Zdeněk-TEO píše:Turco píše:Zvláštne,ja mám origimál stavebnicu 013 a mám tam iba modré pásy. :?:
Ono originál free model byl pouze s modrými poutacími pásy.
To jsem netušil, tak děkuji autorovi že pásy aktualizoval :)
A teď k mému patlání: začnu chybama, které jsem udělal.. včera v noci ve 2 ráno jsem s nerozumem přilepil kokpit ke stěnám trupu, což jsem neměl a bohužel mi to přidělalo spoustu dalších problémů a způsobilo další řetězec chyb (nedoléhající kryt kokpitu, v některých částech jsem musel použít sekundové lepidlo a to mi na pravé straně malinko vyteklo pod písmeno S, takže retuš, spodní část trupu je zmačkaná)
Spokojený s tím nejsem, kdyby to byla moje Xtá formule, tak hned letím do copycentra/koupit druhou, ale jelikož je to první tak pokračuji a bude to mít pro mě hodnotu jakožto velké ponaučení pro příště.
Naštěstí je model černý, z 30cm nejsou chyby vidět (retuš na fotkách může svítit, ale namíchal jsem přesnou barvu - světlejší černou a na živo nic neprosvítá, retuš a nečistoty jdou hezky očistit z laserového tisku vatovou tyčinkou + slinama, tak se snažím udržovat model čistý, i když dnes to moc nevyšlo)
Co se týče kokpitu, tak tam jsem si hrál, vyrobil jsem řadící páku z kabelové dutinky 1,5 mm (plus špejle (--tu příště vynechám, možná použiji malou kuličku), sekundové lepidlo, nánosy herkulesu, broušení brusným papírem a nabarvení) boční kryty kokpitu jsem otočil, dole vytvořil sokl pro řadící páku, kterou jsem na něj umístil. Pásy jsem uchytil nad sedačkou, tak aby odpovídalo reálnému vozu. Volant jsem vyrobil z 0.5mm drátu a cigaretového papírku dle návodu od Zdeněk-TEO, úplně se mi nepovedl, příště budu pečlivější pří rolování, následném ohybu a taky si vyrobím šablonu s osou volantu, abych střední část volantu umístil přesně doprostřed.
Předloha:
Přeji všem pohodový týden :)