Sauber C13, Imola 1994 / GPT / 1:24

Modely, které se připravují k vydání...
Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 03 říjen 2011 22:13

Pravda. Gelový je taky dobrý. Používám podobný na podlepení dílů. O něco pomaleji schne, nepropíjí a hlavně je to za chviličku suchý a nekroutí se to.Osobně mám ale raději to tekutý. Pokud nechceš něco potřísnit, dá se kápnout na papírek a odtud odebírat špejlí, párátkem po kapkách. Perfektní je, že slepíš i to kam už se normálním lepidlem nedostaneš. Lepidlo v pohodě zateče. Ale musí se s ním počítat, že má krátkou dobu schnutí a pracovat rychle.
Jedna vychytávka : Vytvrzení otvorů - provádím oblepením vteřinovým lepidlem okolo díry. Takto zakápnu třeba i matice kol před vystřižením a prořezem. Jinak se mi pokaždé trhaly.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 03 říjen 2011 23:53

Tak a dostal jsem se před lak. Nebudu to s ním přehánět, nebo bych už ho pak nevyfotil.

Obrázek Obrázek

Stinger78

Příspěvekod Stinger78 » 04 říjen 2011 08:33

Ale vyfotil. Bez blesku na stativu a se samospousti :) Sam to tak delam.
Vždyť ty modely se samy neudělají...

hepyno

Příspěvekod hepyno » 04 říjen 2011 08:49

Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 04 říjen 2011 09:16

Zvláštní, že tohleto píšeš zrovna ty. Nedávno jsem trochu pátral po určitých tvarových nejasnostech na jiném modelu a tobě to tehdy strašně vadilo...
Jinak si stále myslím, že je to v pořádku, když si někdo všimne, že něco nesedí a poukáže na to.

hepyno

Příspěvekod hepyno » 04 říjen 2011 10:12

Že si sa práve ty neozval, vždy máš x pripomienok. :wink:
Ak mi to vadilo, tak preto, že vďaka Tvojim a marcovym kecom ten model nevyšiel a odložil sa ad acta. Bol som osobne zainteresovaný v tom, aby ten model vyšiel, nebyť mojej iniciatívy, tak ten model sa nedostane na betu. Vedel som tiež, že Špinler už dva roky do modelov nič nerobí a teda akékoľvek zmeny na modeli sú pasé. Potom je jasné, že som nevrlý, keď potopíš moju iniciatívu, najmä keď si mal vedieť, že ten model existuje, vieš, aké má chyby a nakoniec sa ozveš s křižíkom po funuse...
Mám radšej ostať ticho? GPT je ešte v začiatkoch a ak sa nemýlim, ešte nevydali model bez nejakej chyby, tak si myslím, že tu je to namieste.

Ak mi chceš toto fórum znechutiť neustálymi narážkami, nech sa páči, si na najlepšej ceste, aby som sa na celé papierové modely F1 vysral a to by Ti potom bolo viac ľudí vďačných, ako sú Ti už teraz vďační za F640.

Ale myslím, že to som už OT.
Dopracovali k tomu, že ak niekto ukradne 1000 korún, je to vlastne v poriadku. Aj keď klamal (a klame ďalej), krádež nepriznal, neospravedlnil sa a peniaze nevrátil, pretože teraz už (možno) nekradne.

galéria cashpick

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 04 říjen 2011 10:25

Pokud vím, tak Lotus 78, kde ti moje "kecy" tak strašně vadily vyšel.
Ano, jak jsem již napsal, je v pořádku, když si někdo všimne chyby a poukáže na ni. Zdá se, že pro tebe je v pořádku, když na chybu poukážeš ty, když je to jiný, tak jsou to "kecy".

