Příspěvekod samotr9 » 10 srpen 2013 21:44
Narazil jsem na tuto diskuzi až dnes. Normálně bych se k tomu nevyjadřoval, ale strhl se zde boj, který mě nenechává klidným.
Vůbec se mi nelíbí jak se k sobě lidi chováte. Je nás i se slovenskými kolegy a kolegyněmi pět a půl a řeší se tady osobní sympatie. Ze spousty příspěvků lze vyčíst ironii a urážky těch druhých, to si vyřešte neveřejně mezi sebou. Mám tím namysli oba tábory. Toto fórum je super..bez urážek a osobních útoků (samo bez ohledu na warezáky), ale to co se strhlo teď není dobré. Každý vydavatel dělá modely jinak, někdo lépe a někdo hůře, což platí i o modelářích, ale to se nemůžeme k sobě chovat s respektem? Co na tom,že jeden klučina na jiném fóru nenapíše chyby v modelu, ale tady je uvede, tak snad mají i vydavatelé svoje betatestery, kteří upozorňují na nedostatky,mydlíte se tady mezi sebou,místo abyste tu kritiku přijali (jedna, či druhá strana), spousta lidí tady obhajuje jednu, či druhou stranu), já jsem neutrální, tudíž je na mě, na koncovém uživateli, jestli si to koupím nebo ne... Beta stavby jsou o tom,aby se upozornilo na chyby a byly v rámci možností odstraněny, pokud to konstrukce modelu umožňuje,ale hanit se mezi vydavateli mi přijde ubohé. Tak snad dělám modely proto,aby byly nejlepší a všichni je chtěli kupovat,nebo na to dlabu,nějak to splácám a po čase nebudu mít zákazníky. Cenu a slepitelnost modelů nemíním řešit, tolik jsem toho zase nepostavil,ale to jak se tady k sobě chováte je na úrovni politiků a to mi vadí. Jestliže mi nevyhovují modely od nějakého vydavatele, tak je nebudu stavět,nebo se přizpůsobím jeho stylu konstrukce. Dnes je na rozdíl od dřívější doby takový výběr,že si nemůžeme stěžovat. Kdo bude řešit proporce? Já třeba ne, protože modely mám doma a obdivuje je rodina a přátelé při návštěvách... Pořád je to papírový model,není to absolutně a stoprocentně zmenšená kopie originálu..." tak vo co go"
Taky stavím modely mimo F1 a nesedí tam všechno, dostal jsem kartáč od vydavatele,ale další patlal to lepí taky a sedí mu to přesně...no tak je lepší.....
A pokud nedokážu skousnout kritiku, tak to ať se na mě nikdo nezlobí,ale jak psala Vlčačka...jsme chlapi šílení.... a má pravdu, ego je hrozná mrcha.
Jednoduše řečeno, buď to koupíme a vydavatel má důvod navrhovat další modely i přesto,že to nebude reál,nebo to kupovat nebudeme a vydavatel skončí a otevře se pole pro další,kteří to budou dělat lépe.Ale buďme k sobě slušní,soudní a přijímejme kritiku bez osobních útoků.
Já jsem třeba dříve postavil z ABC mraky modelů...nikdy jsem se nedočkal pochvaly od otce,který mě k papírovému modelářství přivedl...minulý měsíc, mi sám řekl...hele tohle co jsi postavil je opravdová nádhera...překonal jsi mě..(toho si cením více než pochvaly od borců na českých fórech, a že to jsou opravdu mistři svého oboru).
Tak se nad sebou zamyslete a budeme banda bláznů,kteří z papíru vytváří neuvěřitelné věci,které ostatní lidé budou obdivovat.