Konečne. To sú slová, ktoré mi napadajú, keď sem dávam tento model. Začal som ho rozpracovávať minuloročný august, poriadne som sa k lepeniu dostal vo februári a máji a až teraz sa mi ho podarilo dokončiť. Teda skoro dokončiť, treba ho ešte nalakovať a natrieť kolesá, to je už však asi len maličkosť.
Ale pekne po poriadku.
Posledné foto , ktoré tu bolo bolo z februára, keďže som chcel model ozvláštniť a zatraktívniť, okrem iného rozmiestnenia reklám som sa nechal inšpirovať
dávnejšou tunajšou diskusiou a urobiť model papierový a rozkladací (takže tú ryhu vidieť). Aby to nebolo málo, tak s využitím princípu magnetizmu odnímateľné diely na aute bez problémov držia (s výnimkou krytu motora, kde sa mi to neosvedčilo). Preto mi to trvalo dlhšie (viaceré veci som lepil naviackrát - skúšobne aj naostro ) a taktiež som sa odmlčal aj s príspevkami, nech to nepraskne
Takže tu je môj postup z mája:
Prístrojová doska je vytvorená z oloveného drôtu, a použil som aj vylepšenú prístrojovku, ktorú Honzo použil na March 761 Ovoro.
Predné krídlo krídlo, samozrejme po prefarbení, pochádza z March 2-4-0 Rothmans, kryt kokpitu je pôvodný.
Ochranný oblúk je taktiež olovený drôtik, jeho podpery je pôvodná vystrihovačka natretá striebornou farbou.
Kým motor som prevzal z verzie "Kozarowitzky", predné a zadné závesy prepožičal posledne vydaný March - "Ovoro"
Výsledok je potom nasledovný:
Viac foto:
Ešte dodám, že s výnimkou prístrojovky sa nepoužil navyše žiaden diel, ktorý vo vystrihovačke nebol, takže podobnú úpravu si na svojom modeli môžete urobiť aj vy.
Keďže ma ešte čaká spomínané lakovanie, mám na Vás otázku. Odporúčate model lakovať vcelku alebo po častiach? Aké máte skúsenosti so striekaním chladičov vytvorených zo sieťoviny?
PS: Ak niekomu vŕta v hlave, že som medzitým robil betu Ferrari, tak vedzte, že keďže som chcel mať za svoju stovku práve tento March, Ferrari som daroval.