Začal som venovať moju pozornosť tomuto majstrovskému Renaultu, lebo mi prišlo, že model z japonska, ktorý bol zhotovený pre časopis, je vlastne celkom fajn, len by sa patrilo ho dať rozmerovo do "našej" mierky, tu natiahnuť, tu zmenšiť, proste prispôsobiť nášmu štandartu.
http://craft-photo.air-nifty.com/photos ... 6_20_2.jpgChcel by som čo najviac zostať pri jednoduchom modeli, ale na druhej strane, nedá mi len tak prevziať japonskú koncepciu ako celok - bez odstupňovanej podlahy a bez zakrivených deflektorov napríklad. Napriek tomu však chcem ponechať čo možno najviac - napríklad bočnicu z jedného dielu s jediným zástrihom - či sa mi to bude páčiť uvidíme. Ale azda hej :)
Aby som sa vyhol nejakým "licenčným" problémom, napísal som najskôr japonskému autorovi čo zamýšľam a odpoveď ma potešila - takže mám voľné ruky a môžem sa do toho pustiť. V podstate nepoužijem nič z japonského modelu, okrem inšpirácie a základnej koncepcie.
Zatiaľ obkresľujem fotografie, aby som získal základný výkres. Uvidíme, koľko mi to celé potrvá.