McLaren MP 4/9, 1/24, Martin Brundle GP France 1994, Marec

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
marec

Příspěvekod marec » 08 březen 2011 08:34

Teo. Nechapem Tvojej ironii. V tomto pripade navodnu kresbu mam v poriadku aj diely, pomylil som si jedno cislo. Zavesim na web opravne diely, na otazky hned odpovedam, snazim sa aby to bolo v poriadku. Niekolkokrat sa mi stalo ze na Spinlerovych modeloch boli chyby a nikde som o tom nepisal a opravil som si to sam.
M.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 08 březen 2011 11:57

Jaká ironie Maroš? To je realita. Jen se dívím a nechápu jak jsi mohl pustit ven model s toliko chybami. A ta návodní kresba? Proč jsou díly na levé straně modelu označeny jako pravé, a opačně díly na pravé straně jako levé?

Obrázek
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Ali

Příspěvekod Ali » 08 březen 2011 12:12

Levá/Pravá-záleží z jaké strany se na něj díváš :lol:
Já bych marece hned nekamenoval. Je to jeho prvotina a s dalšími modely se těchto chyb určitě vyvaruje. Ze zatím odhalených chyb bych nedělal tragedii, všechny jsou snadno odstranitelné.
Sice jsem nepochopil proč marec upravoval díly po betaverzi, ale já betastavbu nedělal a nevím co tam bylo za problémy.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 08 březen 2011 12:34

Aleši budu oponovat. Nezáleží na tom z jaké strany se koukneš na model či auto. Jednou je ve směru jízdy pravá na pravé straně a opačně levá na levé.... A to aby se Maroš u dalšího modelu takových chyb vyvaroval, tak je potřeba na ně poukázat. A to že dám potom ke stažení opravy, není také moc dobré řešení. Jednoduše...byl tento model hodně, ale hodně uspěchaný! A proč vlastně?

Nemám snahu a potřebu Maroše kamenovat, proč? Dělat chyby je asi lidské, ale má práce leteckého technika přes draky a motory, mě naučila přesné a precizní práci, kdy sebemenší chyba může být setsakramensky potrestaná.

Doma, když vyžaduju od své Magdalenky, aby se vyjadřovala přesně, nebo udělala věci, tak jak já považuju že by měly být udělané, tak jí s tím kolikrát lezu pěkně na nervy. V hodně směrech jsem dost pedant.

Kdyby se mi model dostal do rukou, tak bych nad tím asi mávnul rukou, ale že je to od zahraničního zákazníka, tak mám připomínky i já. Protože si říkám, co si o nás (vlastně autorovi) asi tak pomyslí???

Nová Galerie

marec

Příspěvekod marec » 08 březen 2011 15:52

Teo zavesy som mohol oznacit len ciselne ako to robia vsetci. Rozhodol som sa cisla, v ktorych sa stracam, stale sa pozeram co je prave, co je lave zjednodusit a sprehladnit. Mohol som ich nazvat A1,A2,A3 a B1,B2,A3 napriklad. Rozhodol som sa ich nazvat prave a lave a to tak ako som uznal za vhodne. Ked to ostatni nazvu len cislami to Ti nevadi ? Ked k cislam prihodim pismena to Ti vadi ? Ja som urcil kde je lave a prave, ale to je jedno. Keby som tam dal A a B, bolo by to lepsie ? Prepac, pri vsetkej ucte, v tomto si uplne mimo. Namiesto toho aby si uznal ze som to sprehladnil a teraz to ma konecne hlavu a patu oproti inym modelom, vytahujes takeho nezmysly.
M.

blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 08 březen 2011 15:54

marec hlavní je že to máš v návodné kresbě v textu a samotnem modelu jednotně

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 08 březen 2011 16:18

Sorry. Pravá strana byla, je a vždy bude jen a jen pravá. To samé je i s levou stranou. Takže by měly být díly označené číslem a písmenem "P" na pravé straně a díly s písmenem "L" na levé straně.

A už Tě nechám na pokoji. Dělej si to jak chceš a jak se Ti to líbí, mě je to už fuk.

