Rozhodl jsem se postavit i druhý, dosud vydaný, Gabrielův stroj. Na tomto voze si odbyl svou premieru v treninku na GP San Marina. Do závodu se dosta z posledního místa, ale to už sedla FA1G. Zatím je to takové "černé", jen mne zaráží reklama "Kelémata" na skořepině, páč to na voze jsou jiné reklamy.
Velmi precizní práce. Koukám, že model má přední zavěšení lepeno asi pouze malými chlopněmi na trup formule. Stejným způsobem to autor řešil i u FW09B, i přes podlepení ramen si po čase auto "lehlo" na břicho. Navrhoval jsem Radovi ať to zkusí vyřešit prořezy a zasunutím ramen do trupu, neprošlo to...
Ivane pokusím se vysvětlit. Většina autorů konstruuje zavěšení tak, že do vytvořených prořezů trupu se vsouvají chlopně ramen, což zajišťuje pevný spoj, který model bez problému udrží. Řešení, které zvolil Rado u svých "novějších" modelů nepočítá se zasunutím chlopní do trupu, ale tyto chlopně jsou ohnuty a poté přilepeny k trupu z pohledové strany. Problém jsem zaznamenal právě v tom ohybu, který neunese váhu takto těžkého čumáku a ohyb umožní "lehnutí" přídě. Je možné, že tento problém se nemusí vyskytnout u každého, ale já na něj narazil...
Díky za vysvětlení.Je to samozřejmě Radova práce a konstrukce,proti tomu nic nemám.Každopádně souhlasím s Petrem a tak nějak si to i představuji.Prostě si prořezy udělat sám pdle potřeby.
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO