MERCEDES GP W02 (2011) / R.Blaschke / Free / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

MERCEDES GP W02 (2011) / R.Blaschke / Free / 1:24

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 duben 2011 10:15

Neodolal jsem a nahlídnul do souborů k volnému stažení od Roberta.

Po několika dnech okukování výtvorů modelářů na spřáteleném DF-ku CPM, jsem se i já navnadil na nějaké to lepeníčko. Modelář tata se pokusil vyříznout ručně vzduch na discích kol.

Já to vzal z druhého konce a využil služeb daru přítele Lasera. Tímto bych chtěl poděkovat Robertovi, že jsem neměl moc práce s vytvořením elektronické podoby disku, potřebné pro práci laserového plotru.

Výsledek můžete posoudit sami na fotkách. Takto precizně a přesně bych to ručně skalpelem nevyříznul. Jsem s výsledkem túze velice spokojený....

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 02 duben 2011 10:44

Jo, máš to krásne - ale keby si bol povedal, nakreslil by som Ti aj brzdový kotúč so strmeňom dovnútra, vyzeralo by to ešte viac bombasticky.

Na druhej strane, celého Mercedesa sa snažím zjednodušovať, ako mi len svedomie dovolí, takže možno budú tie kolesá na ňom nakoniec ako z inej galaxie :D

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 duben 2011 10:48

No jo, no??? Co už nadělám. Na podlaze a difusoru je vidět zjednodušení. Určitě se bude širší modelářské veřejnosti lepit velice dobře. Já si budu k tomuto modelu odskakovat v čase kdy budu mít volněji.

Nová Galerie

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 duben 2011 13:57

Pohrál jsem si i ze zadnímy koly. Je to zajímavé, že i když si pořídím laserem vyřezané díly na kola, tak mi slepení trvá vždy tak okolo 5 - 7 hodin čistého času.

Paprsky zadního kola jsem nasunul do kuželu disku a konce ke krajům zakápnul malinko fteřiňákem. Celé jsem to přebarvil Humbrolkou s označením MET 191. Na střed disku nalepil středové kolečko vyřezané s originálního dílu. K disku nalepil na tupo tyrkysově zelenkavý rantl (ráfek). Slepil celé kola i s bombírovanými boky a disk lehce zasunul do pneumatiky. Tímto mám kolečka k modelu připravena a mohl bych se pustit do podlahy. Tu si nechám ale asi nejspíš zase na jindy.

Obrázek Obrázek

Obrázek

Nová Galerie

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 02 duben 2011 16:23

Super. Ten tvůj přítel Laser, to je fakt borec. Vypadá to úplně skvěle. Ale proč je to mezi betama ? Síla zvyku? :lol:

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 duben 2011 17:13

Proč v sekci beta testů? Není to ze zvyku.

Mám na to jednoduchou odpověď. Sám autor, Robert rozjel na spřáteleném DF-ku CPM stavbu - ALFA testovou stavbu, s uvolňováním daných celků jako free verze. Zároveň tam oslovil širokou modelářskou veřejnost, zda se k němu se stavbou a testováním tohoto modelu přidá. Také jsem si říkal, že by nebylo špatné, aby prezentace tohoto modelu byla i zde na foru, které je veskrze určeno modelům F1.

Okukoval jsem to vlákno ...okukoval, až jsem si soubory stáhnul. Pak mi hlavou lítaly fotky od modeláře tata, který vyřezal vzduch z disků. To už nebylo daleko od vyzkoušení disky říznout na laseru. No a když jsem je měl už doma, bylo zde veliké nutkání vyzkoušet laserovánky na kolech, jak budou vypadat.

Kolečkům samotným bylo smutno, tak jsem jim musel dolípnout i tu podlahu. U prostředního spodního dílu podlahy jsem si opět vypomohl strojní lepenkou tl.1,5mm, to abych dokázal lépe udržet geometrii dílu a také pro jeho pevnější a stabilnější tvar. Difusor tentokrát Robert vytvořil jednoduše z jednoho dílu. Zatím to všechno na sebe pasuje velice dobře.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Nová Galerie

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 02 duben 2011 18:39

Hergot chlapi,vy mě mrzíte.Klidně bych odložil Jaguara a zapojil se do stavby s váma,ale bohužel mi došla barva v tiskárně,tak můžu zatím jen tiše sledovat.
Robo ty nám dáváš,nechceš se jít trochu proběhnout na čerstvý vzduch? :D :D :D
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

markus

Příspěvekod markus » 02 duben 2011 20:14

TEO tie kolesá su neskutočné, no nemám slov - dúfam, že sa budú tie disky keď tak dať objednať ako alternatíva k originálnej šmikajde. Neuvažoval si rozšíriť svoju ponuku pálených dezénov o rôzne pálené doplnky ktoré používaš pri lepení ako pomôcky. Niektoré ako tieto disky sú perfektne a určite by sa našlo dosť modelárov ktorý by si ich objednali.

Tomys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomys » 02 duben 2011 20:23

JJ TEO - opět další doplněk, který by si mohl nabízet :-)
This is Sparta !!!!!!!!!!!!!!

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 02 duben 2011 20:42

Kola vypadají úplně skvěle. Na fotkách to není moc vidět, ale jestli je uvnitř kola jen bílo, bylo by dobré pro tento případ vložit dovnitř nějakou jednoduchou imitaci brzdového kotouče.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 03 duben 2011 08:53

Sakriš Vy mi dáváte. Vnitřek kol je opatřen stříbrnou samolepicí folií. No ale je to hodně velký prostor a fakt by si asi zasloužilo to mít osazené imitací brzdového kotouče. Tímto bych rád požádal Roberta o namalování nějaké té imitace. Myslím že by stačilo nějaké kolečko s kresbou. Do koleček je už nějak dostanu....

Nová Galerie

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 03 duben 2011 10:07

Zdendo prosím tě,kolik je průměr kol v tištěné podobě?Já jenom jestli mi to vylezlo ve správný velikosti,pro jistotu.Díky.

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 03 duben 2011 10:15

Délka běhounů pro zadní i přední kola je 86mm. Průměr bočnice pro přední kolo je 30,8mm a zadní je průměr 29mm. U bočnic kol je rozdílný průměr z důvodu jiného tvaru bombírování.

Nová Galerie

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 03 duben 2011 10:34

Tak mě to vyšlo vše o 3mm mín,někde je chyba(u mě)

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 03 duben 2011 10:48

Byl jsem Vámi tak nahlodán, že jsem prostě čela vnitřních disků kol vyříznul. Na netu jsem si našel, že mercedes používá brzdový systém Brembo. Takto vypadají kolečka po zásahu ostrého skalpelu.....

Obrázek

Nová Galerie

Zpět na