Nová Galerie

hepyno

Příspěvekod hepyno » 08 březen 2011 16:27

Teo, to nie je o uponáhľaní vydania modelu. Marec bol na difúzor upozornený pri jeho prvej stavbe a podľa jeho slov to upravil. Napriek tomu pri bete to bolo opäť v pôvodnej úprave, na čom som ho aj upozornil. Preto jeho argument, že zasahoval do modelu po mojom upozornení neberiem, už to malo byť predsa opravené.
Tu to bude o inom, nevenoval modelu dosť pozornosti a dopustil sa niektorých pre mňa, a možno aj pre iných, nepochopiteľných postupov a z toho vyplývajúcich chýb.
Ale aby som bol objektívny, marec nie je jediný, ako betatester by som vedel hovoriť.

Posledné čo chcem povedať je, že dúfam, že náš už pri McLarene žiadne ďalšie nepríjemné prekvapenia čakať nebudú a všetci sme sa z nich poučili.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 08 březen 2011 17:15

Tak jak to je? Mám model vrátit a chtít model bez chyb, páč při každém opraveném dílu běhat do kopycentra. :roll:
Prvotina, neprvotina. Model nestojí málo. Spidovi sem taky při Betě dělal pakárnu a buzeroval ho za každou blbost, ale díky tomu je model ready.
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 08 březen 2011 17:52

U dalšího modelu Marce dáme opravené díly na volnou plochu zdarma. Není třeba běhat do copycentra, vyčkejte prosím na vydání dalších modelů.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 08 březen 2011 18:16

takže ten kdo bude chtít opravene dily na toho mclarena bude třea muset koupit jiný model u ktereho to bude :D :D :D takový obchodní tah celkem

Nekolný Rostislav

Příspěvekod Nekolný Rostislav » 08 březen 2011 18:30

Podle mě by měl vydavatel poslat všem,kdo již májí modely zakoupeny nové díly zdarma.Není moje chyba,že někdo něco zbabral.
dali 1951

Novis

Příspěvekod Novis » 08 březen 2011 18:32

...proč mám zase pocit (už po několikáté), že nové autory je nejlépe zašlapat do země, v lepším případě jim pořádně znechutit tvorbu dalších modelů :roll:

Tady je pár, né tak starých, případů, že nikdo neni neomylný:
Špinler
- špatně šipky na bočnicích kol Bridgestone (oprava zatím žádná :!: )
http://cashpick.cz/Diskuzko/set.htm

GP Team
- rozhozené zadní zavěšení u FW11

Honza
- chaos v umístění potrubí u Marchu 761

TEO
- beta stavba Lotusu 72 (v návodu chybí zmínka o díle č.24 - vyztužení špice )

Yanno
- Shadow DN3 (ztracené díly č.129 a 130)
- Ensign N174 (kola)

:!: Na každém se dá něco najít :!:

Chyby (včetně Marcových) jsou většinou zanedbatelné. Mrzí mě, že se kope jen do Marce. Když kopat, tak do všech :wink: :twisted:

Kluci, uvědomte si, že nejde o vývoj vesmírné techniky (kde jde o život), ale o modely F1, o radost z papírové modelařiny, proto bych čekal, že novým autorům se spíš podá pomocná ruka...
Galerie

Na stole:
F2003 GA, F2004, 95T, FW08C, MP4/4, MP4/7A, MP4/8
Lakovna:
Tyrr 006, 018, 97T, 126CK, F2000, FW11B, 312T
Pod stolem (u ledu):
FW07, FW11, Tyrr 023

marec

Příspěvekod marec » 08 březen 2011 18:36

Tomys a Blazo - ide o 3 veci : 1. Zrkadlovo obratena cast sedacky (mozes uz dnes premalovat), 2. 1mm posun casti dielov 28 (mozes predlzit cimkolvek a zaciernit uz dnes 3. Zaves diel 28L je spravny a bezchybny, akurat jeho spravny nazov je 27P ako pravy spodny predny zaves.
Nemusite ist do kopy centra alebo si vytlacite .pdf ktore prilozim. Toto je moj pristup k veci. A v dalsom modeli budu tieto diely ako original vytlacene ale opat to zopakujem, tieto 2 chyby su lahko odstranitelne a osobne by som necakal na original diely, pretoze rozdiely budu minimalne, tazko rozpoznatelne.
Otocim list. Mate doma Jordan od Mirka Fabiana ? Ja na nom vidim zretelne od zaciatku 3 chyby, o ktorych tu nik nepisal. Vadi Vam to ? Nie ? Alebo ano ? Chcete ho vratit alebo si ho postavite ?

blazo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod blazo » 08 březen 2011 18:36

Novis máš naprostou pravdu je sice dobre upozornit ale co je moc je moc

Zpět na