Keďže stále tu ešte nie je model z 50-tych rokov, rozhodol som sa s tým niečo urobiť. Aj keď to nie je popravde F1, predsa len to tak trochu k F1 patrí, pretože v rokoch 1952 a 1953 bolo majstrovstvo sveta vyhlásené práve pre formulu 2. Majstrom sveta sa v oboch rokoch stal Alberto Ascari na Ferrari 500. Pri štúdiu fotografií som zistil, že vonkajších tvarov tohto auta je viacero, vybral som si tvar Ascariho víťazného auta zo Silverstone z roku 1953, lebo sa mi jednak páči a jednak sa vyhnem väčším oblinám v prednej časti.
Zatiaľ som len v procese tvorenia výkresu z fotiek, ale neodolal som a nakreslil som si dva prvé dielce - chladič a vnútorný tvar vedenia k nemu.
Je to moje tretie Ferrari - po predlohách z roku 2009 a 1970 je to teda zase úplne iné obdobie rokov päťdesiatych.
Po zmenách v programovom vybavení môjho PC a po všelijakých veselých skúsenostiach s mojimi vlastnými farebnými vystrihovačkami som sa zase vrátil k stavbe jednoduchej bielej verzie, ktorú na vyfarbenie postúpim ako zvyčajne Eduardovi.
Možno niekoho hneď napadne, že ako to bude s vypletanými kolesami - na to mám odpoveď, že neplánujem nič také, urobím len plné kolesá s nakreslenými špicmi - ale som presvedčený, že Jarek to nenechá len tak a pokúsi sa celú vec niečím vyšperkovať.
Tak uvidím, ako sa mi bude dariť ďalej a ako to nakoniec dopadne.
Zatiaľ teda úvodná fotka víťaziaceho Alberta v tejto mašine a prvé dve fotočky zo stavby: