Jordan 195. 1:12

Jak se to staví ...
(hotové modely bez komentáře ke stavbě dávejte, prosím, do Galerie)
Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 14 říjen 2011 12:38

míša kulička
Víš já se snažím, ale nejsem kouzelník se štětcem, no štětec a já nejsme velký kamarádi,no nejde mi to no, ale děkuji ti za info.

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 14 říjen 2011 15:17

Na tvé práci, nejen na tomto modelu, je vidět, že se to snažíš mít především vždy rychle za sebou a hurá na další model, což se obecně neslučuje s kodexem modeláře. Rady které ti davají ostatní obecně ignoruješ takže není divu že nevidíme valné zlepšení.
Co já bych dal ve svých sedmi letech za rady jak na to při stavbě Arrowsu FA1. Když jsem potom asi v deseti zjistil, že retušovat znamená natírat barvama hrany příslušnou barvou, pochopil jsem, proč ty moje modely, i když jsou slepeny celkem přesně vypadají pořád na prd!
Kamarád pořádal loni dětský tábor s tematikou papír a požádal mne ať tam na jeden den přijedu něco předvést. Tak sedm z deseti dětí ví, že existuje nějaké ABC a jsou tam nějaké modely. Skoro každý z této podmnožiny si někdy něco zkusil upatlat. Dva kluci lepili docela pravidelně, ale ani oni pořádně nevěděli jak na to. Považuju za hloupé, že kdysi vycházel v ABC seriál tipů a triků jak na platikové modely, ale to samé o pro papíráky jsem nikdy nikde neviděl.
Ono není taková samozřejmost vybombírovat třeba profil pneu, zkružit váleček průměru 2mm délky 2 cm podlepovat díly aby se nekroutily atd.
Z mého pohledu jsou psané návody na nic. Profík se podívá na kresbu a fotky ,jak to má vypadat, a udělá si to svým zažitým postupem. návod většinou nečte. Začátečník si přečte informaci, že má vytvarovat ten a ten díl do požadovaného tvaru a je mu to na nic, když neví jak k němu dojít.
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

Vlcacka

Příspěvekod Vlcacka » 14 říjen 2011 15:42

Kašpi píše:Z mého pohledu jsou psané návody na nic. Profík se podívá na kresbu a fotky ,jak to má vypadat, a udělá si to svým zažitým postupem. návod většinou nečte. Začátečník si přečte informaci, že má vytvarovat ten a ten díl do požadovaného tvaru a je mu to na nic, když neví jak k němu dojít.

No já myslím že kdybych u modelů z produkce Forum Teamu nečetla návody, tak bych se spíš nanic cítila já. :lol: Tam jsou téměř životně důležité informace o podlepování.
Někteří lidé nosí pyžamo se Supermanem. Superman nosí pyžamo s Chuckem Norrisem.
Vtipy s Chuckem Norrisem nejsou vůbec vtipné, protože tam, kde je Chuck Norris, přestává veškerá legrace.

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 14 říjen 2011 16:19

S tím souhlasit nemůžu, psané návody mají svou funkci, a jsou stejně důležité, jako návodné kresby.

Kašpi

Příspěvekod Kašpi » 14 říjen 2011 19:10

Co se týká podlepování, elegantně to vyřešil Yanno na Shadowu (u mě palec nahoru). A cose týká stavebního postupu, rusky neumím slovo, ale mít takový návod jako má F150 pro ten Arrows v sedmi letech, tak bych ho dal možná nějak dohromady.
Ideální vystřihovánku z mého pohledu připravuje Marec. Díly na podlepení oddělené (nemusím je tři hodiny vyhledávat, obstřihávat, třídit). Obrázkový postup, nemusím umět číst (rychlá orientace, jednoznačná návaznost)
tvorba: Mclaren M7
v přípravě: Lotus 18
dokončeno: Lotus 49

Schumi0003

Příspěvekod Schumi0003 » 15 říjen 2011 21:55

Lidi, dneska jsem model odložil, vím budu tu vypadat jako blbec, není to proto že, bych na ten model neměl, je to protože nervově nestíhám, mám velké problémy a nevím jak je žešit, nějakou dobu nebudu zde nic prezentovat, budu se chvilku koukat a sbýrat zkušenosti.
Moc se všem omlouvám.

Zpět na