Pod nůžky se mi dostal připravovaný model vozu formule 1 z druhé poloviny 70. let. Pokud máte někdo chuť tipovat, nebo třeba trochu googlit, zkuste určit rok, název vozu a jméno jezdce. Komu se to povede, získá hodnotnou cenu v podobě flašky slivovice . Pro začátek jen tři indície patrné z (nekvalitních) fotek: tvary disků kol, značka pneumatik a boční pláty předních křídel. Ještě bych dodal, že se jedná o neúspěšný a dnes už téměř zapomenutý vůz.
Naposledy upravil(a) frydek665 dne 10 květen 2014 12:28, celkem upraveno 1 x.
No.....vypadá, že na stránkách GP Teamu není žádný model, co by měl chladič v čumáku. Takže čí pak asi to bude konstrukce, že by Petr měl na stole zase nějaký kousek pocházející z východu? No nechám se překvapit co z toho nakonec vyleze....
PATLU ZDAR a výměnným čepelkám do Olfy ZMAR!!! Nová Galerie
ymjr: jasně . Ze začátku ses těsně minul. Ano jedná se o Hesketh 308E z roku 1977, který pilotoval Ian Ashley a jde o připravovaný model od GP Teamu. Cena je tvá .
Tak si dáme s maminou do sosáku. První, co mě napadlo, bylo Maki F101, ale po 75 to snad jezdilo už jen v modré barvě. Hesketh prozradily zadní disky v kombinaci s nýty (nebo co to je) v bočnicích předního křídla. Ten chladič vpředu už to jen potvrdil. Jenom si nejsem jistý, jestli přední disky nebyly jen čtyřpaprskové, ale ono se to dost měnilo...
Podklady: Porsche 917/30 1:24; Renault Alpine A110 1600/1800 1:24
Předlohou tohoto modelu je vůz z GP USA, ale z této Velké ceny jsem nenašel pěknou fotku a tak jsem vložil foto vozu z GP Kanady. Na Zdeňkově fotce je zasse vůz z GP Holandska.