Práce na motoru jsou téměř u konce. Stejně jako TEO jsem si dovolil motor vylepšit kloboučky na sacích hrdlech použitím jemňoučké síťoviny.
Pro srovnání osazena jen jedna polovina:
Kompletní motor:
Ještě ke kvalitě fotek: Tentokrát jsem použil horní osvit. Na foťáku jsem trochu zvýšil expozici a poté ještě poupravil softwarově(MS Photodraw) barvy. Tak doufám,že to bude koukatelnější
Parádička. Krásná práce. Jenom bych se maličko přimlouval ke stlačení svíčkových kabelů k bloku motoru, což by vypadalo reálněji, ale asi by to nebylo zrovna jednoduché díky tomu, že jsou asi z rybářského vlasce. Ta sítka nemají chybu.
Klouboučky tento krásný motor ještě vyšperkovaly.
Ty kabely ke svíčkám přijdou více zasunout, při lepení sacích komínků se mi uvolnily a vylelzy.
Díky za upozornění.
Síťka jeopravdu parádní, bohužel já jsemještě takovou nesehnal a taky nevímčím bych to vyrazil. Můžeš poradit? U kabelů se potýkám sestejnýmproblémem, tvořím je z optického vlákna a to taky není zrovna poddajné.
Kvalitní doutníky nevyrábí v Havaně, ani v Maranellu, ale u Forum Teamu
Tie káble by možno stačilo len viac zasunúť do bloku motora.
Palivové hadičky keď jemne narežeš žiletkou, tak v mieste rezu sa potom dajú ľahko ohnúť do pravého uhla.
To jemné sítko na kloboučky sání jsem získal od Jarka(11111)....
To Yanno: palivové hadičky jsem původně chtěl dát zalomené tak jak píšeš, ale nakonec jsem se rozhodl pro takové jaké jsou(osobně se mi tato varianta líbí více).
Dle posloupnosti postupuji rozvodovkou, ta je skutečně detailně zpracovaná, ostatně jak jste se už mohli pokochat u TEOvé beta stavby původní Matry.
Několik foteček z postupu:
Několik hodin uteklo jako voda a na rozvodovce přibyly pouze kardanové hřídele a chladič Rozvodovka je tímto kompletní:
Na sucho přiloženo k bloku motoru a taktéž na sucho nasunuta osa na kola:
Taky oceňuju krásnou stavbu. Jen teda, nejsem automechanik, ale řešíte poloosy a ne kardany. Kardan....... jestli si dobře vybavuju je tyč spojující motor většinou ve předu vozu a diferenciál na zadní nápravě. Typické pro auta se zadním náhonem (např.: BMW)
Nechápu jak jsem to mohl, prohodit a hlavně si toho nevšimnout Tyto klouby jsem již odlepil, bohužel se mi jedno celé rameno rozpadlo, naštěstí bez jakýchkoliv známek poškození - takže jsem to slepil a klouby prohodím a dám opravená fota.....