Lotus 72D úprava J.Vehrle

POZOR!!! MAŽE SE PO 60-TI DNECH
POKUD CHCETE NĚKTERÉ TÉMA ZACHOVAT, NAPIŠTE ADMINISTRÁTOROVI

makr
Kontaktovat uživatele:

Lotus 72D úprava J.Vehrle

Příspěvekod makr » 23 červenec 2013 19:39

Ahojte.
Chci poprosit o fotku náhledu na stránku upravených dílů modelu Lotusu 72 D od P.Špinlera J. Vehrlem. Na Aukru jsem to sice koupil, ale až doma jsem zjistil, že je to (velmi pravděpodobně) ¨kopie a ještě mizerná v inkoustu. A protože se mi to nezdá i graficky, rád bych to "prozkoumal" na fotce originální přebarvenky, jeslti třeba nemam nějaký "mezikus", nebo nepovedeninu.
Foto prosím na Martinkrivan74@seznam.cz
Díky Martin
A ještě mě napdlo, že by to mohla klidně být i fotka hotového, ale nenalakovaného modelu.
Naposledy upravil(a) makr dne 23 červenec 2013 22:04, celkem upraveno 1 x.

Dan

Re: Lotus 72D úprava J.Vehrle

Příspěvekod Dan » 23 červenec 2013 19:58

Pokud jsi na aukru nakoupil model, který není originál tak bych byl rád kdyby jsi tuto osobu prásknul a udal zde její nick, protože taky občas nakupuji modely na aukru a opravdu bych byl nerad kdybych takovému "hajzlovi" taky naletěl

makr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod makr » 23 červenec 2013 22:02

Ahoj Dane.
To je právě ten průšvih, že je to dlouho a já to zjistil nedávno, že je to velmi pravděpodobně kopie. Tisk je matný, jako z nějaké domácí tiskárny, hodně podobný tisku z ABC. A je to asi 14 dní, možná 3 neděle, co se mi doneslo, že origoš by měl být lejzr. Otázka je, jestli lejzr před x lety mohl být tak mizerný. To posoudit neumim. Možná, že se taky pletu a nerad bych někoho nařknul.
Korespondenci s Aukristama mažu po dokončení obchodu, takže ani v mejlíkách to nedohledam. Už jsem to zkoušel, jestli nemam nějaký zapomenutý a nemam. Další potíž je v tom, že jsem toho nakoupil za poslední tři roky poměrně hodně a vzpomenout si od koho, kdy, jak, za kolik je nad moje síly.
Takže proto prosím o fotku, abych si byl zcela jistý, abych tady neplácal nesmysly. Nehledě na to, že si mylsím, že na té předělávce je několik chyb, které neodpovídají tomu, co to mělo představovat.
Model měl být E. Fittipaldiho z roku 1973 z Francie a já mam na zadním křídle 4 věnce, startovní číslo na bocích pontonu 1 je obrácené zprava do leva a podklad st. čísla na čenichu je v bílé barvě. Už jsem s tím otravoval i Peťu Frýdka a i ten je z toho trochu vedle, tak píšu sem, abychom s Peťou měli trochu rozšířený obzor. Třeba ví někdo něco víc, nebo viděl, slyšel, četl...

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 23 červenec 2013 22:16

Jak si, snad i dobře, pamatuji, tak pro model Lotusu 72 s úpravou od Jaroslava vehrleho je nutné mít původní model od Petra Špinlera (http://www.papermodel.cz/papermodel/mod ... L72D_s.JPG), který vyšel offsetem. Alternativní díly poslal J.Vehrle na vyžádní e-mailem, každý si je musel vytisknout sám. Pokud vím, tak tento upravený model nikdy nevyšel komplet natož pak v laseru. Takže "kopie" to podle mne není, jde jen o mizerný výtisk z domácí tiskárny.

makr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod makr » 23 červenec 2013 22:32

Ahoj Jirko.
Původní model mam a několikrát.
Pokud je to s alternativou takhle, pak není třeba už nic dalšího řešit a je vše jasné.
Díky a můžeš to smáznout.
Na druhou stranu, jestli to někdo ještě má, co kdyby mi to poslal? :-))
Martin
Naposledy upravil(a) makr dne 23 červenec 2013 22:34, celkem upraveno 1 x.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 23 červenec 2013 22:33

