René píše::idea: Možno by bolo dobré tvarované diely bočníc podlepiť - rebro ich potom toľko nedeformuje ale budú sa horšie tvarovať. Velmi sa teším až si to budem môcť niekedy vyskúšať lebo model vyzerá fantasticky.
René podlepit ten díl není moc dobrý nápad. I když by to asi nejspíš odstranilo efekt vytlačení žeber. Ale je zde hodně tvarování ve více směrech a na to bude lepší papír té gramáže, na kterém bude šmikajda vytištěná.
A když jsme u toho tisku, tak tady Jarek (11111) podotknul, že jde při lepení tohoto modelu také o testování tisku z nové tiskárny. Jak všichni víme, tak u některých modelů staršího data vydání byl problém s praskáním, loupaním a odíráním barvy laserového tisku. Tento jev byl hodně markatní právě u červené barvy. K lepení mi byl dodán výtisk z nové tiskárny. Můj první dojem - tisk jednolitý, homogení, hladký, bez známek vrstev, jakoby zavoskovaný a jevící se jako by byl součástí papíru. Při manipulaci s ním jsem se snažil místy i o hodně razantní zacházení a k praskání a loupání zde nedocházelo. Při tvarování ostrých obloučků a tvarů taktéž k narušení tisku moc nedocházelo. Při nařezávání lomových hran na líci tisku, se berva okolo naříznutí nijak extra nedrolí a neodírá. Ke slepení modelu jsem obdržel 2 verze tisku. Vybral jsem si tu co by měla být kvalitativně horší. I s tímto tiskem a požadavky na něj jsem spokojen. Je samozřejmostí, že když udělám nožíkem nebo skalpelem někde v ploše tisku nešikovný pohyb, tak může k poškození tisku dojít.