Ferrari F150 Italia /1:24/

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
frydek665

Příspěvekod frydek665 » 06 říjen 2011 13:29

Marku, ještě jedna maličkost k těm kolům. Ty části kružnice na bocích pneumatik mezi nápisy Pirelli a P ZERO by bylo dobré zaretušovat. Ty tam být nemají :wink: .

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 06 říjen 2011 14:07

frydek665 píše:Marku, ještě jedna maličkost k těm kolům. Ty části kružnice na bocích pneumatik mezi nápisy Pirelli a P ZERO by bylo dobré zaretušovat. Ty tam být nemají :wink: .

Jen je tam Marku nech. Na letošních pneumatikách jsou kružnice na označení směsí. Stačí si zagooglit. Třeba zde : http://f1sport.autorevue.cz/gp-nemecka-2011-patek-28300

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 06 říjen 2011 15:01

Aldo máš pravdu, ty kružnice tam jsou, zřejmě se označení v průběhu sezony nějak měnilo, protože vím, že tam nebyly. Předtím, než jsem napsal, to, co jsem napsal, jsem samozřejmě pro jistotu Googlil a narazil jsem zrovna na fotky bez kružnic. Jinak samotné kružnice tvrdost směsi neoznačují, ta je rozlišena barvou písma.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 06 říjen 2011 15:39

Jo jasně, ale důvodem doplnění kružnic bylo to, že v pohybu kola se těžko zjišťovalo, jakou barvu mají nápisy na kolech.

Marek

Příspěvekod Marek » 06 říjen 2011 17:25

...sakriš chlapi, tak co si z toho vybrat. :D No neříkejte, že dojde na čtvrtou sadu gum na laseru. :wink: Každopádně dobrý Petrův postřeh. :shock: 8)

... :arrow:
Galerie Marek (aktualizace k 5. 1. 2012)

Počet slepených modelů F1 ve sbírce - 38

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 06 říjen 2011 17:53

Nech to jak to je. Konkrétní závod se zde neřeší.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 06 říjen 2011 17:59

Ano, ano, nech to tak. Omlouvám sa, za ten zmatek :oops: :wink: .

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 06 říjen 2011 18:26

Alda píše:Nech to jak to je. Konkrétní závod se zde neřeší.

Podľa toho, čo som čítal od autora, je to verzia z predsezónnych testov.

Alda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alda » 06 říjen 2011 21:50

Robert Blaschke píše:
Alda píše:Nech to jak to je. Konkrétní závod se zde neřeší.

Podľa toho, čo som čítal od autora, je to verzia z predsezónnych testov.

Samo. Tam kružnice ještě nebyly. Však píšu, že pokud neřeší konkrétní závod, tak je to jedno. Existujou s kružnicí i bez. Takže bych dodal že vše je správně.

Marek

Příspěvekod Marek » 07 říjen 2011 10:28

Alda, Petr, Robert:

...zajímavé úvahy. Závod neřeším, takže ponechám jak je. Upřímně přiznávám, že jste mne nachytali. Nikdy jsem si tohoto "detailu" nevšiml. Tak když nic jiného, alespoň jsem zase o zkušenost bohatší. :D

...včera večer jsem trochu popojel zadní částí. Na plánku je vidno, že autor nejdříve slepil celý trup a až poté usadil k desce. Já zvolil trochu jiný postup, tedy lepím k desce každý díl trupu zvlášť. Slibuju si od toho zachování symetrie a nezkroucení, uvidíme. Jinak prozatím se mi stavba na modelu moc líbí, po dlouhé době je to opět zábava a ne obava zda dotáhnu do zdárného cíle. Co mi trohu vadí, je větší množství chlopní. Již jsem přivykl na "lepení na tupo". Ale zatím jedu i s nimi.