Martine, tu Vehrleho úpravu jsem nikdy neviděl, ale měla by obsahovat díly, kterými by se dal Lotus 72D od MiGase předělat na Lotus 72D z Francie 72. Migasova verze je z roku 1973 i přesto, že se ve vystřihovánce uvádí, že popisek na kterém je uveden rok 1973 je chybný a že se jedná o model z roku 1972. To není dost dobře možné už třeba kvůli pneumatikám. V roce 72 byly Firestony, v roce 73 Good Yeary. Migasův model je na Good Yearech, tedy nemůže být z roku 1972. Jenže nemůže být z GP Francie, jak se uvádí, protože v roce 1973 jely Lotusy 72D jen v prvních třech závodech, od čtvrtého závodu byl Lotus 72D nahrazen modernizovaným typem 72E. GP Francie byl osmý závod. Co se týče těch věnců, tak ve vystřihovánce jsou tři, ale pokud by to měla být GP Francie, musely by být čtyři.

makr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod makr » 23 červenec 2013 22:37

Jo jo Peťo, já věděl, že Ti to "nedá" :-))
Jsou to vlastně všechny "velký" díly s kapotáží a přídlama.
O víkend ti pošlu foto toho, co mam a uvidíš sám, co z toho je špatně.
Díky všem a Peťovi 2x ,-)

anonym01

Příspěvekod anonym01 » 26 červenec 2013 12:21

Mám Vehrleho upravu. Jen díl 5 mám negativně otočený.

makr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod makr » 29 červenec 2013 17:33

Ahoj kamarádi.
Tak ta Vehrleho úprava je v pořádku, teda aspoň podle toho, co říkají "odborníci" :-))
má "jen" jednu chybu a to je jak píše Jozef, zrcadlově otočený díl č.5. Bohužel je to právě ten se startovními čísly na bocích....
Na druho stranu si říkám, když je Jardovo verze z Francie v pořádku, co tedy vlastně představuje originál ze sešitu MiGase. Ale to už je zase jiný příběh. .-)
S tím třeba budu otravovat jindy :lol:
A také je to přesně jak píše Jirka modulátor, nebylo to nikdy vytištěno, ale jen v elektronické podobě, takže mnou "sehnaný" výtisk je pouze výsledkem domácí tiskárny.
Díky všem za pomoc a přežijte to vedro.
Martin

Jirka
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka » 29 červenec 2013 20:11

makr píše:... Na druho stranu si říkám, když je Jardovo verze z Francie v pořádku, co tedy vlastně představuje originál ze sešitu MiGase...

Myslím, že ten model neodpovídá žádnému závodu. Přeci jen je to už hezkých pár let co vyšel a v té době nikdo z modelářů "neotravoval :D" s tím, že by měl model odpovídat konkrétnímu závodu. Tak jste zvlčili asi až o 2 roky později, v době vydání Lotusu jsme byli rádi za každou vydanou formulku. :D

makr píše:... jak píše Jirka modulátor ...

Já ti dám modulátor :D

labyrint

Příspěvekod labyrint » 30 červenec 2013 15:03

Už som to písal Martinovi v SZ:
...o tejto úprave tu už bola diskusia:
http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=2351&start=15

...tak neviem, keď tie kryty chladičov / pontony majú "zrkadlové" čísla, má niekto tento model zlepený? ...s pôvodnými pontonmi?
...fotka by nebola? ;)
Naposledy upravil(a) labyrint dne 30 červenec 2013 17:51, celkem upraveno 1 x.
...sú rôzne spôsoby ako nájsť správnu cestu ;-)

makr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod makr » 30 červenec 2013 16:01

Ahoj Igy.
Už jsem o fotku i modelu žádal, ale nikdo se neozval...
V každém případě, jeden dobrej človejk mi tento díl "otočil",
takže, kdo chce tuto verzi Lotusáka, ať mi písne mejlíka a obratem pošlu.
Teda- doufam, že to nebude nějaký problém. Prosím moderátory o upřesnění, jestli tu stranu s díly na Francii od Jardy můžu dát dál, nebo ne. Kdyby ne, tak beru zpět.
Martin

Zpět na