Příspěvekod makr » 30 červenec 2011 20:13
Přečetl jsem celé vlákno a jediné co mě napadlo je: Kdybych já měl ten dar a dokázal vytvořit model (ten papírový), rozhodně by mě děsně štvalo, kdyby se mi po "elektronickém prodeji" objevil ne webu a ještě s nějakou "nálepkou autora" jiného jména, než mého.
Myslím, že tohle je přesně ten důvod, proč autoři dnes s takovou "oblibou" tvoří jeden typ ve všech možných verzích, než nové modely, aby je případní "Stampové, či Marciové" a nevím jací borci ještě neustále nepřebarvovali se svojí autorskou jmenovkou.
I když je pravda, že přebarvit model je taky svým způsobem autorství a dar, ale konstrukčně je autor někdo jiný a tak by to mělo být. Kdyby se totiž přebarvováním začlo zabývat více lidí, tak já, jako případný autor, bych měl velice rychle po chuti "něco" dalšího tvořit. A pokud bych se přes to všechno dokázal povznést a další model vytvořill, tak jedině pro sebe a na vztek ostatním:-) bych model "jen" oprezentoval na všemožných forech:-) se slovy: "Tento model jste mohli mít i vy". Díky "přebarvovačům tůdle!!
Víc mě ale asi štve, když nějaký model nemůžu sehnat a po kontaktování autora se dozvím, že model je vyprodán a neplánuje se dotisk. Na mojí prosbu a nešlo by model prohnat lejzrovkou a poslat mi ho poštou? To přece tak časově a hlavně finančně náročné není...? "Nešlo, musíte si model sehnat jinde, nebo jinak".
Co tedy v tom případě zoufalý modelář marně shánící model udělá? No, možná mrkne na web... Třeba to takhle začalo...Za dávných dob, za sedmero horami, sedmero řekami.........
A vůbec, jdu lepit:-) Hlavně aby se mi povedlo sehnat ty novinky ze Sojuzu. Ty sou povedený.