Príbeh tejto mojej novej papierovej konštrukcie sa začal niekedy na jar roku 2016, kedy mi skrsla v hlave myšlienka, že by som mohol opäť raz urobiť "alfaparalelku" nejakého aktuálneho auta danej sezóny. A v súťaži krásy u mňa vtedy vyhralo toto bielo-čierno-červené Ferrari. Posťahoval som si z netu zopár obrázkov a začal som si kresliť podľa nich výkres... Ale potom ma nadšenie akosi prešlo a tú ideu som opustil. Myšlienka alfaparalelky sa mi vrátila až o rok a pol neskôr a dala vzniknúť Force Indii VJM10 na jeseň 2017.
Medzitým som spáchal všeličo iné a tento začatý projekt mi ležal v PC bez povšimnutia dlhý čas.
Potom sa však udiali tri veci ... Najskôr mi niekto napísal, že nielen, že mám skonštruované autá z každej dekády F1, ale nechýba veľa a mohol by som mať aj FERRARI z každej dekády . Chýba mi len dekáda deväťdesiatych rokov minulého a desiatych rokov tohto storočia - a tam mi hneď napadlo, že do toho druhého obdobia by sa hodilo to SF16H, do ktorého som už trochu zabŕdol.
Druhou vecou bolo, že som po dokončení Saubera a pri plánovaní Coopera zabŕdol do konštrukcie veľmi starej stariny, čo ma totálne znechutilo voči starým autám a dostal som chuť na niečo pekného moderného
A tretím faktorom bolo, že som si v pracovnom kutlochu vyrobil zasklenú vitrínu a položil som si tam vedľa seba RB9 a Sauber - teda modrú a bielu formulu - a hovorím si - tieto dva si k sebe pýtajú niečo červené!
A tým to začalo
A týmto to skončilo: