Příspěvekod enzo66 » 01 duben 2013 17:53
Dobrý den.
Já se sám řadím k dost průměrným modelářům,docela nerad experimentuji a modely od pana Špinlera,pana Poláka a pana Fabiána jsou pro mně tak akorát.Myslím,že tak složitý model,který by se nedal vůbec slepit není,ale záleží na tom,kolik času chci stavbě obětovat.Upřímně řečeno-v mém případě pokud se stavba táhne třeba měsíc a déle,moje motivace značně klesá.
Proto všechny ty modely Ferrari f 2007,2008 a pod. sice vlastním,ale čekají až na tu správnou chuť,kdy se do tak složitého a časově náročného projektu budu chtít pustit.A kdy ta chuť přijde je ve hvězdách.Možná nepřijde nikdy,sám nevím.
Další kritérium,které pro mě rozhoduje o slepitelnosti tady není uvedeno a ani nevím,jestli sem patří,resp.jestli se týká složitosti modelů.Jde o to,jestli je model opravdu jen z papíru.
Jsou krásné modely,kde již přímo v návodu se dočtu,že např. ochranný oblouk mám vyrobit z drátku s bužírkou,tyč řízení mám vyrobit z drátu pr.0,2mm,díl č.27 je z drátu průměr 0,5mm a tvar je nakreslen v návodu a je potřeba ho nabarvit barvou Agama a pod.
Jenomže já doma nemám železářství,nevím ani kde bych měl drátky různých průměrů shánět.Každý nemá doma dílnu s různým haraburdím,kde se dá všechno najít.Taky jsem přestal stvět plastikové modely,abych nemusel kupovat drahé a smradlavé modelářské barvy,tmely a podobně.Já chci stavět z papíru a používat maximálně dřevěné špejle a párátka.
Ano,různé doplňky model rozhodně oživí,ale průměrný modelář,kterých je v zemi asi většina,by měl mít možnost volby-jestli daný díl bude z papíru,nebo jestli alternativně použije jiný materiál.
Pokud si koupím papírový model,měl by být celý slepitelný z papíru-je to přece papírový model.Kovové díly by měla být jenom alternativa-možnost pro ty zručnější.
Toto je pro mě další kritérium,které rozhoduje o tom,jestli se do stavby modelu pustím nebo ne.
Radek
Radek
Nevadí že něco dělám pomalu,protože to možná dělám blbě