Alfa Romeo 179

Chystané novinky modelů, kuriozity, zveřejnění downloadu ...
Gerry
Kontaktovat uživatele:

Alfa Romeo 179

Příspěvekod Gerry » 05 prosinec 2009 10:43

Na této adrese http://www.4shared.com/file/164988072/8 ... _1980.html
se dá stáhnout v pdf formátu free model Alfy Romeo 179, sezona 1980, v barvách Patricka Depaillera. Velice hezký kousek! Autor vystavil odkaz na fóru Racing Paper Models.

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 05 prosinec 2009 11:22

Gerry, aj pre Tvoju informovanosť.
Objavilo sa na webe zopár blogov, hlavne z Brazilie, so skenovanými modelmi.
Títo milí chlapci, medzi iným, prekresľujú modely F1 od našich autorov, Petra Špinlera alebo Honzu Poláka, ktoré potom vydávajú za svoje. (Voči zverejňovaniu mojích modelov som sa ohradil, za čo sa mi jeden z fešákov, na moje prekvapenie ospravedlnil). Ale objavili sa zase inde.
Alfa 179:
Tento dotyčný sa pokúšal vytvoriť, aj niečo, čo pochádza z jeho hlavy, ale aj na tomto modely nájde Honza známe veci.

Takže Gerry, ďakujem, nemám záujem.
Naposledy upravil(a) Yanno dne 05 prosinec 2009 13:34, celkem upraveno 2 x.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 05 prosinec 2009 12:44

Ahoj, tento model jsem našel veřejně přístupný na veřejně přístupném fóru, vystavený od (údajného) autora. O jeho původu nic nevím, jen jsem to dal sem pro informaci.
A co se týče "warezování" zdejších modelů, zvláště jistým Stampou, to vím moc dobře - pohybuju se tu už dost dlouho a můj názor na to je jasný ...

Damon the damon

Příspěvekod Damon the damon » 05 prosinec 2009 13:01

Nedavno se uz tady bohyboval nejakej borec s alfou v beta-stadiu...mam pocit, ze to byl jeden a ten samej...model se zda byt original, nezda se, ze se jedna o piratsky repaint...

Jinak krasny kousek az do detailu :D

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 05 prosinec 2009 18:35

No já tedy nevím, ani já nefandím warezu, ale nějak nechápu , kde by autor Alfy přišel k " nějakým věcem, které by Honza poznal". Na stránkách Honzy Poláka jsem k Alfě ani jí podobnému autu nic neviděl, ale třeba jsem slepý.
F1 je závislost, modely F1 ještě větší :-))
Navštivte http://gp-team.ezin.cz/

11111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 11111 » 05 prosinec 2009 20:25

Třmeny kotoučových brzd jsou Honzy Poláka...

Model je povedený, líbí se mi, ale... hned několik ale.

Nejvíce času při konstrukci nezabere samotný vůz nýbrž detaily na voze. Právě proto je kokpit jednodužší, nedotažené detaily v profilu podvozku, třmeny převzané a převodovka zcela neodpovídající.

Nicméně je to dobrý základ pro vytvoření modelu s dodělávkou detailů, motoru a rozvodovkou/převodovkou Hewland.
retuš a kompletace:
F158 1965, F1512 1964, L49 1967, L49 1969
tmelení-broušení:
L72E 1975, B190 1990, Lola T97/30 1997, BAR002 2000
hrubá stavba:
F60 2009, F312B 1970, FW30 2008, MS80 1969

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 05 prosinec 2009 21:11

Tu sú len niektoré "exkluzívne" modely od spomínaných jedincov, medzi iným aj autora Alfy:
Obrázek

Nečakal som ale, že akurát tu na tomto fóre budeme týmto borcom robiť reklamu.
Vidím, že to ostatní vidíte inak, tak sa nenechajte mnou rušiť.
:?

http://www.papirove-modely.cz/phpsource ... foto=57833
http://www.papirove-modely.cz/phpsource ... foto=57834
Naposledy upravil(a) Yanno dne 05 prosinec 2009 22:26, celkem upraveno 1 x.

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 05 prosinec 2009 21:36

Yanno, sry, ale nejak tam prave toho jedinyho autora nevidim. Tohle je presne ten blb, o kterym se tu mluvilo - brazilskej STampa - pirat a warezak. Ale ta Alfa, jejim autorem je rus Igor Fragoso . A od tohodle autora tam nevidim ani jeden model. A warez rozhodne nepodporuju, to mi muze myslim s klidnym svedomim potvrdit i pan Krejci, alespon podle tech objednavek, co ode mne dostal.

