Novis píše:... to byla taková Robertovo tajnůstka ...
Áno, je to tak.
Mám rád istý komediálny prvok v živote a tento model sa mi videl byť dobrou príležitosťou vymyslieť zase raz niečo netradičné v prezentácii.
K modelu - je to taký mix snahy o čo najvyššiu vernosť v istých partiách a tiež silných zjednodušení na miestach, kam sa človek moc nepozerá. Disky, ako zvyčajne, som neriešil.
Vybral som si GP Maďarska, pretože tam Ferrari získalo titul v konštruktéroch, ale tiež aj preto, lebo sa mi videlo zadné krídlo jednoduchšie, než inde
. Neskôr som zistil, že to bola dobrá voľba, lebo aj bočnice v zadnej časti tam už boli tvarovo trochu jednoduchšie než predtým a predné krídlo pozostáva len z dvoch elementov, čo je tiež lepšie, než konštruovať a lepiť tri plátky za sebou.
Samozrejme, nie je to pre začiatočníkov - podobne, ako žiaden z mojich modelov. Ale snažil som sa znížovať náročnosť, koľko mi len svedomie dovolilo.
Z výsledného dojmu som príjemne prekvapený, teraz m8m dojem, že je to najkrajší z mnou vytvorených modelov (a Sergej ho poskladal na výbornú).
Na vydaní pod FT sme sa už s Jarkom dohodli, aj keď o termíne je predčasné hovoriť.