Nebudu zde hodnotit slepitelnost modelu, jelikož výtisk nevlastním, ale měl jsem příležitost výtisk vidět a pokud se nepletu od prezentace v beta stavbách od Aldy se na Benettonu nic nezměnilo, tzn že vyšel v podobě uvedené v beta stavbách.
Nevím z čeho autor vystřihovánky při tvorbě vycházel, ale s největší pravděpodobností se jednalo o směsici fotografií z TGP (historický šampionát) a reálných historických fotek z různých závodů. Bohužel vzniklo zde něco co by se s nadsázkou dalo nazvat "levnou čínskou napodobeninou".
Dovolil jsem si použít výřezy ze zde již prezentovaných staveb a k nim srovnání z reálného vozu.
Shrnutí proběhne na konci obrazové recenze, popisy k daným obrázkům budou vždy u obrázku. Omluvte prosím to,že obrázky budou na přeskáčku, případně budou časem přibývat.
1.

Reklama LPR je příliš vysoko / reálná fotka MON
2.

Vaporetto má mít černý obrys
Kamera je umístěna jinde
3.

špatný font reklamy SARATOGA
4.

Na spodním prvku zezadu byla vždy reklama BENETTON POWER BY FORD
fotky jsou sice z PAC a SMR, ale vždy tam byla.
5.

se startovním číslem si evidentně někdo moc nevyhrál
6.

reklama OMGE je na modelu použita ve starém fontu, který byl použit naposledy pro VC SMR, pro Monako byl už nový v rámečku a se spojenými písmeny.
7.

boční deflektor má jiný tvar, hlavně na straně zavěšení chybí výřezy, je krátký.
Z těchto důvodů nesedí grafika a podle mě je špatně i bílé pole na boku kokpitu pokračující dole k bočnicím vozu.
8.

Reklama na boku bočnice je příliš slabá, takto je prezentována na některých fotkách v TGP
9.

rozvržení reklam na krytu je úplně mimo
10.

reklama enervit je v pořádku, ale šipka před ní (součást loga) nemá být v kruhu, jedná se o nové logo, současné.
11.

Takže kde bych začal.......
Je patrné kde končí výfuky.
Deska difuzoru byla v reálu podstatně delší, jelikož se jednalo o velký difuzor.
trojúhelníková ramena jsou v zadní části v převodovce nad sebou, na modelu jsou posunutá
chlazení zadních brzd je jiné, na fotkách z TGP bylo správné, zde foto z MON.
12.

Tak takto difuzor vozu rozhodně nevypadal.
Evidentně převzato z TGP (reálné foto) a ještě k tomu špatně.
Vyústění výfuků bylo do příruby a zezadu byla pouze prořízlá zárubeň okolo této příruby, spodní rozčlenění mělo příčky různě dlouhé ,ne stejné jak na modelu.
Tento typ difuzoru byl používán až od VC ESP.
13.

proporčně je špatně dělící čára sundavání krytu předního pérování.
Z toho plyne špatná velikost reklamy POLTI
Reklamy POLTI a TECHNOGYM jsou oproti reálu jinak velké a umístěné.
Vzpěrná tyč má být pod reklamou TECHNOGYM
Mezi zeleným a modrým polem má být čára
14.

nápisy MILD SEVEN nemají mezi sebou tak velkou mezeru
15.

proboha proč je sedačka světle modrá???? má být černá
Je pravděpodobné že je tam toho ještě více, případně bude doplněno.
Celkem mě štve že i přes ohlášení a vysokou rozpracovanost modelu B194 od Michala Antonického musel GP Team model za každou cenu vydat a to se na něm podle mého podepsalo.
Z mého hlediska je jedná o paskvil opět z několika GP za použití fotek z TGP. Rozměrově a tvarově nekomentuji.
Graficky je úplně mimo, hlavně reklamy jsou velmi špatné, přitom stačí vygooglovat a obkreslit, případně lehce upravit.
Rozvržení reklam je kapitola sama o sobě, chápu že je vše dáno dispozičně vystřihovánkou, ale zde se projevilo " grafické prase" , kterému byl vzhled a rozvržení reklam asi jedno.
Podle mě se jedná o trend který GP Team nasadil vysokým tempem tvorby modelů na úkor kvality a autentičnosti. (např. i grafika reklam na Sauberu...)
Ztvárnění mi přijde jako krok zpět a to asi tak 20 let.
Vím že mě tu za kritiku rozcupujete, co se týká zaujatosti a tak, ale vše je napsáno z pohledu modeláře který tomu z historického hlediska alespoň trochu rozumí.
Autoři v GP Teamu by se měli nad svou tvorbou zamyslet, případně zauvažovat nad dostupností svých modelů zdarma, kde nějaká ta chyba může být tolerovaná :-D a modeláři kteří mají na tento model zálusk by si měli spíše počkat na model Michala Antonického kde bude již z prezentovaných fotek patrná autentičnost ztvárnění.
Honza