http://www.F1.sk
Kobajaši sa vrátil do formuly 1, ale v prvých pretekoch prišiel len do prvej zákruty. Jeho autu zlyhali brzdy a zozadu vrazil do Felipeho Massu, pričom na prvý pohľad to vôbec nevyzeralo príjemne. Japonec sa so svojim autom zapichol pod súpera a potvrdil obavy Adriana Neweyho, ktorý nové a nižšie položené nosy takto "upodozrieval" už pred časom.
"Bol to pomerne vážny problém, pre jazdca to môže byť nebezpečné," povedal Kobajaši, ktorému sa našťastie nič nestalo. "Podľa mňa som mal šťastie, že som si neublížil, ale ak by sa to stalo v Monze, mohlo by to byť nebezpečné. V Albert Parku v prvej zákrute nie je taká vysoká rýchlosť. Keď som sa následne pozrel na fotky, vyzeralo to dosť strašidelne."
Pretekár Caterhamu dúfa, že kompetentní z Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) si na to posvietia. "Musíme to vziať vážne, pretože k takýmto nosom sme prešli práve z bezpečnostných dôvodov. A keďže je to s takýmto nosom nebezpečné, tak by sme si o tom mali znovu pohovoriť a pouvažovať o tom, čo potrebujeme spraviť."
Ja k tomu dodam - mohlo to byt nebezpecne, tak to je sila .....
Inak podotykam ze FIA vymyslela cislo 9000 mm2, t.zn. FIA samotna vymyslela taketo mravcie nosy.