Mclaren MP4/13, 1:24, Monako GP - Mika Hakkinen

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Marek

Příspěvekod Marek » 28 listopad 2011 12:13

Petře a Jarku díky za upozornění a zde jest vysvětlení mého pochybení.

Na žádný díl jsem nezapomněl (alespoň doufám), ale...bočnice a chladič jsou dva různé díly, které jsou spojeny právě v místě, na které oba upozorňujete. Skutečně zde vznikl schodek, jak uvádí Petr. Jako možné předejití doporučuji vlepit chladič do bočnice a teprve poté osadit na model. Zároveň je to dáno i tím, že bočnice je podlepena a chladič nikoli, tudíž vzniklo navrstvení. Ve skutečnosti to však není tak zlé. Pokud se mi v budoucnu podaří získat ještě jeden výtisk, budu rád. Beru tuto verzi jako zkušební. Jistě to nebude první ani poslední chyba a budu rád za každou připomínku a radu či nesrovnalosti, kterou odhalíte. Boužel ani Zdendu moc nepotěším, neboť udělal stejnou chybu jako já. Na fotce, kterou Jarek vložil, má též obráceně chladiče!!! Pokud si nepohlídá výše uvedené, čeká ho též schodek.

Ještě mne napadlo, že by možná přechod šel ostrým nožíkem zkosit, uvidíme.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Marek

Příspěvekod Marek » 28 listopad 2011 18:22

...tak mi to nakonec nedalo a zkusil jsem zkompletovat přední závěs v té složitější verzi, tedy pohyblivý. Přidal kamery, pár detailíků.

Obrázek

..."šipka"

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 28 listopad 2011 18:48

Marku, vypadá to dobře!!! Škoda toho odskoku, ale napadlo mě, kdyby sis pořídil kopii toho dílu, který máš zapadlý, podlepil ji na patřičnou tloušťku a vlepil dovnitř, leccos by se tím změnilo :lol: .
Teda doufám, že to není nic nelegálního.

Marek

Příspěvekod Marek » 28 listopad 2011 19:12

Petře dík. I mě už napadlo něco podobnýho, navíc mě tam rozčiluje i ten barevný odskok. Seříznutí jsem zavrhl, je to příliš riskantní. Nechám to až nakonec modelu a uvidíme.

Marek

Příspěvekod Marek » 29 listopad 2011 19:13

Tak dneska jsem...................na to ani nešáh "smajlík lemplík"

Marek

Příspěvekod Marek » 01 prosinec 2011 21:49

Tak dneska jsem pokročil dokončením předního závěsu.

Obrázek Obrázek

Následovaly závěsy zadní. Zde došlo po kompletaci k něčemu co jsem měl předvídat. Kolům se nechtělo zalézt dovnitř. To znamená, že jsem si musel trochu pohrát s brzdovými kotouči a zavěšením. Nyní kola pěkně sedí. Doporučuji průběžně zkoušet a zkoušet a .... kdo se rozhodne pro tuto verzi.

Obrázek

Trochu nečekaně jsem již zhotovil i přední křídlo. I zde jsem udělal menší úpravu, kterou ty bystřejší z Vás jistě odhalí.

Obrázek

Kromě mých chyb, musím napsat, že je model jinak zatím velmi dobře propracován a vše sedí. To samé platí i o kresbách a všech verzích návodů. Nejsem sice jazykovědec, ale nějaké základy tam jsou. "smajlík filuta"

Takže zatím jsem dospěl k tomuto výsledku.

Obrázek
Obrázek

...."šipka"

Ali

Příspěvekod Ali » 01 prosinec 2011 22:03

Marku chtělo by to lepší fotky. Máš to hrozně zrnitý, je to jako z mobilu.
Je to škoda, rodí se Ti pod rukama pěkný model a fotky kazí dojem.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 01 prosinec 2011 22:07

No co by Marku? Na předním křídle bych si tipl, že jsi si zjednodušil bočnice.

No a já mám slepenou levou přední nápravu, doslova jsem se u toho navztekal. Kolo místo toho, aby bylo spodkem lehce odkloněno, tak je podseknuté a je to naprd. Takže: žádná natáčecí kola, náboje s brzdovými kotouči pěkně přilepena na pevno s lehoulinkým odklonem.
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Marek

Příspěvekod Marek » 01 prosinec 2011 22:09

Až dodělám celý model, zkusím vytvořit zajímavý podklad a upravím fotky v nějakým prográmku, bude-li čas.

Marek

Příspěvekod Marek » 01 prosinec 2011 22:17

Zdendo, mistr se nezapře! Je to přesně tak, stydím se, ale opravdu jsem bočnice zesílil a "pouze slepil k sobě". Ale ta představa toho mikrodílku to tak nějak rozhodla za mne. Neuvažujete, že by jste udělal k tomuto modelu sadu "laserovánek"? Běhouny, žebra, menší díly, atd., jenom nápad.

K těm kolům: i zde souhlas, já jsem se nechtěl vzdát zatáčení a složitosti a tak jsem tento problém vyřešil upravením závěsů. Hlavně aby tam vlezly kola.

Ještě bych dodal, že model je klasickou ukázkou "východního modelářství", které je mi hodně blízké (GPM, Modelik). Návody a kresbami a především zpracováním jednotlivých dílů. Mnoho dílů se lepí na tupo, popř. jsou chlopně bokem, obrovská výhoda na straně jedné, piplačka na straně druhé. "konverzační žluťas"

Marek

Příspěvekod Marek » 02 prosinec 2011 21:58

Dneska jsem zkusil celek nafotit na bílém podkladu, ale nic moc, takže zkusím ještě jinou volbu, snad to bude lepší.

ozak

Příspěvekod ozak » 02 prosinec 2011 21:59

To předné zavěšení je závislé jedno na druhém nebo se hýbou samovolně.

Marek

Příspěvekod Marek » 02 prosinec 2011 22:04

Dobrá otázka. Já jsem fakt v půlce myslel, že tam tu řidicí tyčku nedostanu. Ale je to propojené "tyčí", takže spolu navzájem. Pokusím se zítra udělat lepší fotky, kde to bude snad patrné.

Marek

Příspěvekod Marek » 03 prosinec 2011 14:35

Tak nějak jsem se dopatlal až do konce. Zkazit lakováním se to dá vždycky, takže zatím bez laku.

Trochu mě mrzí, že model je hotov, protože se na něm celkem pěkně pracovalo a odsejpalo to. Ještě jednou tedy upozorním na chybějící díl č.42 u kokpitu, pozor na lepení chladičů a papír, který má chuť se rozvrstvovat i při "vodnatější retuši" (pokud používáte vodovky jako já).

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

..."konec"

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 03 prosinec 2011 15:38

"A žili spolu šťastně až do smrti..." Krásný model, svižné tempo a užitečné informace pro člověka, který se časem do tohoto modelu chce pustit. Děkuji, bylo to krásné, děkuji. "Dojatý ksicht mohutně dující do kapesníčku"
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Zpět na