Příspěvekod Cashpick » 29 duben 2014 14:25
Tak jsem si začal dělat pořádek v Radových modelech abych konečně aktualizoval tabulku a byl jsem upozorněn na tohle vlákno.
Napíšu jen, že mi je z toho smutno a nemám ani energii to celé číst.
Co pokládám za nutné zdůraznit následuje - jde to obecné plky a nejsou míněny na nikoho konkrétně.
Autorská sekce byla vytvořena na přání autorů, aby zabránila konfliktům ve vydání modelů a pokud nějaké konflikty vzniknou, aby se mohly řešit tam, za zavřenými dveřmi. Měla možná i další ambice: boj s nelegálními kopiemi, warez atd. Vzhledem k tomu co čtu výše, je opravdu zbytečná, ale rušit se nebude, protože třeba alespoň někteří autoři chápou k čemu je a myslím, že i párkrát splnila svůj účel.
Toto diskuzko je snad vyjímečné tím, že se zde mimo modelářů vyskytuje i velké množství autorů. Mohou zde prezentovat a zveřejňovat reklamu na svoje novinky a stojí je to pouze to, že se tím mohou vystavit kritice. Někdo zde ukazuje beta stavby a tím si testuje, zda model "projde" jiný má kontrolory své - na každém jak to cítí.
Diskuzko je nezávislé na autorech a vydavatelích z toho pohledu, že na něj nijak finančně ani materiálně nepřispívají. Když jsme registrovali doménu celkem jednohlasně jsme se mezi adminy domluvili, že to tak chceme. Admini obecně mohou být nějak závislí, protože lepí bety, s některými autory si rozumí lépe než s jinými a naopak. Můžu i jmenovitě (podle toho co vím):
Jirka - konstruktér FT
Zdeněk - betastavby snad skoro pro všechny
Víťa - betastavby FT, PKAA, Rado
já - betastavby FT, PKAA, Honza - to vše už bylo v pravěku...
Bylo tu pár uživatelů, kteří se nedokázalo s námi dohodnout, ale věřím, že obecně jsme celkem rozumní a otevření.
Chtěl bych abyste se tu cítili dobře, nenapadali se a neuráželi. To je jediné co mě zajímá, protože modely jako takové jsou u mě na pár let na vedlejší koleji.