Majstrovske kary a vynimocna seria. Za mna vsetko, len nie respekt. Budem si stale pamatat tajny vyvoj od 2007, vydieranie a vnutenie vyvinuteho konceptu pohonu, tajny test pneu 2013, party rezim = spalovanie oleja, na ktore im prisli a zakazali, netrestanie Lewisa za nieco za co ini trest dostali a tak dalej, a tak dalej ....
Doteraz som si to nejak zvlast neuvedomil ale vsimnite si, do akej pozicie sa dostali predne zavesy. Spodny zaves je teraz horny a ten co bol horny je nad rafkom. Ide o vzduch to je jasne ale je to sila, dvihnut to takto hore.
mercedes-amg-f1-w10-front-susp-1.jpg (102.84 KiB) Zobrazeno 2744 x
Sucha statistika, ked sa to stane, zapisem si to, nechce to vela casu. Toto su realne chyby len za posledne 3.roky od "4.nasobneho" majstra sveta - 15 !!! :
Baku 2017 - skrat a náraz do Hamiltona Singapur 2017 - náraz vyplývajúci z nesprávneho posúdenia a zbytočného riskovania Mexiko 2017 - zbytočný risk a náraz po štarte pretekov Baku 2018 - zničenie jeho pneumatík v snahe predbehnúť bottas a v dôsledku toho pádu pozícií v záverečných fázach Francúzko 2018 - zbytočný risk a náraz po štarte pretekov Rakúsko 2018 - pokuta za blokovanie v dôsledku blokovania Sainza (!) v Q2 Nemecko 2018 - náraz do bariéry počas vedenia v pretekoch Taliansko 2018 - otočka po snahe predbehnúť Hamiltona Japonsko 2018 - otočka pri ďalšom pokuse predbehnúť USA 2018 - pokuta za nespomalenie počas červenej vlajky a otočka pri pokuse predbehnúť Bahrain 2019 - otočka pri obrane pred Hamiltonom Kanada 2019 - chyba pred Hamiltonom, vyjazd mimo trate a trest Anglicko 2019 - náraz do Verstappena Taliansko 2019 - chyba, šmyk, výjazd z trate, pri výjazde ohrozenie Strolla Brazilia 2019 - chyba pri predbiehani Leclerca, vyradil oba Ferrari
Po valcovani v RedBulle som si vzdy hovoril ze tituly ma nezasluzene, a myslim si to neustale. Skutocne netusim, preco ho vo Ferrari este stale platia.
Majstrovstva sveta v manazovani pneumatik nam skoncili a ja si dovolim malu prognozu do buducna. Fandim a budem fandit cervenym, napriek tomu takto vidim buduci rok 2020 poradie v MS : 1. Hamilton 2. Leclerc 3. Bottas V Monze 2020 Ferrari oznami podpisanie Hamiltona a Vettel pôjde do Mercedesu. Howgh.
Čo mňa osobne najviac prekvapuje, je, že nikto, ale vôbec nikto nekopíruje čumák najrýchlejšieho vozidla štartového poľa - že Mercedes má už niekoľko rokov (počas ktorých stále vyhráva) úplne iný nos, než ostatní. A nikto iný nechce ísť tou istou cestou. To mi je asi najväčšou záhadou
Priznám sa, že s týmto výrokom viac-menej nesúhlasím. Skôr sa držím hesla: "Okopíruj to,čo je najlepšie a ešte to vylepši." (viď Williams FW07 napríklad)