McLaren MP 4/9, 1/24, Martin Brundle GP France 1994, Marec

Modely, které se připravují k vydání...
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 30 leden 2011 13:26

Jééééééé já chci taky dělat evoluce, aspoň u toho nebudu muset tolik přemýšlet když už to vymysleli jiní :idea:

mfabi

Příspěvekod mfabi » 30 leden 2011 14:43

Jen bych chtěl dodat, aby to nevypadalo že útočím na konkurenci bezdůvodně, že například model Williams FW-11 od GP Teamu beru jako pěknou práci autora. Je vidět že u pár (2-3) dílů se nechal inspirovat původním modelem ale výsledek je udělán na novo a doplněn velice pěkně. Tady bych neřekl že se jedná o nějakou evoluci ale autor si pohrál a vznikl vlastně nový model.

marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 06:04

Pani z PKAA group - z dôvodu ake ste dokazali vytvorit modely, mal som o Vas vytvorenu vysoku mienku. Musim vsak konstatovat, ze po Vasich prispevkoch na mna som si ju upravil smerom nadol a to dost vyznamne. MP4/9 je uplne ine auto ako MP4/7, to znamena ze jedine spolocne diely mozu byt kolesa. Z toho vyplyva ze MP4/9 bol kresleny odznova ako novy model s novymi dielmi. Ak toto nedokazete pochopit, je to Vas problem, nie môj.
Marec

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 07:42

Pane Marec, to si o mě myslíte je mi jedno. To že si myslím že jde o předělávku jsem vyjádřil již v době kdy ste tento model poprvé prezentoval. Sám ste napsal že jde o evoluci. Jestli u tohoto můžete s klidným svědomím říct že se jedná o úplně nový model který ste vytvořil - tak ať. Je mi to jedno.

marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 08:53

Ano, s kludnym svedomim mozem napisat, ze MP4/9 ma logicky diely ine ako MP4/7. M.

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 31 leden 2011 12:08

To Marec: prosím, nemíchejte PKAA s názorem mfabi nebo Honzy...., autoři mluví za sebe. Pokud jste si všimnul, tak PKAA /Pavel Krejčí/ od jisté doby raději k těmto debatám nezaujímá žádné stanovisko. A nakonec, je to úplně jedno, jestli je použit základ MP4/7 nebo není. Hlavně, že model bude a je jedno od jakého autora. Zalepí se tak další díra v řadě McLarenů, to je myslím nejdůležitější pro nás lepiče nebo sběratele. Navíc, každý z vás autorů má jiný "rukopis", takže ...., až se dají modely pěkně do jedné řady, vyniknou případné klady nebo zápory jednotlivých aut.

Tolik můj osobní názor.
Díky za pozornost a zdravím
PK

marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 12:22

Vaz.p.Krejci - konecne triezva a bezemocna reakcia. Tymto distancujem p.Polaka a p.Fabiana od pkaa v mojich predchadzajucich alebo buducich prispevkoch.
Marec

Pavel Krejčí

Příspěvekod Pavel Krejčí » 31 leden 2011 12:33

Vážený pane Marec, jsem rád, že to v pohodě berete.
Není potřeba nutně distancovat oba autory od PKAA......., oni slušně vyjádřili svůj názor, Vy jste jim slušně odpověděl a vyjádřil zase svůj názor a tím si myslím, že je vše v pořádku.
Svým příspěvkem jsem jenom chtěl naznačit, že ani jeden z autorů není nucen "zpívat písničku" PKAA a má absolutní možnost bez mého dobrozdání vyjádřit svůj názor. Stejně tak, stejnou možnost máte i Vy. Takže podmínky jsou pro všechny strany vyrovnané :D
Mějte se hezky a pokud to bude možné, tak už se pochlapte s tím RE 60 :D

Zdravím
PK

hepyno

Příspěvekod hepyno » 31 leden 2011 12:35

Pridám fakty - Míra narážal na toto tvrdenie:

Zaslal: čt prosinec 14, 2006 12:12 pm Předmět: r (http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?p=5117&sid=808f36573c50dfde005abdde4214ce74#5117)
marec píše:ano je to evolucia spinlera ale mozem povedat ze okrem kolies a zavesov som musel vsetko robit odznova. je to v podstate novy model. okrem neho mam rozpracovany Renault RE60
marec

Takže tu naozaj píšeš, že ide o evolúciu vyšlého modelu, resp. kolesá a závesy sú od Špinlera, zvyšok si sa ním len inšpiroval.
Po dnešnom tvrdení je to už výlučne Tvoj model.

Ja mám skôr otázku, ako je to so spoluautorstvom istého JaK:
Zaslal: ne květen 06, 2007 11:20 am Předmět: MP 4/9 + verze Monaco (http://cashpick.cz/forum/viewtopic.php?p=6048#6048)
JaK píše:Takže se zdá, že model jsme s marcem doladily a hotová je už i verze Monaco-M.Brundle. Začínám lepit a průběžně sem budu vkládat fotky. M.j. zbývá ještě dodělat návod a očíslovat díly.

Obrázek
verze z VC Monaca

Je spoluautorom tohto modelu, či nie? Alebo sa to týka len verzie Monako?
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 13:04

Viktor vsimol si si moju stavbu z r.2006 a Aldovu z.2011 ? Vidis tam nejake rozdiely ? Co myslis, lisia sa od seba ? Alebo lisi sa MP4/7 od MP4/9 ? Mozu moje kolesa vypadat ako Spinlerove ? Mam ich nastriekat nazeleno aby som bol "iny" ?
S Jakom sme zacali spolu robit Jordan, potom sme sa dohodli ze mi pomôze s MP4/9. Uz 3 roky s nim nepracujem. To je vsetko.
Nakoniec mi prosim odpovedz na 2 otazky (na tie vyssie nemusis) : Aky mas problem s modelom MP4/9 ? Sledoval si svojim prispevkom nejaky ciel ?
M.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 13:58

Můžete mi naspat jaké úpravy ste již na modely udělali, některé drobnosti bych asi doplnil, ale nechci se zbytečně duplovat, a vůbec nevím jestli o to máte zájem.

marec

Příspěvekod marec » 31 leden 2011 14:12

Mirku co pijes ?
M.

mfabi

Příspěvekod mfabi » 31 leden 2011 14:20

Teď nerozumím, jsem abstinent. Jestli narážíš na předešlé příspěvky, pro mě je to uzavřeno. To že někdo dělá pro "konkurenci", nebo ma na něco jiný názor (např. politický) ještě pro mě neznamená že s ním nebudu do konce života bavit.

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 31 leden 2011 14:31

Tak jsem si to tu přečetl v kuse, protože jsem sem teď přišel od soboty. Většina návštěvníků tohoto fóra jsou modeláři a tedy zákazníci Vás jako autorů a nevím zda se jim chcete takto prezentovat.

Jsem přesvědčený, že Vaší diskuzi by lépe svědčily soukromé zprávy nebo ještě lépe posezení někde na výstavě přímo nad postavenými nebo nakreslenými modely. Mazat tuto diskuzi nebudu ať mají i zákazníci po zakoupení modelů možnost z jejich pohledu posoudit, jak to je...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 31 leden 2011 14:51

Veď to, že nevšimol... Aj nový difúzor si nahodil až po mojej pripomienke. Som zvedavý, či by v takej podobe aj vyšiel, keby som sa neozval.

Nesledoval som nič, mal som otázky, na ktoré ma zaujímali odpovede. Je niečo zlé na tom mať otázky? Z Tvojich reakcií, ak si vôbec odpovedal na konkrétne položenú otázku (napr. či je JaK spoluautorom alebo či platia Tvoje slová vyslovené pred 4mi rokmi, lebo u Teba nikdy neviem čo platí), vyzerá že áno.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Zpět na