kvr píše:Raz za čas sem přijde někdo mimo CZ a SK a zcela pravidelně je záhy napaden, že je warezák, obvykle bez jakýchkoli indicií. Naopak obvykle podá důkaz, že originál vlastní (či z něj přímo staví), ale omluva už nenásleduje. Takové chování IMHO poškozuje jak tohle fórum, tak české (slovenské) modelářství obecně. Nechceme skončit uzavřeni tady v naší malé jeskyni, ne?
11111 píše:Viktore, souhlasím s kvr. Myslím, že se opravdu uzavíráme do své ulity uprostřed střední Evropy. Rovněž si nemyslím, že je to dobré. Chápu sice mnohé lidi u nás, že pohled na občany RF je špatný, díky událostem v roce 1968 a doby která následovala do roku 1989, ale stejný postoj by jsme díky světovým válkám mohli zaujmout k německému národu a jiným (třeba švédům 30-ti letá válka). Přitom se na všechny díváte jen skrz politiku a ne lidi které v těchto zemích žijí. Fotografie svých modelů najdeš i jinde, i na jiných fórech. A za mne můžu říci, ani nechci aby mne někdo žádal o svolení použít foto mého modelu. Spíše mne to těší. Vždyť jde vlastně o bezplatnou prezentaci mého díla. Prodejem fotografií se snad nikdo nezabýváme.
Cashpick píše:Toto diskuzko navštěvuje hlavně česká a slovenská komunita a reakce na cizojazyčné příspěvky je často komplikovaná. Nevím jestli tu byl někdo obviněn z warezu jen proto, že je cizinec...
Pokiaľ ma pamäť neklame, tak doteraz tu bol jeden jediný modelár mimo bývalého Československa a územia bývalého Sovietskeho zväzu, ktorý tu prezentoval stavbu a to bol True Git. A bol si to práve ty Jardo, kto chcel vedieť, či model stavia z originálu. V neskoršej diskusii sisám potvrdil že z originálu nestavia a porušuje tak nepísané pravidlá.
Nejde teda podľa mňa o uzatváranie sa pred svetom. Práve naopak, každý poctivý modelár je tu vítaný a antshur-ove dôvody mi prídu nepodložené. Skôr mám pocit, že sú to práve chalani z ruského fóra, ktorí majú zlý postoj k tunajším prispievateľom (viď. tento príspevok a dva po ňom nasledujúce príspevky).
Môj postoj tak nevychádza z toho, čo kedy bolo, ale ako sa niektorí ľudia správajú teraz.
Cashpick píše:Při doplňování tabulky vyšlých modelů už se s Edem neptáme autorů, jestli můžeme, ale tím, že jde většinou o link do galerie papirove-modely.cz lze autora dohledat.
Mňa si sa pýtal;) Ale opäť zopakujem, nie som apriori proti, ale je iné použiť obrázok v galérii ako obrázok modelu a použiť obrázok ako rozlišovací znak internetovej stránky.
Cashpick píše:Taky vůbec nevím proč si je hepyno jistý, že stránky souvisí s autory modelu - může to být stejná vazba jako tady, kdy autoři na tomto diskuzku svoje výtvory prezentují bez vazby na stránky.
To netvrdím, ale keby som bol zodpovedným autorom, neprezentoval by som model, na stránke, ktorá by mala pochybnú povesť. A v tom už autor svoj podiel má.
Cashpick píše:Koho to trápí měl by si dávat na fotky alespoň logo jako Teo nebo Víťa.
Pri Ferrari som tak už učinil aj a plánujem to aj v budúcnosti. Fakt ma neteší, keď sa moje fotky zobrazujú pri modeloch na wareze.