Příspěvekod Kašpi » 14 říjen 2011 15:17
Na tvé práci, nejen na tomto modelu, je vidět, že se to snažíš mít především vždy rychle za sebou a hurá na další model, což se obecně neslučuje s kodexem modeláře. Rady které ti davají ostatní obecně ignoruješ takže není divu že nevidíme valné zlepšení.
Co já bych dal ve svých sedmi letech za rady jak na to při stavbě Arrowsu FA1. Když jsem potom asi v deseti zjistil, že retušovat znamená natírat barvama hrany příslušnou barvou, pochopil jsem, proč ty moje modely, i když jsou slepeny celkem přesně vypadají pořád na prd!
Kamarád pořádal loni dětský tábor s tematikou papír a požádal mne ať tam na jeden den přijedu něco předvést. Tak sedm z deseti dětí ví, že existuje nějaké ABC a jsou tam nějaké modely. Skoro každý z této podmnožiny si někdy něco zkusil upatlat. Dva kluci lepili docela pravidelně, ale ani oni pořádně nevěděli jak na to. Považuju za hloupé, že kdysi vycházel v ABC seriál tipů a triků jak na platikové modely, ale to samé o pro papíráky jsem nikdy nikde neviděl.
Ono není taková samozřejmost vybombírovat třeba profil pneu, zkružit váleček průměru 2mm délky 2 cm podlepovat díly aby se nekroutily atd.
Z mého pohledu jsou psané návody na nic. Profík se podívá na kresbu a fotky ,jak to má vypadat, a udělá si to svým zažitým postupem. návod většinou nečte. Začátečník si přečte informaci, že má vytvarovat ten a ten díl do požadovaného tvaru a je mu to na nic, když neví jak k němu dojít.
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49