...postup zde jest :D

ObrázekObrázek

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 07 říjen 2011 11:53

Víte co nechápu, chlapi? Že jste to neřešili u mne, ale až u Marka, já tam přece proužky mám taky. :shock: Vím, že u bývalých pneumatik Bridgestone jste radili ty tenké bílé proužky zamalovávat, ale stáhla jsem si pár obrázků z netu a tam ty proužky u Pirellek jsou snad všude, buď krátké, co byly na originálních kolech nebo dlouhé jako jsem nechala u těch plášťů od Roberta.

Pokud jsem se dobře dívala na poslední závod, tak červené jsou supersofty...? A je tady krásně vidět ten dlouhý proužek. :-) Můžeme předpokládat, že se testovala nejen auta, ale i třeba různé směsi pneumatik? :?:

Obrázek

A teď koukám, že dokonce Acer má změněnou grafiku loga... :shock:
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

frydek665

Příspěvekod frydek665 » 07 říjen 2011 12:25

Já se přiznám, že jsem chtěl napsat o těch kružnicích i do Vašeho vlákna, ale pak jsem si řekl, že je zbytečné psát o jednom problému do dvou vláken a byl jsem si jistý, že si toho tady všimnete a bylo li by třeba, tak si to na svém modelu opravíte :wink:

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 07 říjen 2011 12:33

frydek665 píše:Já se přiznám, že jsem chtěl napsat o těch kružnicích i do Vašeho vlákna, ale pak jsem si řekl, že je zbytečné psát o jednom problému do dvou vláken a byl jsem si jistý, že si toho tady všimnete a bylo li by třeba, tak si to na svém modelu opravíte :wink:

:-) Mně se právě ty proužky i líbí. Ale je pravda, že kdyby to nebylo realitě věrné, zpracovala bych to. Já jsem spíš myslela, že vás to napadlo dřív (během mé stavby) a nezmínil jste to. To by mi přišlo zvláštní.

Marku ty budeš pak lakovat?
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.

Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Marek

Příspěvekod Marek » 07 říjen 2011 14:08

...je úplně jedno kde to zazní, důležité je, že je snaha to řešit a předkládat varianty. Myslím, že se po delší době rozvířila debata, která má opravdu význam a splňuje kritérium recenze. Jsem potěšen, že se tak stalo právě u tohoto modelu ač se řeší díl, který s ním autorsky není spojen. Psal jsem to kdysi dávno již v mé první recenzi, klidně debatujte, o tom podle mne recenze je a má být. Na stranu druhou je tohle "odměna" za to, že nelepím z původní autorské vystřihováky, ale beru si díly od konkurence, jenomže, když ono to tomu modelu asi zatraceně prospěje. :D

Vlcacka...díky za nádhernou fotku. A teď možná trochu překvapení, já již lakoval! Podívej se trochu detailně na kolečka. Abych zajistil větší odolnost a případné prmáčknutí slepil jsem kola tak jako vždycky a poté nalakoval (dvě silné vrstvy) zabrousil a znovu oblepil pouze běhounem a boky. U boků byly "odstřiženy ráfky". Docílil jsem tedy nejen pevnsti, ale i rovnoměrného nalakování ráfku, aniž bych zničil matný dojem gum. Toto vše by samozřejmě daleko lépe zafungovalo, kdyby se použila profi tiskárna, přesto jsem spokojen a v budoucnu budu takto postupovat opět. :D

Co se celkového lakování zbytku modelu týká, pak ano, počítám s lakem.

Robert Blaschke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robert Blaschke » 07 říjen 2011 15:52

Vlcacka píše:Pokud jsem se dobře dívala na poslední závod, tak červené jsou supersofty...? A je tady krásně vidět ten dlouhý proužek. :-) Můžeme předpokládat, že se testovala nejen auta, ale i třeba různé směsi pneumatik? :?:

Nepamätám si pri predsezónnych testoch "červené" gumy, pamätám si ale, že určite prúžky vtedy ešte neboli. Tie prišli až pri závodoch.

Zpět na