Pavel

Příspěvekod Pavel » 05 prosinec 2009 22:06

Ahoj všem modelářům. Nedá mi to, abych na tohle nezareagoval, když koukám na tuhle kritiku nového autora. Sami jako autoři jste nějak začínali, stejně i já , obdivoval jsem tvorbu p. Michala Antonického . tudíž je vidět nějaký styl podobný někomu, beru. Pokud ale vidím, tvarově mi to nepřipomíná žádné jiné auto vydané u nás. Že je jednodušší- každej prostě nemůže vyjet se super modelem , jako Robert . A že ho stáhnul nějakej pirát ?? Stahuje kde co vidí a sprasí cokoliv. Tím se pirátství nezastávám, nebojte. Jinak kdysi vyšlo free modelem Torro Rosso, a přiznejme si, stavěl ho kde kdo, i já.... a vidím že je to na bázi modelu p. Petra ŠPINLERA , a to bylo v pořádku ?? Já jsem naopak rád za nový model, doufám že jich bude víc !!! :D S pozdravem Pavel

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 06 prosinec 2009 09:26

Yanno já bych řekl že ten Stampokrypl je z Argentiny a k většině modelů se dostal přes Ameriku. Je to hovado a doufám že většina soudných lidí v ČR si to nestáhne bo jsou ty modely uplně blbě. Před rokem jsem s ním taky bojoval a nachvíli to i stahnul, ale pak se začlo objevovat toto, bohužel zatím jsem nenašel způsob jak tomu zabránit, snad jen nahlásit jako nelegální správci, bohužel jsem tuto možnost nikde nenašel.

Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Honza » 06 prosinec 2009 12:37

Koukal jsem na tu Alfu a nemám s tím problém, to že tam jsou použité nějaké dílky je mi celkem jedno. Zkuste to někdo slepit, jak to bude vypadat v reálu.

Jinak tady moc na téma kopírovat nekopírovat reagovat moc nechci, ten kdo to chce pochopit to pochopí sám, ostatních upřímně lituju.
- použitím nějakých drobných dílků asi problém nevznikne, půjčování kol a systémů vystřihovánky taky asi nikomu vadit moc nebude, taky co chcete na dobře vymyšleném vymýšlet znovu. Problém nastává při překreslování větších částí vystřihovánek bez souhlasu autora nebo překreslování celých..... je to prasárna :evil:

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 06 prosinec 2009 12:43

Honzo, já se obávám, že možnost jak zastavit tohle nukleární hovado asi nenajdeme. Už jsem o tom uvažoval taky, protože nám tu všem dělá úplnou paseku. Je možné ho nahlásit na české weby a věřím tomu, že admini se ho raději zbaví než aby riskovali problémy. Jenže zůstane jeho blog a tam se nedovoláme :evil:. Nejlepší asi bude pod každý jeho příspěvek psát varování typu Nestahujte to, je to hrůza. A nepsat v čem je to špatně, nebo to ten blb podle toho opraví.

Yanno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Yanno » 06 prosinec 2009 14:55

Slimm píše:Yanno, sry, ale nejak tam prave toho jedinyho autora nevidim. Tohle je presne ten blb, o kterym se tu mluvilo - brazilskej STampa - pirat a warezak. Ale ta Alfa, jejim autorem je rus Igor Fragoso . A od tohodle autora tam nevidim ani jeden model. A warez rozhodne nepodporuju, to mi muze myslim s klidnym svedomim potvrdit i pan Krejci, alespon podle tech objednavek, co ode mne dostal.

Slimm,
myslel som si, že autorom tejto Alfy je týpek s nickom "Frodo".
Podľa všetkého, Fragoso a Frodo nie je tá istá osoba.
Vyzerá to, že som sa zmýlil.:oops:
Sorry.

Gerry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Gerry » 06 prosinec 2009 16:19

Jj, myslím si, že to je opravdu tak... Frodo je kumpán (nebo možná i pseudonym) Stampy, Fragoso jak jsem koukal, vystupuje pod nickem Igoraf. Pokud tedy Honza nevidí problém s potenciálním použitím jeho dílků, mohli bysme tohoto týpka vzít na milost a začít ho drbat po stránce detailů a věrnosti se vzorem ... :lol:

Slimm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slimm » 06 prosinec 2009 18:00

To Yanno,:

Nic se nedeje,jen jsem si myslel, ze by bylo skoda zavrhnout dalsiho potencionalniho autora, ktery si mozna pujcil nejake drobne dilky od jinych, ale jak napsal i Honza, co chces vymyslet na dobre vymyslenem :D . A to , ze jsou Stampa a Frodo, mimo jine jeste dalsi parchant Branchini, jen hovada, ktery v zivote nic nevymysleli, jen scanujou a dokonce nektere veci vydavaji za sve, to asi nezmenime. Ale co se tyka Igora Fragosa, tak ten uz na RPM myslim, hlasil a nasledne predvadel postup praci na Alfe uz asi od minuleho roku, ne-li driv, proto si myslim, ze je opravdu autorem tohoto auta, ne jen kopirakem.

Zpět na