Benetton B194 GPTeam - recenze

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 02 prosinec 2011 14:47

Mám k modelaření takový přístup, že slepím model jak mi ho autor připraví. I pokud stavím betu posuzuji ji hlavně z konstrukčního pohledu a nikoli faktického, abych třeba kontroloval reklamy.
Takovéhle porovnání mi přijde zajímavé, protože právě kvůli svému přístupu bych nesrovnalosti pravděpodobně nikdy nezjistil. Přesto mi něco přijde zanedbatelné, něco zas dost zásadní.

Rozhodně mi je tvorba GP teamu sympatická. Nic jsem od nich nelepil, ale myslím, že je to návrat k trochu jednodušší konstrukci a tedy šance pro začínající modeláře. Vlastně ani nevím jakého autora bych začínajícímu modeláři nyní doporučil - nejspíš první tvorbu pana Špinlera.

Doufám, že tuto, z mého pohledu zdrcující, kritiku si autoři GP teamu vezmou k srdci pro příští modely. Samozřejmě, protože jde o kritiku jiného autora, může se to zvrhnout, ale to by byla škoda a nebylo by to k ničemu.
Zmiňovaná rychlost vydání podle mne nebyla tak důležitá, protože se GP team s Michalem na vydání domluvili tak, aby nedošlo k vydání stejné verze (alespoň si to myslím).

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 02 prosinec 2011 15:35

Autoři v GP Teamu by se měli nad svou tvorbou zamyslet, případně zauvažovat nad dostupností svých modelů zdarma, kde nějaká ta chyba může být tolerovaná :-D a modeláři kteří mají na tento model zálusk by si měli spíše počkat na model Michala Antonického kde bude již z prezentovaných fotek patrná autentičnost ztvárnění.

Jedna vec je recenzia, ktorá, ak je správna a faktická, tak je na mieste.

Druhá vec je vnášanie morálnych posudkov, prípadne zavádzanie svojvoľných (rádoby jediných správnych) vzťahov medzi morálkou a peniazmi.

Ja osobne by som si nikdy nedovolil posudzovať, kto si za čo zaslúži či nezaslúži či už malé alebo veľké peniaze. Nerobím to ani pri politikoch, ani pri celebritách, ani nikde inde. Nemyslím si, že má na to vôbec niekto právo.
Nik tu predsa nikoho k ničomu nenúti. Ľudia ponúkajú svoj produkt na trhu a každý sa môže rozhodnúť, či si vec kúpi, či mu stojí za nejaký peniaz alebo nie.

GP Team robí svoju robotu, má svoj štandart. Komu sa nepáči, nemusí sa na ňom účastniť.

Samozrejme, k rozhodnutiu patria kvalitné informácie o produkte. V tomto zmysle je recenzia dobrým príspevkom.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 02 prosinec 2011 16:59

Upravil jsem ještě bod 6. s tím logem OMGE, tak je to obráceně a logo se měnilo mezi SMR a MON.

Marek

Příspěvekod Marek » 02 prosinec 2011 17:59

Bravoooo Honzo!!!! Takhle má vypadat správná recenze. Bez okolků, věcně, kriticky zhodnotit ideální zobrazení modelu versus skutečného auta. Tohle umí málokdo. Vlastně jsi tu asi první. Máš můj obdiv.

Moc se mi líbí právě ty prostřihy modelu a reálného vozu. Možná dobré zpestření pro betatestery, kteří by občas mohli něco podobného též ukázat.
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Zdeněk-TEO
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk-TEO » 02 prosinec 2011 19:00

Jako beta tester nikdy takovouhle recenzi dělat nebudu. Protože jsou určité věci, které musí zůstat mezi autorem a mnou. A jako beta tester, stejně jako Honza nehodnotím správnost a rozložení reklam na modelu. Když už, tak přechody barevných polí a reklam na vedle sebe sousedících dílech. Jestli jsou reklamy ve správném fontu mě ale vůbec nezajímá, protože ani nevím jak je to na předloze vyhotoveno. A ani to nebudu nikdy zkoumat a dohledávat. To se po mě nežádá, kdyby náhodou to nějakého autora napadlo a chtěl to po mě, tak mu pokynu rukou a řeknu, že beta test dělat nebudu.

Marku...nechtěl by jsi toho nějak moc?
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!!
Nová Galerie

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 02 prosinec 2011 19:09

Toto by mělo z recenze být přesunuto rovnou do kritiky. 7,11,12,14 mi taky vadí a našel bych i jiné věci. Srovnání se stručné, věcné a názorné, muselo zabrat dost času, vyžadovalo bohatý archiv a ochotu nad problémem strávit nějakou "chvilku".
Ale ten citově zabarvený odstavec pod poslední fotkou je dost osobní a hlavně zbytečný, protože si každý na věc udělá názor sám.
Já zpravidla vyjadřuji svůj nesouhlas ať už s předlohou, nebo zpracováním tak, že model nekoupím. Některé modely naopak kupuji 2x.
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 02 prosinec 2011 19:16

:-D Jak Zdenda vyskočil jak čertík z krabičky (o pár dnů dřív :-D).

