Příspěvekod MatesHK » 26 září 2016 21:48
Taky přidám svou. Jméno konstruktéra se rovná kvalitě zpracování modelu a tak nějak do jisté míry víme, co můžeme očekávat a podle toho se rozhodovat zda si model koupit či ne. Neznamená to ovšem, že musím koupit za každou cenu každý model od oblíbené autora. Osobně mám rád modernu a stavím modely, které mi něco říkají. Asi mám štěstí, že Robert se mi trefuje do noty na 99% a myslím si, že je nejlepším konstruktérem co se týče f1 a líbí se mi jeho progres s každým dalším modelem. To je to proč ho stavím na první místo. Jsou tu samozřejmě další skvělí autoři jako p. Špinler se kterým jsem začínal a stále si s velkou chutí postavím jeho modely. Ostatně můj další kus je toho důkazem. No a pak jsou i další neméně dobří konstruktéři, ale jejich produkce je velmi ale velmi malá. A je to škoda!!! Dostal jsem se k modelu Ferrari 412 T2 od Marce ( M.R.Model) a to je opravdu skvělý kousek! Už jen tím jakou zvolil formu návodu a model na fotkách vypadá fakt dobře. Vyloženě se těším až ho budu stavět. Škoda dalšího Ferrari 643. Kde ten se sakra zadrhl?! Marec to zkrátka umí, sic toho moc nemá, ale kvalitu mu můžou někteří, o nichž se zde mluví, jen závidět. Dalším takovým je Andy Stránský. Mám jeho Mclaren MP4/8 a to bylo super lepení. Jiná kapitola je Tomi z Japonska. Jeho modely jsou pro mě takové rychlokvašky, nic ve zlém, myslím tím jednoduché a ne moc náročné stavění s překvapivě slušným výsledkem. No a pak jsou tu ti druzí, kteří maji více kuráže než schopnosti posoudit vlastní kvalitu dřív než je model vydán. Zisk zde hraje hlavní housle. A produkci mají velikou... pravda, sem tam se něco povede... tak to zkrátka je!
Ale zpátky k tématu. Budu věřit tomu, že se benettonu B194 dočkáme od Michala a až pak si ho postavím.
Martin