wallenstein

Příspěvekod wallenstein » 04 říjen 2011 11:36

Když už se tady rozproudila debata o nepřesnostech, asi bych taky měl jednu připomínku. Na modelu se mi moc nezdá to řešení difuzoru. Vzhledově spíš odpovídá tomu, jak byly od GP Španělska 1994 tyhle části vozů osekány. Vzhledem k tomu, že se ale má jednat o verzi z Imoly, očekával bych difuzor sahající až dozadu v celé šíři, ne jen v omezené oblasti kolem podélné osy vozu.
Bohužel teď nemám při ruce přesné fotky, které by ukazovaly difuzor C13 z počátku roku, ale myslím, že i z obrázku zezhora, který je na počátku tohoto vlákna, je patrné, že ten difuzor byl v Imole o něco širší než na modelu (i když možná je to jen stín). Nevím, jak moc se dá věřit letitému modelu 1:18 od Minichampsu, ale možná by bylo možné inspirovat se u něj (Minichamps bezstarostně "mydlil" široký difuzor i na vozy, které barevně odpovídaly až pozdějším závodům roku 1994).

Schumi0003

Model F1

Příspěvekod Schumi0003 » 04 říjen 2011 11:36

Kluci, prosím nehádejte se, nemá to smysl, je to zbytečné, bude lepší když oba půjdete lepit a je to :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ukázat chybu má právo každý.

Pavel

Příspěvekod Pavel » 04 říjen 2011 19:21

ahoj,
tak mi to nedá abych nereagoval, i když jsem se zařekl, že to dělat nebudu..... v poslední době to tu jde špatným směrem, PEPAKLAVES určitě šílí radostí, ani nemusí mít praštěný kecy , vystačíme si koukám sami . Co se týká modelu děkuji za připomínku Wallensteinovi ( by mě zajímal tvůj skutečnej nick, klidně můžeš psát i pod ním kritiku na naše modely, nemusíš si kvůli nám dělat jinej nick, já fakt nekoušu - na 2 zprávy je to fakt zbytečný , schválně jestli se odhalíš :lol: :lol: :lol: ) - jináč máš pravdu, malinko ho rozšíříme, ale bacha, plastikáči dělali difuzory alá rok před tím, na netu je i spousta takovýchto fotek, alá třeba Praha- nalakovaný kdoví co .

Pro Hepyna : neboj , jestli myslíš komín s tím kolem jezdce , tak ten přišel o chvilku dýl , pokud ti jde o tvar komínu tak je podle mě OK, je podle fotek .Co se týká tvoji přecitlivělosti, ty sám jsi kdysi napsal , když jsme začínali - doba se změnila , auta musí být lepší, či v tom smyslu, tak se nečerti, když někdo na něco upozorní.... další věcí je napadání našich modelů, že na každým je chyba, tuhle jsi sám psal skoro na polovičce, tak si rozmysli co píšeš, další věcí je že my máme vydaných všehovšudy 7 modelů a chceš auta bez chyby (to si piš že ta snaha tu je !!!!!!! ), Petr Š. jich má tuším přes 200 a chyby se tam objevují též :roll:

jináč prosím admina TEA o opravu chyb , v poslední době ho baví dělat pana učitele :lol: :lol: :lol: Pavel - jen doufám že jsem byl slušnej a nadostanu banána :D

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 04 říjen 2011 20:51

Vyhlašuju příměří.

Dám sem porovnávací fotku obrysu komínu (či airboxu). Sice jde o pozdější závod, ale tvar by měl být stejný. Zde přibyl pouze ochranný límec kokpitu.

Obrázek

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 04 říjen 2011 21:01

Tak dobojováno. Stavělo se to dobře, větší komplikace nebyly- krom těch co jsem si udělal sám.(silný podlepení)
Jsem rád za další krásný auto. Díky.

A pár fotek (bez blesku a na stativu......samo že byla samospoušť)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 04 říjen 2011 21:02

Tyjo na to bude potřeba jen jedna barva retuše! :lol:
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 04 říjen 2011 21:07

Vlcacka píše:Tyjo na to bude potřeba jen jedna barva retuše! :lol:

Přesně tak. Retušuje se výborně. :D

Marlboro

Příspěvekod Marlboro » 04 říjen 2011 21:18

To je tak hrubý papír (má jakoby vzorek) nebo to natíráš asfaltem :D
kouříte? Klidně kuřte dál.

Zpět na