Tak celkem jsem i koukal že pořádná recenze tu ještě nebyla ,i když nakonec tak kritická.

Proč jsem to udělal...... protože mně štve ,že konečný spotřebitel jako laik nepozná že model není správně a v minulosti se tu řešili maličkosti třeba na Špinlerových modelech. Myslím že ta tam je doba kdy si bez okolků mohl autor dovolit tohle pustit ven.

Mnoho podkladů (historických, autentických) se nechá dohledat na internetu. Bohužel někomu se asi nechce tím trávit čas, k jiným si člověk musí najít cestu jinak (shánět různou literaturu, psát profi fotografům)... sám sbírám podklady cca 10 let a můžu říct že je zde stále mnoho nezodpovězených otázek jak co kde kdy vypadalo ....... a proto mně štve takový přístup jaký hoši předvedli u tohoto benettonu.

....mno už to asi nebudu víc rozpitvávat, co jsem chtěl říct bylo řečeno.

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 02 prosinec 2011 20:01

Proč jsem to udělal...... protože mně štve ,že konečný spotřebitel jako laik nepozná že model není správně

Pokud to nepozná, svědčí to něco o jeho úrovni.
Já jsem tento model koupil i když se mi na něm nelíbí zpracování nosu. Přesto bych jej ani neprodal, ani nespálil. Ale asi jej nebudu ani lepit.
Já to tady vidím tak na 10 stránek, než to tu TEO zamkne. Toto téma se bude pitvat dost, vzhledem k faktu že autor píše recenzi na model jiného autora.

ozak

Příspěvekod ozak » 02 prosinec 2011 20:15

Teď by si to tito dva autoři měli rozdat mezi sebou zkritozovat se navzájem.
Ale je pravda to co Honza napsal.

Cashpick
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cashpick » 02 prosinec 2011 20:15

Kašpi píše:Já to tady vidím tak na 10 stránek, než to tu TEO zamkne. Toto téma se bude pitvat dost, vzhledem k faktu že autor píše recenzi na model jiného autora.

Tak právě proto se zdržte reakcí a nechte už reagovat jen ty, kterých se to týká pokud budou chtít. Každý se může podívat na chyby, které Honza našel a buď pro něj jsou podstatné nebo ne.
Reakce ve smyslu, že to měl GP team udělat lépe nebo jinak je zbytečná, protože předpokládám, že model vydali bez nátlaku ve stavu, kdy s ním byli spokojeni. Osobně v tom vidím riziko pro jejich další modely které budou podrobeny přísné kritice.
Hledat na Honzově modelu chybu ve smyslu reklam bych nechtěl. Vím jak je na to cimprlich :-).

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 02 prosinec 2011 20:28

...že konečný spotřebitel jako laik nepozná že model není správně...

Jednak nespozná a jednak mu je to väčšinou šumafuk... A v tom je asi ten pes zakopaný.

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 02 prosinec 2011 20:53

Kašpi píše:Pokud to nepozná, svědčí to něco o jeho úrovni.

No, pane, tak je má úroveň tím pádem nevalná. Co už nadělám... :-P
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

ozak

Příspěvekod ozak » 02 prosinec 2011 21:06

Kašpi zřejmě si o sobě moc myslíš nikdo neví jak vypadal kde jaký nápis. Pochybuju, že frýdek nebo milan, kteří žijí pro ferrari vědí kde byla jaká reklama jaké měla písmo atd.

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 02 prosinec 2011 21:16

Pochybuju, že frýdek nebo milan, kteří žijí pro ferrari vědí kde byla jaká reklama jaké měla písmo atd.

O to víc je to nemusí trápit.
Kašpi zřejmě si o sobě moc myslíš
Jsem už hold takový namyšlený ješita, co už

Ivan.Šimeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivan.Šimeček » 02 prosinec 2011 21:24

Tak to tady tak nějak sleduju a myslím si,že takovéhle obrpitvání by se mělo týkat snad jen kluků,kteří chtějí mít jeden a ten samý vůz z každé sezony a z každého závodu.Tam by to pak mělo opravdu smysl,tam se jeden a ten samý vůz opravdu lišil v těch nejtitěrnějších detailech.Nám co stačí jeden typ z každé sezony to může být úplně jedno,ale to mluvím víceméně za sebe
Všichni,kdo jsme podlehli lepení papíráků,jsme GOGO

Zpět na