Po dokončení MS80-tek, mi zbyl v krabičce jeden restík z minula. Stavbu jsem započal již v dubnu, ale k dokončení jsem se dostal až tento víkend.
Jedná se o model Matra MS120 z Velké ceny Monaka roku 1970 pilotovaný Henry Pescarolem- jenž v tomto závodě dosáhl svého nejlepšího výsledku ve formuly 1 a tím bylo 3. místo. Vystřihovánka u verze Pescarolo (lze postavit i verzi J.P.Beltoise) obsahuje drobnou chybičku v tisku u umístění zrcátek - to mě ale neodradilo a touha mít ve sbírce model vozu pilotovaný právě Pescarolem byla větší
Jako vždy na řadě byla nejdříve kola s elegantním dezénem od TEA:
Dvanáctiválec Matra:
Stavbu trupu jsem si vylepšil použitím žluté fólie:
V zadní části trupu (nad trojúhelníkem 13) mi zbyl pásek papíru, který jsem nepochopil k čemu je:
Proto jsem jej odtřihnul a zaretušoval:
Pokračuji dokončením celého trupu, včetně přední nápravy:
A tady je výsledek:
Při stavbě jsem narazil na absenci ohybové šipky u dna dílu 42 a pro mě nějak nepochopitelně široké držáky zrcátek, které jsem nakonec vyřešil rozpůlením.
Model se staví velice příjemně-ostatně jako všechny modely od P.Špinlera.
Edit: ještě jsem kouknul na TEOvu betastavbu a onen zmiňovaný pásek přesahující nad trojúhelníkem 13, tam asi měl zůstat. Jelikož "podstavec" ochranného oblouku by neměl být nalepený hned za kokpitem, ale měla by tam být mezera. Tu já tam nemám. Inu příště více myslet než něco odstřihnu