Ještě než se vrátím k nějakému z rozdělaných modelů odběhnu k tomuto lotusu. Zatím pouze náhled na vystřihovánku, makám (trochu silné slovo ) na kolech.
Poslední dva měsíce jsem se k lepení vůbec nedostal, snad se to teď zlepší. Ještě to bude chtít trochu červené retuše, ale jinak jsem s prosklením spokojen.
Tak jsem dal dohromady vše, co jsem měl slepené, přidal křídlo a cíl už je na dohled Zbývá komín, zrcátka, oblouk, řadící páka a matice na předních kolech (to až po nalakování).
enzo66 píše:Jak zakrýváš průhlednou fólii na cockpitu před lakováním? Můžeš když tak dát foto?
Úplně jednoduše. Mám už ze stavby černého L72D z roku 1972 připravený papírový kryt. Jsou to dva papíry ve tvaru skla slepené k sobě, které se na sklo nasunou. Není to nic sofistikovaného, ale funguje to
Tak po nekonečných osmi letech můžu tento model zařadit mezi hotové
Prosklení kokpitu jsem při lakování zakryl papírem (viz foto výše), ale lak se mi stejně na prosklení dostal a nevypadalo to dobře. Přikročil jsem tedy k tomu, že jsem to lakem přejel znovu celé včetně prosklení. Bylo to super, ale při nalepování zrcátek vteřiňákem mi ujela ruka a vteřiňák zanechal na prosklení poměrně velký / viditelný flek Tak jsem to vzal lakem znova celé a kupodivu to částečně zmizelo. Inu když se nedaří, tak se nedaří...
Včera jsem (inspirován Pištou) potunil matice předních kol.