frydek665 píše:Supervýkon S. Péreze na Sauberu v letošní GP Malejsie mě inspiroval k postavení modelu této stáje. Zvolil jsem Sauber C13 z roku 1994 a jako pilota jsem si vybral Karla Wendlingera. Ten měl sezónu slušně rozjetou, ale bohužel už ve 4. závodě v Monaku těžce havaroval a znamenalo to konec jeho kariéry pilota F1.
Sergio Pérez mě zaujal svými výkony již loni a frydek mě svým příspěvkem osvěžil paměť. Sauber si z monacké šikany Nouvelle za tunelem udělal zřejmě místo pro své crashtesty. Stejně jako Karl Wendlinger, tak i loni Sergio Pérez bourali ve stejném místě a znamenalo to pro ně neúčast v nedělním závodě.
Pro Wendlingra to byl ovšem větší problém. Zůstal 19 dnů v bezvědomí. Ale tady bych si dovolil frydka poopravit. Neznamenalo to konec jeho kariéry ve formuli 1. V následujícím roce opět nastoupil jako pilot Sauberu, ovšem jeho výkony zvláště v porovnání s týmovým kolegou Frentzenem byly obrovským zklamáním. Od Monaka byl nahrazen Jeanem-Christophem Boullionem. Na konci sezony se ještě objevil v Japonsku a v Austrálii definitivně ukončil své účinkování ve F1, když musel po 8 kolech vzdát ze zdravotních problémů.
Doufejme tedy, že Sergio Pérez má před sebou lepší budoucnost, než tomu bylo v případě někdejšího supertalentu Wendlingera.
Monako 1994 - Karl Wendlinger - Sauber C13-Mercedes
Monako 2011 - Sergio Pérez - Sauber C30-Ferrari