necet. Ale dobry, slysel jsem to, co jsem chtel slyset a tim to pro me konci :wink:

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 27 březen 2008 20:19

To Damon: děkuju za pochopení, nic se nestalo, vysvětlili jsme si to, takže je to v pohodě. Chápu, že pokud to tu nesledujete opravdu pravidelně, tato info Vám mohla uniknout.
Prostě, nejde držet skladem řekněme 150 různých modelů po 1 -2 kusech, to by pro mě byla ekonomická sebevražda. Prodej modelů mě opravdu neuživí, je to moje hobby ( ano, stejné postižení po strakaté modely, jako u většiny zde registrovaných kolegů :D ).
Jinak, mám dojem, že u mě máte jedno Martini MK.23......
Ještě jednou díky za pochopení, doufám, že nyní je Vám již situace ohledně starších modelů jasná a do města piva zdravím, PK

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 28 březen 2008 09:58

Chapu, v poradku :D

Bez PKAA bych mel o jeden velky konicek mene.

Ano, taky si nejak vzpominam na Martini, napada me, ze aktualni furu modelu jeste nemam, az ji objednam, tak ho tam muzete klidne pribalit :wink:

Myslim, ze je na case, si zase par aktualnich modelu abjednat - i kdys lepeni vubec nestiham. Ale jeste jsem nestratil iluzi, ze je budu mit jednoho dne vsechny hotovy - i kdys mi bude 80 :D

Zpět na