Asi tak první týden v srpnu započnu se stavbou dalšího modelu. Tentokrát půjde o typ 312 B3 version A. Hystorie bé trojek je docela zajímavá. Už třeba tím, že jezdily tři roky v sedmi verzích,od testovacích po vítěze závodů... Předloha tohoto modelumá taky docela zajímavou historii. Mauro Forghieri zkonstruoval už v roce 1972 typ B3, kterému později dali novináři označení Sněžný pluh (spazza neve)...Byl tak složitý, že vlastně nebyl k použití a skončil jen jako testovací vůz... A Forghieri upadl v nemilost a byl uklizen do vývojového oddělení. Po sněžném pluhu zůstal jen motor a první samonosná skořepina postavená firmou Ferrari. Projektování nového vozu převzal ing. Colombo, ale stavbu šasí zadalo Ferrari anglické specializované firmě Thompson... Prototyp vyjel v březnu 1973 a verze A nastoupila do třetího závodu sezony 1973... Byl to děs....
Nezávazně jsme se z Ďourkem a Frýďou domlouvali na paralelce, proto jsem založil toto vlákno s předstihem,aby bylo dost času na rozmyšlenou...

... mě jsou všechny materiály srovnány a ztaženy a taky jsem už zpracoval půdorys a většinu náčrtů...