Ahoj všem, začínám nový model Virgin VR 01 od GP Teamu
Je to moje premiéra co se týče modelů od GPT. Model moderny mne vyhovuje a na první pohled vypadá dobře. Avšak po bližším nastudování zjišťuji, že přípravné práce budou trochu rozsáhlejší než je obvyklé. První věc, kterou pozoruji na fotkách snad asi všech modelů od GPT, je vykukující náboj u kol, jako by kola nebyla zcela nasazena až nadoraz (viz foto). U originálu, nebo předlohy, chcete-li, to prostě není a mě se řešení GPT prostě nelíbí. Tak to bude jedna z věcí, které se budu vyvarovat. Doufám, že nebude problém, že jsem použil foto od Aldy.
Ke stavbě. Začínám tradičně koly. Tady narážím na překvapení v podobě rozdílné velikosti ráfků. Formule jezdí na 13" na obou nápravách. U modelu jsou přední ráfky menší než ty zadní. Ano, v průměru je rozdíl asi 1,5mm. No u modelů se s tímto setkávám poprvé
No nic, jdeme dál. Rozhodl jsem se kola přepracovat oproti plánu GPT. Díly jsem použil jinde a kola jsem si udělal po svém. GPT má u modelu zhotoveny náboje s imitací brzd i s třmeny, které následně osadíte koly a tím imitaci brzd zcela není vidět. Já určitě nebudu chtít mít model ve vitríně bez kol, jen proto, aby byly vidět brzdové komponenty! Chci ho mít pěkně na kolech. Tak jsem díly použil jinak a jinde a kola jsem si udělal po svém
Pro lepší představu o umístění dílů jsem si načrtl plánky:
originál - na kterém se trochu vyřádila dvojčata
Předělávka přední:
a zadní:
po kompletaci:
A ještě komplety s pneu:
Tak to by bylo ke kolům asi vše. Dál se věnuju podlaze a zadní části.